datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Zijn alle vruchtensappen puur en gezond?
02 maart 2012 
2 min. leestijd

Zijn alle vruchtensappen puur en gezond?

Afgelopen december is door het Europees Parlement besloten dat er nieuwe consumentvriendelijke regels moeten komen voor etikettering van vruchtensappen en nectars.

De regels hebben als doel om misleidende benamingen van gemengde sappen en etiketten met “geen suiker toegevoegd” te voorkomen. De supermarktschappen staan tegenwoordig boordevol vruchtensappen die allemaal claimen puur en gezond te zijn. Want, boordevol powerfruit en géén toegevoegde suikers.

Een productnaam die wat zegt over de inhoud

Helaas blijft er maar weinig van deze gezondheidsclaims over na het lezen van de etiketten. Om de consument niet meer in verwarring te brengen heeft het Europees Parlement besloten om de regels aan te passen. Een mix van twee sappen moet in de toekomst een productnaam hebben die overeenkomt met de inhoud, zeiden EP-leden. Bijvoorbeeld, een mix van 80% appel- en 20% granaatappelsap moet “Appel en granaatappelsap” worden genoemd, terwijl het nu nog “granaatappelsap” zou kunnen heten. Een algemene naam zoals “Gemengd sap” zou gebruikt kunnen worden voor sappen van drie of meer verschillende vruchten.

Er kan toch suiker in zitten

Ook zullen in de toekomst vruchtensappen per definitie alleen de natuurlijke suikers of -zoetstoffen bevatten. ‘Nectars’, gemaakt van vruchtenmoes met toegevoegd water, kunnen suiker of zoetstoffen bevatten. Etiketten met “Geen suiker toegevoegd” zullen niet toegestaan zijn op nectars die kunstmatige zoetstoffen bevatten, zoals sacharine, om mogelijke verwarring te voorkomen.

POM Wonderful mag 100% blijven communiceren

Pom 100% granaatappel vruchtensapPOM Wonderful hoeft niets aan haar communicatie te veranderen. Zij beheren het volledige proces van boom tot fles. Elke granaatappel voor hun 100% granaatappelsap wordt zelf gekweekt, met de hand geplukt en vervolgens geperst. Het sap kent geen toegevoegde suikers, kunstmatige ingrediënten of goedkope vulsappen. POM Wonderful brengt daarmee de smaak van pure granaatappel.

Maarten Jonkman, verantwoordelijk voor de verkoop van POM Wonderful in de Benelux, is zeer tevreden met het besluit: ‘Wij zijn altijd transparant en eerlijk in onze communicatie. What you see is what you get. Ook bij onze smaakvarianten Granaatappel-Cranberry en Granaatappel-Bosbes geven we duidelijk de verhoudingen aan van de sappen en zitten er geen andere vruchtensappen in de fles. Dit in tegenstelling tot veel andere merken die in het gekoelde vruchtensappenschap in de  supermarkt, naast ons staan. Daar zit bijvoorbeeld maar 20% granaatappelsap in en is de granaatappel afgebeeld op de verpakking, terwijl het hoofdbestanddeel appelsap of water is. En toch noemen ze het granaatappelsap. Wij vinden dat de consument duidelijker zou moeten kunnen weten wat ze drinkt en hierin niet misleid mag worden.’

POM Wonderful, één van de weinige 100% pure granaatappelsappen in het reguliere supermarktschap, juicht deze uitspraak van harte toe.

Maak jij zelf weleens vruchtensappen?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Liesbeth
Door

Liesbeth

op 02 Mar 2012

Elke dag! Over het algemeen wel een combi met groente.

nathalie
Door

nathalie

op 02 Mar 2012

Alles wat je in de supermarkt kan kopen qua vruchtensappen is allemaal gepasteuriseerd!! dus dat betekend het verhit is boven de 80 graden dat doen ze om de houdbaarheid te verlengen, maar daardoor blijven er weinig vitamines meer over!! dus ik zou zeggen als je trek hebt in een sapje, maak het dan lekker zelf!

Mant
Door

Mant

op 24 Oct 2012

Wat Nathalie hierboven schrijft klopt helemaal. Zelf stoor ik me enorm aan het vruchtensappen schap. Afbeeldingen en benamingen van vruchten die hot zijn, en daarvan dan maar 1,5% in het sap toevoegen, als fabrikant. Dan komt daar bij dat heel vaak dat het veel vitamine c bevat. Niets daarvan is meer over, want vitamine c verdraagd geen licht, warmte of lucht. Als er onderzoeken gedaan worden bevat het product vitamine c, maar deze hebben geen functie meer. Gewoon vers persen, zoals sinaasappels maar ook de granaatappels. De ervaring die ik heb in de afgelopen tien jaar is vers en niets anders. Ben zelf heel veel verkouden geweest, altijd gebruikte ik allerlei preparaten met vitamine c, maar het mocht allemaal niet baten. Toen ben ik begonnen elke ochtend twee sinaasappels uit te persen, en een aantal keren per week granaatappels uit te persen. Dat heeft mij van m'n verkoudheid en griep afgeholpen. Jammer dat het aanbod van granaatappels niet groot is op het platteland.Zelf ben ik helemaal gek van deze vrucht en zie ik zeker hier een toekomst voor, als ik het finacieel op kon brengen begon ik hier zo een bedrijfje in. Probeer eens een granaatappel uit te persen, deze smaak is niet te vergelijken met een kant en klaar product.

gerda van kampen
Door

gerda van kampen

op 10 May 2016

Er zit 14 gram suiker in per 100ml..

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading