datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Alternatieven voor IVF

Ik ben nu moeder van twee jongens en realiseer mij elke dag dat mijn wens eindelijk na al die jaren in vervulling is gegaan. Zo was ik ruim 5 jaar bezig om zwanger te worden en nu wil ik absoluut niet zwanger worden! Dat zal je namelijk net zien… volgens mij kan ik namelijk nu ook gewoon spontaan in verwachting raken.

Tijdens mijn zoektocht naar alle informatie omtrent natuurlijk zwanger worden kom ik terecht op de website FertilityCare. Een totaal nieuwe methode voor mij en ik besloot contact op te nemen met Dr. Susanne van der Velden die als gynaecoloog werkzaam is in het Wilhelm Anton Ziekenhuis in Kleve, Duitsland.

Op dinsdag 13 september 2011 had ik een ontmoeting met Dr. Susanne van der Velden en haar FertilityCare collega Anja van Rossum in lunchcafé BliXem in Nijmegen. Het was een zeer interessant en leuk gesprek waarin mij helemaal duidelijk werd wat de werkwijze en missie is van FertilityCare. Had ik dat maar eerder geweten, dan was ik zeker bij hun onder behandeling gegaan!

Alternatieven voor IVF, IUI en ICSI

Wanneer zwangerschap uitblijft zijn er slechts een paar opties. Je legt je er bij neer, je ondergaat reguliere vruchtbaarheidsbehandelingen als IUI, IVF en ICSI of je kiest voor een donor of draagmoeder en weer andere stellen kiezen voor adoptie. FertilityCare in de combinatie met de NaProTechnology-methode is een goed alternatief met een hoog slagingspercentage. Het is gebaseerd op de natuurlijke processen van het menselijk lichaam en heeft maar weinig bijwerkingen. Deze behandelmethode zou ik verkiezen alvorens een reguliere behandeling te ondergaan. De cursus is aan te raden voor iedereen die ooit zwanger wil worden of een natuurlijk alternatief wil voor anticonceptie.

Meer kennis van eigen vruchtbaarheid

In tegenstelling tot veel andere behandelmethoden onderzoekt FertilityCare de achterliggende oorzaak van het uitblijven van een zwangerschap. Soms is verhoogde kennis van de eigen vruchtbaarheid cyclus voldoende. Eventueel aangevuld met een behandeling van NaProTechnology. Het lichaam wordt weer gezond gemaakt. En de kans is groot dat je alsnog een gezin kan stichten.

Aandacht voor de oorzaak

Onvruchtbaarheid wordt bij FertilityCare niet gezien als een ziekte maar als een symptoom van een erachter liggende ziekte. Door de oorzaak op te sporen en te behandelen, kunnen ook andere gynaecologische problemen met succes worden behandeld. Het lichaam is weer instaat tot conceptie met het uitdragen van een zwangerschap tot gevolg. Zonder al te veel onnatuurlijk medisch ingrijpen.

Samen-Natuurlijk-Zwanger-Worden-Webinar

NaProTechnology als alternatief voor IVF

Veel mensen kiezen voor de cursus en behandeling met NaProTechnology als alternatief voor een reguliere behandeling als IUI, IVF en ICSI. Het slagingspercentage is ruim 25% en dat is ongeveer vergelijkbaar met een ‘normale’ vruchtbaarheidsbehandeling, maar dan in een veel natuurlijkere vorm. Opmerking: Je kunt het niet helemaal direct vergelijken omdat het statistiek gezien heel anders berekend wordt.

Zodra de cycluskaart minimaal 3 maanden aansluitend is ingevuld is er af te leiden wat er eventueel mis kan zijn.

De volgende zaken kunnen o.a. aan de hand zijn;

  • Verschillende soorten abnormale bloedingen
  • Een te korte fase na de eisprong waardoor het risico op een miskraam verhoogd is
  • Een ontbreken van de eisprong

Wetenschappelijke methode

In dit stadium komt Susanne in beeld. Zij bespreekt de cycluskaart en bepaalt het verdere behandeltraject in overleg met het koppel. De behandeling wordt gedaan volgens de NaProTechnology methode. Natural Procreative Technology (NaProTechnology of NPT) is een wetenschappelijke methode voor diagnose en behandeling bij problemen rondom de vrouwelijke en mannelijke vruchtbaarheid. FertilityCare en NaProTechnology zijn ontwikkeld onder leiding van de Amerikaanse gynaecoloog Dr. Thomas Hilgers.

