datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

12 Tips om zonder sporten aan heel wat beweging te komen
08 oktober 2012 
3 min. leestijd

12 Tips om zonder sporten aan heel wat beweging te komen

Goed bezig! Eten zonder suiker, biologisch eten, minder vlees en natuurlijke crèmes op ons gezicht. Je hebt al veel gedaan! Goed voor je lijf én het milieu! Geweldig en o.a. op Facebook helpen we elkaar steeds verder op weg!

Als gewichtsconsulent focus ik veelal op voeding, maar ook beweging is van groot belang. Er zijn op dit platform al diverse artikelen geschreven over sporten en beweging. Leuk om (terug) te lezen. Ook de oudere artikelen zijn nog actueel!  Ja, op de bank kun je een aan je gezondheid werken, met je laptop op schoot alles doornemen en het is heerlijk om te doen. Maar toch…

Fileproblemen voorkomen bij school

Vandaag zag ik een “Loesje poster” voorbijkomen. Hoe fileproblemen bij school te voorkomen. (goh, kinderen hebben ook voetjes!). Misschien ben je ook in zo’n drukte terechtgekomen, de scholen zijn weer begonnen!

Van de week heb ik me nog afgevraagd of al die auto’s bij school nou nodig zijn. Wonen al die kinderen te ver weg om te lopen? Of fietsen? Je durft je kind haast niet meer alleen te laten gaan tussen die geparkeerde auto’s  door. Zo houden we met elkaar de situatie in stand. Als het regent is het helemaal erg.

Ook bij de sportschool staat de parkeerplaats vrij vol, om daarna op de loopband te gaan? Het is vaak goed loop- of fietsweer.

Oervoeding en Oerbewegen. Is er een overeenkomst?

Onlangs is de cursus “40 dagen zonder brood” gelanceerd. Het lijkt erop dat veel mensen gevoelig op gluten reageren en er zijn ook andere manieren om granen en zaden te eten. Afwisseling in je voeding is erg belangrijk om alle voedingsstoffen binnen te krijgen en ook niet teveel van iets (schadelijks). Ook worden aan brood vaak suikers en onduidelijke middelen (E- nummers) toegevoegd.

Ook oervoeding of Paleovoeding staat in de belangstelling: eten zoals je voorouders het deden. Nu denk ik dat daar veel goeds in zit, maar wel leven wel in déze tijd. Haal het goede eruit voor jezelf!

Denkend over beweging en oervoeding, ook sporten kun je op die manier zien. Beweeg zoals je voorouders het deden. Toen was het echt een uitzondering als iemand overgewicht had. Hoe kun je dat in deze tijd aanpakken? We hebben natuurlijk een wasmachine, auto, T.V. (met afstandsbediening)

Toch kunnen kleine dingen al een groot verschil maken.

12 Tips om zonder sporten aan heel wat beweging te komen

 1. Fiets of loop álle afstanden onder de 5 km (consequent zijn!) Met deze afstand kom je echt niet bezweet aan als je rustig aan fietst. (Veelgehoord excuus).
 2. Koop een tas op wieltjes voor je boodschappen, zo kun je meer meenemen zonder auto. En als je dan toch je tassen wilt sjouwen…dat scheelt weer sporten met gewichtjes. Neem in elke hand een tas, dat is beter voor je rug!
 3. Kies prettige kleding. Koop een goede paraplu en regenponcho. Happy Rainydays heeft zulke leuke!
 4. Pak een extra klus in huis aan. Half uur stofzuigen? Ca 375 kcal!
 5. Hang de was buiten op als het droog is. Bukken, strekken en de mand sjouwen.
 6. Houd je tuin goed bij, verbouw groente of huur een volkstuintje. (Gelijk bio-groente)
 7. Ga regelmatig een stuk lopen, richt een wandelgroepje op, loop met je hond.
 8. Houd regelmatig een TV –loze dag. Dan houd je tijd over.
 9. Pak eens vaker de trein. Dan beweeg je ongemerkt ook een stuk meer.
 10. Zie de stad als sportveld. Neem de trappen, trek eens een sprintje. Zelfs paaldansen kan..;-)
 11. Ga iets maken, een schilderij, pottenbakken, breien… je bent er toch mee in beweging en gefocust op iets. Dit werkt ontspannend en je komt minder in de verleiding om (uit verveling) te eten.
 12. Doe een Bootcamp! dit is samen sporten in je (eigen) buitenomgeving. Ook een vorm van de stad als sportveld. Zo krijg je gelijk ook meer buitenlucht en –licht (vit D).

Stilzitten kun je niet compenseren met sporten

Wist je dat je stilzitten niet kunt compenseren met sporten? Regelmatige en dagelijkse beweging heeft een positievere invloed op je bloedsuiker en –vetten dan af en toe sporten.

PS: Ik besef dat door ziekte of beperking niet iedereen in staat is tot de hierboven beschreven voorbeelden.

Maar belangrijk is om dagelijks wel dát te doen wat voor jou mogelijk is en -ook mentaal- in beweging te blijven.

Wat doe jij om dagelijks in beweging te blijven?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Judith
Door

Judith

op 09 Oct 2012

Hallo, wat een fijne site. Ik ben net "op ontdekking" hier. Wat ik wil delen over sporten: ik heb een minitrampoline gekocht en spring daar bijna dagelijks tien minuten op: GEWELDIG voor lijf en humeur. Lekker muziekje erbij en springen maar. Ik zweet daarna heerlijk en voel me superfit. Een bevriende fysiotherapeute zei: als je elk dag 10 minuten zou springen, sport je al genoeg. Nasa gebruikt het trouwens ook om hun bemanning te trainen las is (ja ik heb ook de juicer en ook dát is een feestje!).Groetjes Judith

Sabrina Brandt
Door

Sabrina Brandt

op 16 Oct 2012

heerlijke site dit, doe nu ook de 40 dagen zonder suiker cursus en ohhhhhhhh ik kom weer tot leven...

marja
Door

marja

op 16 Oct 2012

ongeveer een jaartje gelden begonnen met anders eten, geen suikers meer, veel groente en fruit en geen brood,pasta en rijst meer wel af en toe quinoa of een heel klein beetje volkoren pasta. het resultaat is 14 kg kwijt en veel meer energie. Een aantal weken begonnen met Zumba cubana dansen en ik sta er versteld van hoeveel meer energie ik heb...ik ben 58 jaar maar ik voel mij beter dan toen ik 40 was.....

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 16 Oct 2012

Wat goed Marja! Zoveel mensen nemen genoegen met die extra kilo's en minder energie als ze ouder worden. Zo "ach, dat hoort er bij en is normaal"... Dat is helemaal niet normaal en hoeft ook niet! Ga zo door!!!

Jikke
Door

Jikke

op 16 Jul 2013

Wat super van je!!!

Yvonne Schuurbiers
Door

Yvonne Schuurbiers

op 22 Oct 2012

Ja ik probeer ook meer biologisch te eten, mits het niet 2x zo duur is of zo! Vorige week chia hennepzaad gekocht en lijnzaad bij de reform winkel. Steeds koop er wat bij. Ik ben ook weer begonnen met groente fruit smoothies, dan gooi ik er gelijk wat van die zaden erdoor. De energie is echt aan het veranderen en wat ik ook doe ik blijf moe als ik al opsta begint het! Veel slaap problemen door de pijn. Ik hoor het overal om mij heen. Vanmiddag de aura`s gereinigd en lekker laten masseren. Ik voel me nu niet meer zo gestrest en soms wat duizelig.Hebben jullie in jullie omgeving hier ook van gehoord? Weet er iemand nog wat tips voor de nodige energie te krijgen ? Morgen mezelf er echt proberen uit te trekken om weer te gaan sporten cardio en krachttraining. Groetjes, Yvonne.

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 23 Oct 2012

Hoi Yvonne, ik ben de laatste tijd ook erg moe en nu blijk ik te hoog in mijn stress te zitten. Hier kwam ik vorige week achter na een consult bij Irene Lelieveld. De zuurbalans is verstoord hierdoor. De verhouding moet zijn zuur 30% en basis 70%. Binnenkort meer hierover op de website! Wellicht kun je ook eens een afspraak maken bij een orthomoleculair arts/therapeut/dietist.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading