ZonderMeer voor iedereen met een voedseluitdaging
Enige tijd geleden ging mijn aandacht naar een opvallend formaat tijdschrift (ietsje groter dan andere bladen) met een frisse uitstraling: het lentenummer van ZonderMeer magazine.
ZonderMeer magazine is een nieuw lifestyle-seizoenmagazine voor iedereen met een voedseluitdaging. Het magazine bevat o.a. heerlijke recepten, relevante achtergrondinformatie en tips om je fitter te voelen. Qua uitstraling neigt het naar een glossy, maar tegelijkertijd staat het met beide benen op de grond.
Uiteenlopende recepten
De gerechten zijn zorgvuldig uitgekozen voor mensen met een voedselallergie of -intolerantie. Er zijn niet alleen recepten te vinden voor lekkere (verantwoorde) tussendoortjes maar ook verschillende voor-, hoofd- en nagerechten komen aan bod.
Ook is er aandacht voor kindertraktaties als kaboutercakejes en fruitige trillebilletjes. Door deze leuke namen word je al snel nieuwsgierig naar het recept! Je kunt zelf ook een favoriet recept delen door deze in te sturen naar het magazine. Jouw recept kan dan geplaatst worden in het blad of op de website van ZonderMeer magazine.
Allergie-icoontjes
Bij de recepten worden tips gegeven hoe je ingrediënten kunt vervangen. Er wordt gebruik gemaakt van handige icoontjes waardoor in één oogopslag duidelijk is welke ingrediënten niet gebruikt worden in het gerecht. Er staat dan bijvoorbeeld:
- Glutenvrij en tarwevrij; gemaakt van meel waar de gluten uitgehaald zijn, of glutenarm gemaakt en vrij van graansoorten als tarwe, rogge, spelt of kamut. Haver is van nature glutenvrij maar vaak verontreinigd met gluten.
- Visvrij.
- Sojavrij; het recept is sojavrij maar pas op met vegetarische varianten van het gerecht! Soja is een peulvrucht die veel verwerkt wordt in vegetarische vleesvervangers.
- Sulfietvrij.
- Koemelk- en lactosevrij; er is geen lactose of melk verwerkt in het recept. Geschikt wanneer je geen lactose kunt verdragen of allergisch bent voor melkeiwitten. Meestal is de koemelk vervangen door sojaproducten en de boter door plantaardige margarine.
- Eivrij; In recepten waar wel eieren gebruikt worden kan er gebruik gemaakt worden van een ei-vervanger. In de patisserie is een geprakte banaan een mooi alternatief.
- Notenvrij; vrij van noten zoals amandel, cashewnoot, hazelnoot, paranoot, macadamianoot, pecannoot, pistache- en walnoot. Pinda’s behoren niet tot deze groep.
- Pindavrij; het recept is vrij van pinda’s en arachideolie. Een pinda behoort tot de peulvruchten en groeit onder de grond.
- Schelp- en schaaldiervrij; het recept is vrij van schelp- en/of schaaldieren.
Helaas is er geen icoontje aanwezig voor suikervrij. De lente-editie bevat wel een overzicht van zoetmiddelen en in de zomereditie worden de kunstmatige zoetstoffen besproken. Op deze manier kan iedereen voor zichzelf de keuze maken welk zoetmiddel voor hem/haar het juiste is.
Ongedwongen genieten
Genieten van allerlei kleine dingen die het leven extra leuk maken is soms lastig wanneer je op de meest onverwachte momenten wordt geconfronteerd met je allergie. Een lekker ruikende was, relaxed bad met badschuim of kroelmoment met een huisdier zijn dan moeilijk voor te stellen.
Op het gebied van lifestyle zorgt ZonderMeer voor inspiratie met bedrijven en producten die rekening houden met de ingrediënten voor o.a. lichaamsverzorging en de inrichting van een woning.
Waar te vinden
ZonderMeer magazine verschijnt 4 keer per jaar aan het begin van een nieuw seizoen. Het blad is los te koop bij de Jumbo supermarkt, Bruna, AKO, Selexys, Primera en The Read Shop voor € 9,95. Er zijn ook verschillende abonnementvormen mogelijk. Het goedkoopste jaarabonnement komt op € 37,50 met een unieke handgemaakte shoppertas of prentenboek als cadeau.
De zomer editie is nu verkrijgbaar!
Het leven met een allergie hoeft niet minder leuk te zijn.
ZonderMeer magazine inspireert zodat iedereen met een voedseluitdaging allergievrij kan eten, leven en genieten!