Uitgestelde eisprong door schoonmoeder

De cycluskaart geeft vaak heel veel duidelijkheid over de vruchtbaarheidsproblemen. Meestal kom je er in combinatie met wat vragen ook achter waarom een vrouw bijvoorbeeld een uitgesteld eisprong heeft gehad in een bepaalde maand. Sommige vrouwen zijn extreem gevoelig voor externe stress factoren als bijvoorbeeld een verhuizing, toeleven naar een trouwdag of verandering van baan. Het kan zelfs voorkomen dat het bezoek van je schoonmoeder een reactie geeft aan je lichaam om de eisprong uit te stellen! Best wel mooi gevonden van de natuur. Je lichaam voelt dat de situatie nu niet veilig en stabiel genoeg is om in verwachting te raken en zet de rem er op.

De cycluskaart geeft aanwijzingen voor mogelijke gynaecologische of andere ziektes die de vruchtbaarheid kunnen beperken. Het is een diagnostisch middel. De basisdiagnostiek omvat ook hormoonbepalingen, echo, gynaecologisch onderzoek, etc. Afhankelijk van de storing is er ook verder onderzoek nodig. Alle informatie samen geven een compleet beeld van de redenen waarom het niet lukt met het zwanger worden of blijven.

Naast de cycluskaart is aanvullend bloedonderzoek nodig, soms zelfs in verschillende stadia van de cyclus. Zo kan een laag progesteron gehalte in het bloed wijzen op een innesteling probleem, waardoor er een verhoogd risico op een miskraam kan optreden. Indien er hormonen toegediend dienen te worden dan is dit in een veel lagere dosering dan gebruikt worden voor een IVF behandeling. Wij willen maar 1 eitje laten rijpen en geen 10 – 15 eitjes, verteld Susanne.

Kijk voor meer informatie en de data van de informatiebijeenkomsten op www.fertilitycare.nl

Stel je vragen aan gynaecoloog Susanne van der Velden

Omdat deze informatie zo interessant is en je daar nog veel meer over kunt vertellen zal ik op maandag 3 juni en op vrijdag 14 juni een Natuurlijk Spreekuur houden met Gynaecoloog Susanne van der Velden. Je kunt dan al jouw persoonlijke vragen over zwanger worden beantwoord krijgen.

Stel hier je vraag aan Dr. Susanne van der Velden >>>

Data en Tijden Natuurlijk Spreekuur

Met het Natuurlijk Spreekuur geeft Miss Natural jou exclusief toegang tot professionals die gespecialiseerd zijn in natuurlijke gezondheid en natuurlijk beter worden.

Tijdens de “Natuurlijk Spreekuur” webinars zal Eva van Zeeland namens Miss Natural leden vragen stellen aan verschillende professionals en zij zullen zo goed mogelijk proberen antwoord te geven op deze vragen. Alle vragen zullen, indien gewenst, anoniem beantwoord worden in het Webinar om jouw privacy te waarborgen. Ik raad je aan om op tijd aanwezig te zijn, slechts 50 deelnemers hebben namelijk per Natuurlijk Spreekuur toegang tot het Webinar!

Niet zwanger worden

Ik weet hoe frustrerend het is als zwanger worden niet vanzelf gaat. Zelf ben ik altijd heel open geweest over het feit dat ik niet zwanger werd en de fases die ik doormaakte. Wat ook weer tot grappige ongemakkelijke situaties leidde voor de mensen die aan mij vroegen of ik kinderen wilde. Ja, zei ik dan. Maar het lukt niet, ik ben al 3, 4, 5 jaar bezig. Ik heb mij hiervoor nooit geschaamd, misschien ook wel omdat er bij ons niets aanwijsbaars was. Als het zaad van je partner te traag is praat je daar misschien niet zo open over. Dat ik er zo open over sprak was voor mij ook een manier om er mee om te gaan en in contact te komen met vrouwen die hetzelfde mee maakten of hadden mee gemaakt.

Graag nodig ik je dan ook uit om met ons mee te praten over dit onderwerp of alleen maar anoniem te luisteren, dat mag natuurlijk ook!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
roos
Door

roos

op 30 May 2013

Ik gebruik het sensiplan als anticonceptiemethode. Lijkt hier wel wat op . Je brengt je cyclus in kaart en ziet zo welke dagen je wel of niet vruchtbaar bent! Ook ideaal dus als je juist wel zwanger wilt worden.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 02 Jun 2013

Hoi Roos, bedankt voor je tip! Dat is zeker ook een handige methode :)

Heleen
Door

Heleen

op 02 Jun 2013

Het is goed dat dit er is denk ik, maar ik vind het nogal vreemd dat er normaal niet eerst naar dit soort dingen (progesterongehalte, cyclus) wordt gekeken vóórdat er met heftige vruchtbaarheidsbehandelingen wordt gestart. Het lijkt mij vrij logisch om eerst naar de oorzaak te gaan kijken. De gezondheid van een vrouw is erg belangrijk voor haar vruchtbaarheid en voeding kan daarbij ook een heel grote rol spelen. Ook zijn er steeds meer vrouwen met oestrogeendominantie bijvoorbeeld wat ook niet goed is voor de vruchtbaarheid. Bij endometriose (wat ik heb) wordt ook altijd meteen naar IVF gegrepen terwijl het daar zelfs erger van kan worden, en sommige vrouwen krijgen er juist endometriose van. Ik ben zelf natuurlijk zwanger geworden (ondanks de endometriose) door mijn dieet en levensstijl aan te passen mijn hormonen op een natuurlijke manier weer in balans te brengen. En ontgiften heeft daarbij ook heel erg geholpen, dit verbeterde mijn cyclus enorm.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 02 Jun 2013

Hoi Heleen, je hebt helemaal gelijk en het is inderdaad belachelijk dat er direct met een heftige vruchtbaarheidsbehandeling wordt gestart en niet eerst naar levensstijl, voedingspatroon etc. wordt gekeken door regulieren artsen. Fijn om te lezen dat je zelf uiteindelijk natuurlijk zwanger bent geworden. Een mooi verhaal om te delen!

Suzan
Door

Suzan

op 11 Jun 2013

Jij schrijft: Ik ben zelf natuurlijk zwanger geworden (ondanks de endometriose) door mijn dieet en levensstijl aan te passen mijn hormonen op een natuurlijke manier weer in balans te brengen. En ontgiften heeft daarbij ook heel erg geholpen, dit verbeterde mijn cyclus enorm.( wij zijn 4 jaar bezig om zwanger te worden, 3x ivf gedaan maar zonder succes. Sinds onze wens om ouders te worden, heb ik mijn levensstijl veranderd door gezonder te eten. Mag ik vragen welk dieet je hebt gedaan om je hormonen op een naturlijke manier in balans te brengen? En ontgiften?? Mag ik jou vragen hoe je dingen hebt aangepakt??)

Heleen
Door

Heleen

op 12 Jun 2013

Hoi Suzan,Je kan er het eea over lezen op mijn blog http://www.endometriosedieet.nl. Ik at geen suiker, cafeine, soja, zuivel, gluten en bewerkte producten meer (vegetariër was ik al, maar dat hoeft niet per se) en ik gebruikte maca om mijn hormoonhuishouding meer in balans te brengen (alleen in de luteale fase van m'n cyclus, van ovulatie tot menstruatie, niet tijdens). Ik heb een vrij intens detoxprogramma gevolgd in Thailand (vasten, bepaalde shakes, 2 darmspoelingen per dag) en later heb ik 3 leverreinigingen gedaan (zie m'n blog), daarna werd ik spontaan zwanger (lever speelt een grote rol bij de hormoonhuishouding). Ook nam ik de periode voor ik zwanger werd bee pollen, waarvan het bekend is dat ze erg goed voor de vruchtbaarheid zijn.Ik denk dat elke vorm van ontgiften heel erg goed kan zijn, je hoeft niet precies te doen wat ik heb gedaan. Maar voeding speelt echt een grote rol, ook omdat je lever een grote rol speelt bij hormonen. Mijn hormonen waren erg uit balans, en ik kan me voorstellen dat jouw lichaam ook aardig wat te verduren heeft gehad door de IVF-behandelingen.Dit alles kan wel al met al even duren, en ik weet natuurlijk niet of er nog achterliggende oorzaken zijn voor jouw onvruchtbaarheid. Dit is wel een goede detox om mee te beginnen trouwens: http://www.doctoroz.com/videos/dr-ozs-3-day-detox-cleanse-one-sheetSucces!!

Suzan
Door

Suzan

op 12 Jun 2013

Hoi Heleen,Wat fijn dat je zo duidelijk schrijft en open staat om je ervaringen te delen.Ik heb ook je blog bekeken, mooi in elkaar gezet hoor! TOP! :-)De exacte probleem waarom zwangerschap uitblijft is niet bekend, de artsen hebben nav medisch onderzoek kunnen aantonen dat mijn FSH gehalte te hoog is (37). Verder zijn er geen afwijkingen. En dit is juist best frustrerend! Ik weet even niet meer welke slag ik in moet slaan.... ik ben net 30 geworden en 4 jaar bezig.. Inderdaad, dat stuk op je blog.. hoe graag je een kind wenst en dat je omgeving allemaal kinderen krijgt.. In die fase zit ik nu, ik ben blij voor een ander, maar verdrietig voor mijzelf. Maar ik geef de hoop niet op, het gaat ooit lukken! Daarom ben ik op zoek naar mogelijkheden die de kans op een zwangerschap (kunnen) vergroten. Jou manier van vechten, heeft geloond, je hebt je doel bereikt... Dit geeft mij weer kracht om verder te zoeken.Ik heb inderdaad ooit gehoord, dat het ontgiften van je lichaam ( mogelijk; kan leiden tot een zwangerschap). Er zijn verschillende producten op de markt. Mijn vriendin had het over een merk "muller", dit is een olie met allerlei kruiden afkomstig uit Curacao. Ik heb er zelf geen ervaring mee... Ik heb De site van Dr. Oz, jammer dat het in het Engels is...mijn Engels is niet zo sterk.. Er staat zo veel op jou blog, maar wat past er bij mij? Ik weet het ook even niet meer.Kan jij me wegwijs maken?Groetjes, Suzan

