datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

5 Tips om je weerstand te verbeteren!
11 oktober 2023 
2 min. leestijd

5 Tips om je weerstand te verbeteren!

Heb je last van een lage weerstand? Of je nu vaak echt ziek wordt of je alleen niet zo lekker voelt: het is fijner om een goede gezondheid te hebben. Gelukkig kun je je weerstand op allerlei manieren verbeteren. Start met deze 5 tips!

1. Massage nemen

Een massage is niet alleen ontspannend, maar kan ook voordelig zijn voor de weerstand. Zeker als je op regelmatige basis een massage neemt! Je bloedcirculatie verbetert, je ervaart minder stress en afvalstoffen worden beter verwijderd. Dat zijn slechts een paar voordelen van een massage. Kies voor een goede etherische olie bij de massage, om de voordelen te ervaren én om van een heerlijke geur te genieten. Etherische oliën staan namelijk om twee zaken bekend: de prettige aroma’s, maar ook de helende werking. Vind je de geur van massageolie al snel overweldigend? Dan kun je beter gaan voor een olie zonder sterke geur, oftewel een basisolie. Zoete amandelolie is een populaire basisolie zonder geur. Je kunt je huid hier ook mee insmeren na het douchen, voor een zachte en stevige huid.

2. Rust nemen

Heb je de neiging om altijd maar door te razen? Het bestaan is druk: je werk is nooit af, je huishouden moet worden gedaan en je wilt ook nog je sociale contacten onderhouden. Let er echter op dat je niet áltijd maar bezig bent. Van tijd tot tijd moet je rust nemen. Het liefst iedere dag eventjes, bijvoorbeeld in de avond. Kies dan echt voor een moment van ontspanning en laat je niet afleiden. Leg je telefoon weg en pak er een boek bij. Of staar gewoon wat uit het raam. Dit is een belangrijke reset.

3. Voldoende slapen

Slaap is bevorderlijk voor de gezondheid. Dit is een van de redenen dat voldoende slaap zo essentieel is voor een hoge weerstand! Pak in ieder geval zes uur slaap per nacht, maar idealiter nog wel wat meer. Het gaat om een gemiddelde per nacht, waar niet veel van moet worden afgeweken. Je kunt dus niet doordeweeks weinig slapen en dit in het weekend inhalen: zo werkt het jammer genoeg niet. Dit betekent dus dat je er elke dag op tijd in moet gaan, of dat je ’s ochtends wat langer moet blijven liggen.

4. Gezond biologisch en suikervrij eten

Eet gezond en gevarieerd en bij voorkeur biologisch en suikervrij! Op die manier krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen. Vitamines, vezels, eiwitten: er zijn verschillende belangrijke onderdelen om aan te denken. Je mag heus wel eens snoepen, maar doe dit met mate. En vervang ongezonde maaltijden niet voor gezonde maaltijden: kies juist altijd eerder voor de gezonde keuze.

5. Voldoende beweging

Kom je wel aan voldoende beweging toe? In veel (kantoor)banen zitten we de hele dag stil. Dat is helaas niet bepaald bevorderlijk voor de gezondheid. Je hebt beweging nodig, het liefst in de buitenlucht. Wandel regelmatig een stukje, of pak de fiets. Je hoeft niet meteen heel intensief te bewegen, als je daar geen zin in hebt of als dat niet lukt. Ook minder intensieve beweging telt mee. Het is in ieder geval belangrijk om hier regelmatig voor te kiezen. Je voelt je beter én bewegen is ook nog eens hartstikke leuk! Zeker als je een vorm van beweging uitkiest die jou aanstaat.

Heb jij nog goede tips om je weerstand te verbeteren?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading