datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Speculaas Brokken met Speltbloem en Plantaardige Melk
06 november 2023 
1 min. leestijd

Speculaas Brokken met Speltbloem en Plantaardige Melk

Het is die tijd van het jaar waarin Nederlanders zich verheugen op de komst van Sinterklaas en zijn befaamde lekkernijen. Een van de meest geliefde traktaties tijdens dit seizoen is ongetwijfeld speculaas. De kruidige geur en knapperige textuur van speculaasbrokken doen ons denken aan gezellige avonden bij de open haard, sinterklaasliedjes zingen en het uitpakken van cadeautjes.

Sinterklaaslekkernij met een Gezonde Twist

Maar wat als we je vertelden dat je kunt genieten van die heerlijke speculaasbrokken zonder schuldgevoel? In dit artikel delen we een verrukkelijk recept voor speculaas brokken met een gezonde twist: gemaakt met speltbloem en plantaardige melk. Deze variant is niet alleen voortreffelijk van smaak, maar ook voedzamer dan de traditionele versie. Laten we samen de keuken in duiken en ontdekken hoe je deze gezondere speculaas brokken kunt bereiden om dit Sinterklaasfeest nog specialer te maken.

Recept Speculaas Brokken

Ingrediënten

  • 250 gram speltbloem
  • 10 gram wijnsteenbakpoeder
  • 100 gram palmsuiker
  • 100 gram zachte roomboter
  • snufje zout
  • 2 flinke eetlepels speculaaskruiden
  • 3 á 4 eetlepels plantaardige melk

Bereiding

  1. Kneed van alle ingrediënten een deegbal.
  2. Laat de deegbal een paar uur in de koelkast rijpen. Je kunt het zeker 2 dagen in de koelkast bewaren.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  4. Rol de deeglap uit in een rechthoek van ongeveer 1 cm dikte.
  5. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de speculaas in ongeveer 30 á 35 minuten gaar.
  6. Laat de speculaas op een rooster afkoelen en breek het in stukken.

Dit kan niet mislukken!

Sinterklaas recepten zonder suiker

Dit recept komt uit het receptenboek Suikervrije Feestdagen. Wie zoet is krijgt lekkers, wie zonder suiker eet geniet ook! In deze klassieke Sinterklaas recepten hebben we de geraffineerde suiker en kunstmatige zoetstoffen achterwege gelaten. Zelfs Sinterklaas proeft het verschil niet!

  • Taai Taai
  • suikervrije-sinterklaas-receptenMandarijn Kruidkoek
  • Kaneel Pepernoten
  • Chocolade Pepernoten
  • Speculaascake
  • Amandel Bananencake
  • Speculaastaart met Peer
  • Sinaasappeltaart met Chocolade
  • Gevulde Pepernoten
  • Speculaas Brokken

Bekijk nu de gratis preview!

Dit is hét receptenboek van december! Met wel 50 suikervrije recepten zit je natuurlijk gebakken met pakjesavond, Kerst en tijdens de jaarwisseling. Kijk hier voor de preview >>

Maak jij zelf pepernoten?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek 'Dansen tussen Vuur & Water' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.
Boek Eva van Zeeland

reading