Heleen
Door

Heleen

op 13 Jun 2013

Hoi Suzan,Ontgiften doe je niet zozeer dmv een bepaald product. Het gaat er meer om dat je (bepaalde) voeding laat staan zodat je lichaam zichzelf kan reinigen. Het dieet dat op mijn site beschreven staat, is voor veel mensen met een normaal voedingspatroon al heel ontgiftend. Dus ik zou daar mee beginnen omdat dit sowieso goed is voor je immuunsysteem en je hormoonbalans. En ik zou je aanraden maca te gaan gebruiken. Ook zou ik je aan willen raden naar een alternatief/natuurgeneeskundig arts te gaan, die je kan helpen bij dit alles. Acupunctuur kan ook helpen trouwens. En je kunt op internet allerlei Nederlandstalige info vinden over ontgiften.Succes!

sandra
Door

sandra

op 04 Jun 2013

Ik heb deze link gedeeld en wat ik terug hoorde over 3 juni was: - zeer slechte verbinding en daardoor slecht te volgen - meer inzicht krijgen heeft voor mensen die moeilijk zwanger worden geen zin, omdat ze hun cyclus al door en door kennen. De info en de vele herhalingen voegden niets nieuws toe. - antwoorden op diepere vragen werden niet voldoende beantwoord, weer alleen te basale informatie die men al lang weet.Ook de info over pcos en insuline e.d.Kortom: er moet veel diepere info gegeven worden!

sandra
Door

sandra

op 04 Jun 2013

Meer info over wat te doen mop heftige behandelingen te ondergaan zou nuttig zijn.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 04 Jun 2013

Hoi Sandra, je kunt je vraag het beste even stellen via deze pagina https://missnatural.nl/natuurlijk-spreekuur-vraag/ op vrijdag 14 juni om 10 uur is er weer een live Natuurlijk Spreekuur met gynaecoloog Susanne van der Velden.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 04 Jun 2013

Bedankt voor je feedback Sandra! Dit was de eerste uitzending met gynaecoloog Susanne van der Velden en de verbinding was inderdaad slecht. Met het Natuurlijk Spreekuur is het ook onmogelijk om een heel persoonlijk antwoord te geven op de vragen aangezien daar meer achtergrond informatie voor nodig is. Je moet deze webinars zien als een kennismaking met de alternatieve methode voor IVF, ICSI en IUI. We zullend de volgende keer op vrijdag 14 juni ons best doen om alle vragen naar alle tevredenheid te beantwoorden.

Suzan
Door

Suzan

op 11 Jun 2013

Dag dames,Jij schrijft: Ik ben zelf natuurlijk zwanger geworden (ondanks de endometriose) door mijn dieet en levensstijl aan te passen mijn hormonen op een natuurlijke manier weer in balans te brengen. En ontgiften heeft daarbij ook heel erg geholpen, dit verbeterde mijn cyclus enorm.( wij zijn 4 jaar bezig om zwanger te worden, 3x ivf gedaan maar zonder succes. Sinds onze wens om ouders te worden, heb ik mijn levensstijl veranderd door gezonder te eten. Mag ik vragen welk dieet je hebt gedaan om je hormonen op een naturlijke manier in balans te brengen? En ontgiften?? Mag ik jou vragen hoe je dingen hebt aangepakt??)

Aca
Door

Aca

op 17 Aug 2016

Ondanks dat deze blog van een aantal jaar terug is, wil ik toch nog even reageren. Dank je wel voor het schrijven van dit blog! Ik heb nog nooit van deze methode gehoord, maar had een sterk verlangen om onze kinderwens (zo natuurlijk mogelijk) in vervulling te laten gaan. Deze methode geeft in ieder geval een hele nieuwe invalshoek en ik ga me er meteen in verdiepen. Nogmaals bedankt!Groetjes, Aca

Bo Vervoort
Door

Bo Vervoort

op 14 Sep 2016

Beste Aca,Hartelijk dank voor je berichtje. Wat fijn dat je er zo veel aan hebt gehad! Succes verder! :)

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine