datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Zumba Fitness blijft populair!
04 oktober 2011 
2 min. leestijd

Zumba Fitness blijft populair!

Wie kent Zumba niet? Het feest met danspassen uit salsa, merengue, axé, samba en cumbia. De wereld ingebracht door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami.

De naamsbekendheid van deze ongekend populaire fitness workout is enorm. Dit heeft het programma hoofdzakelijk te danken aan de uitzendingen op TelSell-TV.

Zumba is wat Tae Bo was in de jaren ’90

Ik weet nog goed hoe dit destijds ook het geval was met Tae Bo van Billy Blanks.  Ik ben toen zelf kickbox lessen gaan volgen bij een collega in de sportschool en ik leerde hem weer aerobics zodat we samen Tae Bo konden gaan geven. Tae Bo was met afstand de meeste dominante fitnessvorm in de jaren negentig, waar later allerlei varianten uit zouden groeien als Body Combat, Box Aerobics en andere tot fitness omgetoverde vechtsporten als Fight & Defense workouts.

Niet sporten, maar feesten!

Sinds de oprichting in 2001 is Zumba uitgegroeid tot ’s werelds grootste – en meest succesvolle dans- en fitnessprogramma met meer dan 12 miljoen mensen van alle soorten, maten en leeftijden die wekelijks in meer dan 110.000 locaties verspreid over meer dan 125 landen aan Zumba-lessen deelnemen.

Het succes en de kracht van Zumba zit hem ook in het hoge entertainment en fun gehalte. Van de muziek alleen al word je vrolijk en kan je onmogelijk stil blijven staan. Zodra je ook de schaamte van je af hebt gegooid kun je helemaal los op deze swingende workout.

Inmiddels zijn er ook al verschillende varianten. Zo is er Zumba Gold voor de babyboomers, Zumba Toning met de gelijknamige stick voor spierversteviging, Aqua Zumba voor in het zwembad, Zumbatomic voor kinderen van 4 tot 12 jaar en Zumba in the Circuit als 30 min. circuittraining. Dans je liever dan je sport? Dan is een Dans Workout als Zumba echt iets voor jou!

Er wordt zelfs regelmatig een Zumba Party georganiseerd buiten de fitnessclubs in grote hallen en discotheken. Op 30 oktober is er een Zumba Pink Party in het Indoorsportcentrum in Eindhoven.

Zumba Fitness DVD Set voor thuisZumba Party thuis

Als je liever eerst de Zumba moves in alle privacy wilt oefenen voordat je naar een fitnessclub of party gaat is er natuurlijk de Complete Zumba DVD serie voor thuis. Inclusief de Zumba Toning Sticks die je helpen nog meer calorieën te verbranden en sneller een strakker lichaam te krijgen.

Zumba Fitness Workout voor de WiiVoor de Nintendo Wii is er de Zumba thuis workout game waar een virtuele instructeur je uitvoering van de verschillende oefeningen goed in de gaten. Dankzij de precisie van de Wii afstandsbediening is het net alsof je privéles van Perez zelf ontvangt!

Met calorieënteller en ingebouwde agenda is de game een zeer compleet hulpmiddel om deze geweldige fitnessvorm in alle rust te leren.

Kom van die bank af en dans jezelf fit

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=J2EdXRmHlY4[/youtube]

 

Wat vind jij van Zumba Fitness?

 

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading