datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

7 Tips om de autovakantie leuk te maken voor kinderen
10 augustus 2018 
3 min. leestijd

7 Tips om de autovakantie leuk te maken voor kinderen

Het hele gezin kijkt er waarschijnlijk al weken naar uit: jullie gaan eindelijk op vakantie! Maar wanneer jullie een heel stuk in de auto moeten gaan afleggen, kan dit voor onrust en ongeduld zorgen. Vooral kinderen kunnen de rit na een halfuur al helemaal zat zijn, met jengelen tot gevolg. Dat heeft invloed op het gehele gezin. Daarom hier een aantal tips om de kinderen tevreden te houden tijdens de rit(ten) tijdens de autovakantie.

1. Tijdschriften mee

Kinderen die al zelfstandig kunnen lezen vinden het vaak erg leuk om een tijdschrift te lezen achterin de auto. Veel tijdschriften maken in de zomervakantie een extra dik vakantieboek, neem dit mee voor de kinderen. Ook kun je voordat je op vakantie gaat een bezoekje brengen aan de plaatselijke bibliotheek. Laat je kinderen iets uitkiezen wat ze willen lezen, daarmee kunnen ze zich op de achterbank ook wel een tijdje vermaken.

2. Spelletjes doen

Ouderwets wat spelletjes doen is een gezellige oplossing. Je kunt als vader of moeder wat spellen opperen, waar geen spullen voor nodig zijn. Geef de kinderen een opdracht; zoals het tellen van het aantal rode auto’s op de weg, of vertel kinderen welke soort merken er rijden, zodat ze daarna zelf kunnen opnoemen welk logo bij welk merk hoort (als daar interesse in is). Verder kun je ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ spelen, of de kinderen een letter- of woordslang laten maken. Zo zijn de hersenen ook actief, waardoor ze later eventueel wat sneller even een dutje doen onderweg. Fijn voor jou en de kinderen.

3. Film kijken

Het kan lonen om een dvd-speler of een iPad te installeren op de achterbank zodat de kinderen daar een film kunnen kijken. Als je slechts één apparaat hebt, is het wel verstandig om van tevoren te beslissen welke film er gekeken gaat worden. Dit voorkomt ruzie in de auto. Mocht je meerdere apparaten hebben, dan kun je de kinderen lekker hun gang laten gaan. Als ze bezig zijn met een film of een spelletje vliegt de tijd voor hen voorbij.

4. Comfortabel kleding en plek

Natuurlijk is het voor zowel jou als de kinderen fijn als de reis snel voorbij is. Het is leuk om de omgeving te zien te veranderen en om vast wat cultuur te snuiven. Maar dat is iedereen na een paar uur ook wel echt zat. Het is dus het best als ze een dutje kunnen doen in de auto. Om dit te stimuleren kun je ze lekker comfortabel kleden. Zo is de kans het grootst dat ze snel in slaap vallen en dat ze zo snel mogelijk vakantie kunnen vieren. Neem je kussen en slaapzakken mee? Leg deze dan op de achterbank. Dat scheelt ruimte in de kofferbak én maakt de rit voor de kinderen nog prettiger.

5. Genoeg stops maken

Uiteraard wil je zo snel mogelijk op je vakantiebestemming zijn, maar neem ook wat rijpauzes tussendoor. Stop genoeg bij tankstations zodat jullie en de kinderen af en toe hun benen kunnen strekken. Spoor ze aan om tijdens deze pauzes even lekker te gaan ravotten. Misschien kunnen ze verstoppertje of tikkertje spelen op de grote parkeerplaats – let wel heel goed op. Doordat ze dan even hun energie kwijt kunnen, zullen ze in de auto wat rustiger zijn. Stop niet alleen bij parkeerplaatsen en tankstations; ga ook voor wat mooie tussenstops die je vooraf inplant. Laat wat natuurlijk zien en vertel je kinderen vooraf dat jullie daar heengaan en hoelang de rit daar naartoe duurt. Die is sowieso een stuk korter dan de rit naar de daadwerkelijke bestemming. Deel de trip dus op.

6. Eten en drinken onderweg

Neem iets lekkers te snacken mee voor de kinderen. Pak boterhammen in met hun favoriete beleg en neem hun favoriete snacks mee. Wanneer zij hier naar uit kunnen kijken, wordt de reis al een stuk minder onaangenaam. Neem ook genoeg drinken mee. Let wel op dat je de kinderen niet teveel suiker geeft. Dit zal ze namelijk een energieboost geven waarnaar ze een dip krijgen en chagrijnig worden. Maak water met een smaakje, bijvoorbeeld door munt en fruit in het water te doen. Als snacks kun je rijstwafels met pindakaas of een gesneden appel geven. Natuurlijk kan hun favoriete snoep niet ontbreken, maar geef ze dit met mate. Of ga voor gezonde fruitsnoepjes.

7. Heel belangrijke zaken niet vergeten

De kinderen kunnen veel tijd in beslag nemen, maar zorg ervoor dat je op alle vlakken goed voorbereid weggaat. Zorg dat je tijdens het voorbereiden van het vermaak voor de kinderen, andere zaken niet vergeet. Zoals de autocheck voor vertrek, het controleren van de dekking van de autoverzekering en de premie voor de autoverzekering berekenen indien je de verzekering uitbreidt. Nog geen pechhulpverzekering, bijvoorbeeld? Zorg er dan voor dat je deze afsluit. Dat kan je een hoop lastigheid besparen op het moment dat je wel met pech komt te staan. Denk ook aan eventuele verplichtingen op de weg in het buitenland, zoals het meenemen van een veiligheidshesje en een verbanddoos.

Heb jij nog tips? Laat ze dan gerust achter onderaan dit artikel en inspireer anderen!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Joep
Door

Joep

op 30 Aug 2018

Goede tips, vergeet ook niet om te kijken welke zaken je verplicht mee moet nemen in andere landen, zoals gele hesjes of sneeuwkettingen!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading