headershadow

Latest Blogposts

Havermout: Een echte superfood!

Havermout: Een echte superfoodRijk aan vitamine B1 / magnesium / fosfor, veel vezels, goed voor je cholesterol, super verzadigend, darmen die aan het werk gezet worden, lagere pieken in je bloedsuikerspiegel en lage GI-waarde. Ja, dit zijn allemaal kenmerken van een product wat door sommige mensen als ouderwets wordt gezien maar dus ontzettend gezond voor je is... mag ik je voorstellen aan havermout!

Havermout is een superfood!

Havermout valt binnen de categorie Superfoods. Superfoods zijn heel kort gezegd: de beste voedingsmiddelen. Behalve haver(mout) zijn ook bosbessen, broccoli, sinaasappelen, wilde zalm, groene thee, soja, spinazie, kalkoen, walnoten, yoghurt, peulvruchten, pompoen en tomaten echte superfoods. In de komende maanden zal ik zeker nog aandacht besteden aan 1 of meerdere van deze voedingsmiddelen.

De voordelen van havermout

Vandaag alle aandacht voor havermout want dat verdient dit product zeker! In 1997 werd namelijk officieel bekendgemaakt dat haverproducten het risico op hart- en vaatziekten kunnen verlagen.  Daarnaast is het voor iedereen een gezond alternatief (behalve als je een glutenallergie hebt). Ook sporters en mensen die willen afslanken starten de dag prima met een havermoutontbijt! Je kunt er echt een aantal uren mee vooruit. Voor sporters zorgt het voor een snellere vetverbranding en een snellere opbouw van spiermassa. Die snellere vetverbranding is natuurlijk ook prettig als je wat kilo's kwijt wil!

Het is niet waar dat je dik wordt van havermout, het bevat naar verhouding weinig calorieën (ongeveer 350 kcal per 100 gram) en slechts 1 gram suiker per 100 gram. Er zitten, zoals hierboven al genoemd, wel veel vezels in (9 gram per 100 gram) en daarnaast ook veel eiwitten (11 gram per 100 gram).  Als je veel vezels eet die afkomstig zijn uit granen kan dit bovendien de kans op diabetes verkleinen.

Wat maak je van havermout?

En dan nu natuurlijk de vraag: wat kan je er allemaal mee doen? Wat het ontbijt betreft kan je uiteraard "de beroemde pap van vroeger" maken (schepjes havermout met gekookte melk) maar er is nog veel meer mogelijk. Denk bijv. aan zelf brood bakken met havermout als toevoeging, een zelfgemaakte smoothie met een schep havermout gemixt zorgt voor een heerlijk gevulde maag en pannenkoeken met havermout smaken ook prima.

Verder kan je met haverhout de heerlijkste gezonde koekjes bakken, is het lekker om gehakt mee aan te maken, kan je het toevoegen aan ovengerechten enzovoort. De mogelijkheden zijn eindeloos! Probeer en varieer en zorg dat havermout onderdeel van je basisvoorraad in de keuken wordt!

Recept voor smoothie met havermout

Tenslotte nog het recept van mijn eigen heerlijke smoothie met havermout die ik minstens 1 x per week maak!

Wat heb je nodig?

  • 250 a 300 ml magere yoghurt
  • 1 kleine banaan
  • 100 gram bramen of frambozen (of 50/50)
  • scheut honing
  • theelepel chiazaadjes
  • 2 eetlepels havermout

Doe alles in de blender, mix het en doe het daarna in een groot glas. Ik gebruik zelf altijd een rietje zodat ik er heerlijk lang van kan genieten! Uiteraard kan je ook andere fruitsoorten gebruiken.

Eet/drink smakelijk!

 

PS Bekijk hier nog een heerlijk recept voor havermoutpap met appel, kaneel, rozijnen en kokos!

Superfood: de meest Gezonde Keuze!

Mijn interesse in voeding en alles wat daarmee samenhangt begon halverwege de jaren '90. Na een studie voedingsleer heb ik in 2000 een studie voor gewichtsconsulente met succes afgerond. Ik ben momenteel niet echt actief als gewichtsconsulente en focus me vooral op mijn leuke job als office manager bij een bedrijf wat tandarts-/orthodontie- en mondhygiëne praktijken inricht. Ik vind het belangrijk om gezond te eten maar er zijn periodes dat dit even wat minder lukt (ben een echte emotie-eter)! Ik lees en schrijf graag. Ben niet supersportief maar hou wel van wandelen in een stevig tempo en gewoon lekker een stukje fietsen. Daarnaast heb ik sinds halverwege de jaren '90 een collectie van ruim 500 boeken verzameld over onderwerpen als voeding, dieet en gezondheid. Genoeg inspiratie dus om de Miss Natural website regelmatig van informatieve artikelen over bovenstaande onderwerpen te voorzien!
Meer over

Vond je dit artikel inspirerend?
Word dan GRATIS lid van Miss Natural en ontdek wat natuurlijke leven en biologisch eten voor jouw gezondheid kan betekenen.
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

61 reacties op “Havermout: Een echte superfood!


Comment author said

Door aprilia op 26 januari 2014 om 18:09

als je zo havermout smoothie s'avonds maakt kan je die dan de andere ochtend gewoon drinken of moet je hem die zelfde dag nog drinken?

 

Comment author said

Door moon op 31 december 2013 om 13:31

Hallo ik ben gek op havermout ..helaas verdragen mn darmen dit niet ..hoe komt dat ?? en wie weet [geen brood ] een gezonder vervanger voor haver mout

 

Comment author said

Door Jiska op 19 november 2013 om 14:45

Met grote verbazing lees ik hier dat havermout en soja onder de superfoods word geschaard! Dit klopt absoluut niet! Havermout bevat lectines net als graan wat darm lekken veroorzaakt. Daarnaast blijft het een insuline pomper voor je lichaam, wat bijnieruitputting geeft.
Soja bevat xeno-oestrogenen wat je hormoon huishouding enorm in de wat schopt. Dat kan allerlei vage en minder vage klachten geven (oa onvruchtbaarheid). Buiten het feit dat er bijna geen GMO-vrije soja te vinden is en dat word weer gelinkt aan kanker.

 

Comment author said

Door Jolanda Doze op 10 december 2013 om 21:15

Wie of wat moet ik nu geloven. Er is altijd wel iemand met een tegenargument. Denk ik dat ik gezond cq goed bezig ben is er weer iemand die dat gevoel aan het wankelen brengt. Erg vervelend.

Jolanda Doze

 

Comment author said

Door deevan op 10 december 2013 om 23:23

Je moet gewoon in jezelf geloven. Wat voor de een goed is , is slecht voor de ander. Ik zou zeggen volg je intuïtie. Je lichaam verteld wel wat bij je past en wat niet. Ik reageer bv slecht op soja dat maakt het nog niet voor iedereen ongezond. Men zegt dat Soja juist erg ondersteunend kan werken in de overgang omdat het de hormonen beïnvloed. Ik weet het niet aangezien ik nog niet in de overgang ben. Ik zou zeggen eet wat je lichaam aangeeft, althans als je normaal gesproken redelijk gezond eet. Als je veel suikers eet zal je lichaam om meer suiker vragen dat is dan verslaving en niet omdat je lichaam het nodig heeft. Echter als je redelijk gezond eet kan je volgens mij het beste naar jezelf luisteren. Succes.

 

Comment author said

Door Sabine op 30 januari 2014 om 16:20

En wat is jou voedingspatroon dan? Voor de één is dit goed en voor de ander dat. Geef dan een voorbeeld hoe jij het ziet wat superfood in jou ogen is. Je geeft hier alleen maar commentaar over hoe jij denkt over een bepaald voedingsmiddel. En hoe kom je aan die informatie eigenlijk?

 

Comment author said

Door Cindy op 28 oktober 2013 om 23:51

ik heb koekjes gebakken, geinspireerd op alle ideeën over havermout enzo.
Het is gelukt, ze zijn heerlijk!
200 gram boter
50 gram oerzoet
4 grote eetlepels honing
150 gram multivrucht muesli met havermout etc
200 gram speltbloem
1 theelepel bakpoeder

Alles door elkaar mengen. Met een eetlepel bonkjes op een ingevette bakplaat
30 minuten op 175 graden afbakken.

 

Comment author said

Door Simone op 26 oktober 2013 om 14:47

Wat ik me afvraag; hoe sta jij tegenover havervlokken? Ik eet dit als ontbijt met almondmelk, chiazaad, kaneel, cranberries en wat kokosolie. Een heerlijk en voedzaam ontbijt!

 

Comment author said

Door Simone op 26 oktober 2013 om 14:48

Haverzemelen bedoel ik...

 

Comment author said

Door Christel op 24 oktober 2013 om 09:43

Inmiddels heb ik nog een fantastisch recept met havermout wat ik graag wil delen. Een aantal van jullie zullen het al wel kennen en het is er in vele varianten: Overnight Oats. In mijn variant gaan: 250 ml yoghurt, 1 kleine geprakte banaan, een paar eetlepels havermout, 1 theelepel palmsuiker of kokosbloesemsuiker, 1 theelepel chiazaadjes, 1 theelepel kokosvlokken, 1 eetlepel rozijnen en 1 theelepel kaneel. Dit meng ik door elkaar en dan doe ik er nog wat rood fruit op (ik gebruik meestal gewoon diepvriesfruit). Dit zet ik 's avonds in de koelkast. De volgende ochtend doorroeren en dan smullen geblazen! Ik zit er de hele ochtend vol van! Het schijnt ook lekker te zijn met amandelmelk of havermelk en zo zijn er nog vele opties maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Groet, Christel

 

Comment author said

Door sandra op 23 oktober 2013 om 14:31

Ik vraag mij dan wel altijd af wie er bekend maakte dat havermout zo goed is voor cholesterol, hart- en bloedvaten? Want waarom is dat dan niet bekend in de cardiologie?
Ik mis verwijzingen naar de wetenschappelijke kant.

groet sandra

 

Comment author said

Door Christel op 24 oktober 2013 om 09:38

Sandra, dit werd bekend gemaakt door de FDA.
Dit vond ik zojuist via Google: In 1997, the FDA allowed whole oat food manufacturers to make the health claim that their products reduce the risk of heart disease. Scientifically, the basis for this assertion is that the dietary fiber found in oats has been shown to help lower cholesterol, one of the risk factors for cardiovascular disease.

 

Comment author said

Door sandra op 24 oktober 2013 om 11:06

Dank je! wellicht iets om in het artikel erbij te zetten (steeds)?

 

Comment author said

Door Ellen op 24 oktober 2013 om 11:44

Omdat de wetenschap jaren achterloopt wat voeding en ziekte betreft,Ben zelf ziek en bij mijn proffessor hoef ik niet aan te komen wat ik met mijn voeding doe. Ze schermen gekijk met "HET IS WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN", Ze hebben mij verteld dat ik 58 jaar zou worden inmiddels wordt ik in Jan. 62.
Groet Ellen

 

Comment author said

Door Eva van Zeeland op 25 oktober 2013 om 08:54

Goed zo Ellen, maak je eigen keuzes en zorg met voeding goed voor jezelf :)

 

Comment author said

Door Miep op 23 oktober 2013 om 13:32

Ik doe bijna dagelijks het recept van Amber Albarda (genoeg voor 2 dagen):
100 gr havervlokken
500 ml amandelmelk
5 gedroogde vijgen
Ik breng het aan de kook en laat het dan een tijdje op heel laag vuur staan (niet koken) en roer het regelmatig door.
Persoonlijk maak ik het de avond van te voren en warm het 's ochtends op met nog een beetje amandelmelk erbij.
Op smaak maken met:
1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes,
ongeveer 1/4 pakje feta (bij de biowinkel is het van rauwe melk gemaakt) en een beetje peper.
Het lijkt een rare combinatie, maar het is echt super lekker!

 

Comment author said

Door Danielle Ploegmakers op 23 oktober 2013 om 13:09

Een lekker recept met havermout is het volgende:

1 beker havermout
1 beker amandelmelk
2 eieren

Dit in de blender gooien en vervolgens dit beslag in de pan met een beetje kokosolie net zoals je met pannenkoeken doet en weet je wat je dan krijgt?

Gezonde pannenkoeken :D

 

Comment author said

Door Julia op 3 september 2013 om 16:36

Ik deed dit al voordat ik met dit suikervrije dieet begon. Ik neem 's-morgens een soepkom met 2 eetlepels havermouth (Dr. Oetker) en 1 lepel brinta. Half vullen met halfvolle melk.
2 minuten of minder in de magnetron. Als het te dik is wat koude melk erbij. Lekker makkelijk, dan kan ik het gelijk eten. 2 druppeltjes stevija erin en klaar is kees. De hele morgen een voldaan gevoel. Ik denkzelf dat Brinta ook gezond is. Kan iemand daar nog iets over zeggen? Eet smakelijk!!

 

Comment author said

Door linda op 13 augustus 2013 om 03:02

ik zou graag weten waar ik gewone havermout kan kopen ik bedoel geen pakken quaker dat mag ik niet ik bedoel de echte zoals vroeger in carrefour hebben ze het niet en zou ook graag merk weten bv dank u linda

 

Comment author said

Door Tiny op 25 september 2013 om 20:11

Dag Linda.
Je kunt gezonde havervlokken kopen en de natuurwinkels.
De pure Brinta is gezond ,maar niet degene waar van alles doorzit.
Ik hoop dat ik zo geholpen heb.

met h gr tiny

 

Comment author said

Door Sabine op 8 juni 2013 om 13:23

Net heerlijke havermoutcupcakes gebakken met banaan, honing, havermout (gemalen), ei en een klein beetje karnemelk. Heerlijk!

 

Comment author said

Door Dorien op 5 juni 2013 om 12:16

Dat broodrecept interesseert mij ook wel

Trouwens is quakers ok? Of word je er dik van?
Alleja, merk wel dat ik er langer tegen kan dan met een boterham. Dus het zal allesinds al wel beter zijn.

 

Comment author said

Door Eva van Zeeland op 7 juni 2013 om 10:06

Hoi Dorien, volgens mij zit daar suiker in, toch? Dat kun je beter vermijden. Heb je al eens aan havermout gedacht?

 

Comment author said

Door Stef op 26 maart 2013 om 17:30

Havermout verlaagt althans bij mij de LDL cholesterol niet.

Toen mijn LDL te hoog was, ontdekte ik een analoog artikel dat havermout een superfood is voor de cholesterol. Vanaf dan elke morgen havermoutpap als ontbijt gekookt en tegelijk een kopje groene thee erbij (eveneens een superfood voor cholesterol volgens een ander gelezen artikel). Verder niets aan mijn eetgewoonten noch levensstijl verandert. (2 superfoods zou toch wel een super resultaat moeten geven...)

6 maand later was de LDL met 20% de hoogte ingegaan.

Ondertussen is de LDL wel naar omlaag met andere eetgewoonten en havermout blijft mijn geliefkoost ontbijt, maar dan wel zonder koemelk.

Alle extra havermout recepten zijn meer dan welkom :)

 

Comment author said

Door michelle op 31 augustus 2013 om 13:51

3 eetlepels havervlokken , theelepel kaneelpoeder en eetlepel kokosolie in een pannetje, water erbij tot het net onderstaat en zachtjes koken..
je kan er pompoenpitten aan toevoegen. ( halve eetlepel) en een banaan in plakjes

na een 20 minuten zachtjes koken schep ik wat in een kommetje , voeg een theelepel lijnzaadolie toe, een eetlepel ahornsiroop (caramel smaak mmm ), voeg wat fruit toe extra... blauwe bessen en frambozen.. (kan ook met appel, pruimen enz)

smakelijke

 

Comment author said

Door loraine op 25 maart 2013 om 18:16

Ik laat 'savonds de havermout met rozijnen,chiazaad en gojibessen met warm water weken,volgende morgen lekker zacht. snufje kaneel erover en smullen maar!
Heb ik 'smorgens ook niet veel tijd nodig om het klaar te maken.

 

Comment author said

Door deevan op 25 maart 2013 om 18:13

Misschien een tip voor diegene die geen tijd hebben pap te maken.
Mijn zoontje eet elke ochtend havermout pap met ahorn siroop.
Ik heb geen tijd om dit s'morgens te maken, dus wat ik doe is: Ik kook de haver de avond ervoor laat dit 5 min doorkoken met voldoende water. Dan wikkel ik de pan in een theedoek en zet dit onder een donzen of wollen deken. Helemaal ingepakt. De volgende ochtend is de pap gaar en nog warm dus je kan het zo eten. Vaak staat er een romige "haver laag" op die de pap extra lekker maakt dit gebeurd alleen als ik grove havervlokken ipv havermout vlokken gebruik.

 

Comment author said

Door Sophie Duist op 21 maart 2013 om 15:54

Havermout is inderdaad een Superfood. Ik combineer havermoutpap vaak met rozijnen, goij bessen of kaneel. Tegenwoordig gaat het ook bijna door al mijn smoothies! Als ik doordeweeks werk neem ik vaak Quickstart havermoutpap. 'S ochtends heb ik weinig tijd om havermoutpap te maken en wij hebben 'helaas' alleen een magnetron in onze kantine. Echter een prima alternatief dan.

 

Comment author said

Door Esther Bakker op 20 januari 2013 om 21:40

Vandaag nog havermout repen gemaakt. Heel erg lekker!!!

 

Comment author said

Door Esther op 24 januari 2013 om 11:42

Heb je een recept? Klinkt lekker!

 

Comment author said

Door Marion kempkes Hairlover op 18 mei 2013 om 22:38

Zelf op zoek naar Havermout recepten waarin verwerkt o.a. ;HAVERMOUT. .Liefst met weinig of geen suiker of alternatief zoetmiddel.. Havermout repen, Havermout koekjes, Havermout Brood met mix van Speltmeel of iets anders, en Havermout pannekoeken. Als Dank; mijn 'met Liefde zelfgemaakte crackers' proberen bij mij.

 

Comment author said

Door Kaat op 15 april 2014 om 12:39

Havermoutrepen, graag had ik daar een recept van gekregen in mijn mailbox

 

Comment author said

Door marja op 19 januari 2013 om 12:22

eeh ontbijt met havermoutpap geeft altijd een heel voldaan gevoel....ik neem het altijd als ik een dagje uitga.....kan er uren op vooruit, lekker met banaan, blauwe bessen, walnoten en honing!

 

Comment author said

Door Karin op 19 januari 2013 om 09:35

Ik eet regelmatig een ontbijt met havermout. Soms met rijstmelk of amandelmelk, vaker met gewone melk. En altijd wat vers fruit erdoor. Heerlijk en je redt het daarna gemakkelijk tot later in de ochtend voor een fruitmoment.

 

Comment author said

Door sabrina op 11 november 2012 om 13:38

ik eet het ook regelmatig. Als pap met rozijnen en kaneel / door de pannenkoeken / door brood / door cakejes of muffins.
Mijn man neemt het in zijn yoghurt savonds na het eten...

 

Comment author said

Door Saskia op 10 november 2012 om 14:41

Ik eet ook havermout als ontbijt.daar doorheen wat walnoten,blauwe bessen lijnzaad en kaneel.een heerlijk gezond ontbijt.daar heb je een hele tijd geen honger op.

 

Comment author said

Door irene lelieveld op 10 november 2012 om 13:59

GLUTENVRIJE HAVERMOUT EN HAVERMEEL= MERK PROVENA
In het boek Een gezonde eter in de eerlijke keuken staat veel informatie over gezonde voeding en recepten met havermout.

 

Comment author said

Door Esther op 10 november 2012 om 13:30

Aanvulling: als ik cake bak vervang ik altijd de helft van het (spelt)meel voor havermout. Geeft ook een lekkkere structuur. Hé Eva, je website staat nog op zomertijd :)

 

Comment author said

Door Esther op 10 november 2012 om 13:27

Heerlijk, (biologische) havermout als ontbijt! Ik kook het in water, voeg er kaneel en rood fruit ( appel of peer kan ook) strooi er lijnzaad over en wat geraspete kokos! Heerlijk. Soms voeg ik ook een paar walnoten in stukjes toe en rozijnen. Als je de havermout de avond te voren al laat wellen dan hoeft het nog maar 10 min. gekookt te worden. Echt een goede start van de dag!

 

Comment author said

Door Veerle op 20 oktober 2012 om 12:27

Wat je zegt klopt niet helemaal. Haver is glutenvrij van nature. Maar omdat het vaak tussen tarwe velden staat, of vervoerd wordt in een vrachtwagen waarin ook tarwe wordt vervoerd, is het dat vaak niet meer. Nu zijn er glutenvrije merken die op een glutenvrije manier haver produceren. Die kan ik met mijn gluten allergie dus prima eten. Bovendien is haver voor eigenlijk iedereen wel beter dan tarwe, tarwe is een vrij ongezond graan in tegenstelling tot haver. Dus ga allemaal aan het haver brood zou ik zeggen! Dat is nog enorm lekker ook.

 

Comment author said

Door Hanneke op 20 maart 2013 om 19:55

Wat fijn te lezen dat havermout kan met glutenvrij dieet, ik smul nu inmiddels elke ochtend een bord havermout met fruit naar binnen. Totdat ik afgelopen maandag te horen kreeg dat ik een gluten en suiker intolerantie had. O dacht ik dat zit wel goed met mijn havermout. Qua kosten koop ik altijd de euroshopper van AH, ik lees net op de verpakking, daar staat: haver (gluten) en de mededeling van dat het in een fabriek gemaakt wordt waar tarwe etc word gemaakt. Nu vraag ik mij af, ben ik nu aangewezen op de duurdere merken, de natuurwinkels? Of kan ik gewoon deze euroshopper blijven eten. Het smaakt net als de quaker, maar goed ik wil er niet (weer) ziek van worden...
Alvast dank voor je/jullie reactie en wat een fijne site!
Hartelijke groet, Hanneke

 

Comment author said

Door ilona op 12 oktober 2012 om 09:03

Ivm coeliakie ben ik erg blij met havermout recepten! In je stukje schrijf je dat het een gezond alternatief is, tenzij je glutenallergie hebt. Havermout is glutenvrij! Ik heb het nagevraagd bij Quaker en ook op de verpakking staat: kan mogelijk sporen bevatten van gerst en tarwe, maar dat zetten ze er alleen maar op zodat je de fabrikant er niet op kan aanspreken mocht je toch last krijgen na het eten van hun havermout. Via het veld kan er namelijk kruisbesmetting voorkomen. Dus ik ga aan de smoothies met havermout! En op zoek naar meer recepten, groetjes
ilona

 

Comment author said

Door Marieke op 12 augustus 2014 om 09:51

Op de website van quaker staat: Bevatten jullie producten Gluten?
Alle Quaker Cruesli® soorten en ook de Quaker Havermout bevatten gluten.

In haver kunnen altijd sporen van Gluten zitten. Het is voor mensen met Coeliakie dus absoluut niet slim om dit te eten.

 

Comment author said

Door Carolien op 5 juli 2012 om 08:15

Ik eet ook minimaal 3 keer per week havermout pap als ontbijt, met geitenmelk, verder puur! Voel me er prima bij (bloeddruk omlaag!) en heb langere tijd een vol en voldaan gevoel! Ik ben ook geinteresseerd in het recept van brood met havermout kan dat op de site?

 

Comment author said

Door Karin op 3 juni 2012 om 12:25

Leuk, ik eet al jaren 's ochtends havermout, maar wist niet dat het een superfood is. Ik vind het een heerlijk ontbijt en combineer het met gebroken lijnzaad. Lekker als toetje is appelkruimel met havermout. Deeg maken met spelt of tarwemeel, honig, roomboter en havermout en dit kruimelen over stukje appel, kaneel en rozijnen en dan in de oven, heerlijk!

 

Comment author said

Door Annemiek op 7 april 2012 om 09:48

Elke morgen havermoutpap, voel me er goed bij met honing en chiazaadjes.

Weet iemand een recept met brood en havermout ?

Dank
Annemiek

 

Comment author said

Door Meike op 29 maart 2012 om 18:08

Zijn grove havervlokken niet nóg gezonder dan havermout? Ik meende dat die minder bewerkt zijn en daardoor gezonder. Ik ontbijt iedere ochtend heerlijk met pap van (met water) gekookte havervlokken met appel, rozijnen, kaneel, himalayazout, kurkuma, geraspte gember en roomboter. Gezond en lekker!

 

Comment author said

Door Inge op 30 augustus 2011 om 15:00

Wij eten iedere zondagochtend havermoutpap! Ik met agavestroop en zwarte bessen (of ander fruit), manlief met een enorme klodder honing. Een echt genietmomentje (daar waar wij tot een jaar geleden op zondagochtend vette croissants etc. aten)! Maar ik ga toch zeker ook eens havermout door het brooddeeg doen. O en de smoothie maken!

 

Comment author said

Door Ilse de Kreij op 30 augustus 2011 om 08:44

Ik heb toevallig net gisteren een brood gebakken met havermout en kokos. Lekker!

 

Comment author said

Door Gwendolyn Vullings op 21 mei 2012 om 16:48

Oh Ilse daar wil ik wel het recept van ;-)

 

Comment author said

Door sophie bakkenes op 18 januari 2013 om 14:21

Hoi Ilse
Hoe bereid je dat brood met havermout en kokos, wat voor soort meel en de verhoudingen?
gr Sophie

 

Comment author said

Door Dorien op 5 juni 2013 om 12:20

ik wil het recept ook graag

 

Comment author said

Door Anita op 16 augustus 2013 om 19:08

ik ook

 

Comment author said

Door Conny van den heuvel op 23 oktober 2013 om 17:27

Ik zou het recept ook graag hebben , Eva zou het op de site kunnen komen bv ?

 

Comment author said

Door Christel op 24 oktober 2013 om 09:46

De reactie van Ilse die dat brood gebakken heeft, is van bijna 2 jaar geleden. Volgens mij hebben wij het recept niet. Misschien even via google zoeken op de ingrediënten?
Succes ! Christel

 

Comment author said

Door Christel op 24 oktober 2013 om 09:54

Ik bedoel "ruim 2 jaar geleden"....
Dit recept vond ik net: Ingredienten:
havermout
175 g roomboter
4 eieren
140 g kokossnippers
amandelen
1 reep pure chocola
stevia
halve theelepel wijnsteenbakpoeder
evt zout

de boter met de eieren kloppen tot het een romig mengsel is. De amandelen met vijzel fijn stampen. De chocola met vijzel fijn maken. Havermout, kokossnippers, amandelen, chocola, bakpoeder, zout, mengen met een lepel. Het boter- eiermengsel toevoegen. En stevia naar wens. Goed roeren. Het moet een stevige substantie worden. Is het te nat, meer havermout. Te droog, meer boter. Dit alles in een grote cakevorm doen. Met een cakespatel goed aandrukken. 30 minuten bakken op ca. 180 graden, 10 minuten nabakken op 160 graden.

Zelf snijd ik de cake in 3 delen, ik doe 2/3 in de vries. Ik voel meestal aan hoeveel ingrediënten een mooi mengsel maken. Het is een erg lekkere broodcake. Je kunt uiteraard de kokos, amandelen, chocola weglaten, of juist andere ingrediënten toevoegen.

 

Comment author said

Door Joke op 30 oktober 2013 om 18:00

Bedankt voor het recept! Hoeveel havermout heb je voor dit recept gebruikt?

 

Plaats een reactie

*