datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Ben jij slaperig en misselijk na het eten van suiker?
28 oktober 2011 
2 min. leestijd

Ben jij slaperig en misselijk na het eten van suiker?

Afgelopen week gingen mijn man en ik even ergens koffie drinken. En heel soms, ook al eten we suikervrij (geraffineerde suiker bedoel ik dan), nemen we er een taartje bij. Dit keer was het een seizoensfruitvlaaipuntje. Daar zat zeker wel wat suiker in, maar hij was erg lekker. De thee en taart was op, en ik was een spannend, heel boeiend verhaal aan het vertellen aan mijn man. Totdat ik merkte dat mijn man wel antwoord gaf, maar robotachtig, glazig door me heen keek.

After Pie Dip

Ik vroeg hem wat íe aan het doen was, en hij zegt: ‘jaaa joh, ik val bijna in slaaaaaaap’! Dit kon onmogelijk aan mijn verhaal liggen, gezien het spannende, boeiende karakter ervan. Hij zei dan ook dat het door die taart kwam, meer specifiek; de suiker. Hij had de bekende ‘sugar rush’ of ‘after pie dip’ of hoe je het ook wilt noemen.

En soms vergeet ik het wel eens, hoe verschillend mensen kunnen reageren op bepaalde voedingsstoffen. Ieder mens is anders, iedereen reageert anders op voeding en alleen jijzelf kan ontdekken hoe voeding jou beïnvloedt.

Misselijk na het eten van suiker

Mijn man bijvoorbeeld, wordt extreem slaperig van het eten van suiker. Dat is een vrij snelle reactie, ongeveer 5-10 minuten na het eten ervan. En hij wordt ook meteen misselijk. Ik daarentegen heb echt helemaal nergens last van. Ik vertel zonder problemen nog meer spannende, boeiende verhalen en eet gerust nog een stukje taart met suiker. Pas na een halve taart en een zak M&M’s word ik wel wat misselijk.

Dan zou je kunnen denken dat mijn man niet tegen suiker kan en ik wel, maar zo simpel ligt het natuurlijk weer niet. We eten nu al een hele tijd suikervrij en eigenlijk kun je pas na een aantal maanden goed de verschillen merken van de effecten van suiker op je lichaam.

Mijn man wordt er dus moe en misselijk van. En ook als hij iets eet met veel kleurstoffen, smaakversterkers of zuivel, dan kan hij die nacht heel slecht slapen. Ook een directe reactie, die nu niet lastig te herleiden is. Maar verder is hij gezond, heeft geen ziektes n.a.v. voeding en zijn die ‘directe reacties’ dus het enige waar hij last van heeft.

Veel lichamelijke klachten door suiker

Mijn lichaam zit heel anders in elkaar, blijkbaar. Ik heb zelden directe reacties. Maar voordat ik mijn voedingspatroon had omgegooid, had ik elke dag hoofdpijn en ook astma, chronische bijholteontsteking, allergieën, eczeem en buikpijn. Ik krijg geen hoofdpijn direct na het eten van suiker en ook geen astma of een verstopte neus. Bij mij duurt dat even, of mijn lichaam stapelt eerst wat dingen op, ik weet niet hoe dat precies gaat. Na de omslag in mijn voedingspatroon, was de hoofdpijn vrij snel verdwenen en die buikpijn ook, maar al die andere kwalen werden minder na een aantal maanden en sommige zijn nog steeds aan het verminderen (gelukkig). Geduld is een schone zaak…

Zo zie je, er is een heel groot verschil tussen elk lichaam en de reactie van voeding op je gezondheid. En de enige die kan ontdekken hoe het bij jou zit, ben jijzelf. Maar het is zeker de moeite waard, dus ga op ontdekkingsreis!

Zijn er producten waar jij sterk op reageert?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Lilja
Door

Lilja

op 20 Sep 2013

Ik voel me heel onrustig na het eten van suiker en word er duizelig en misselijk van. Nog even daarna word ik moe en krijg ik last van emotionele (huil)buien. Laatst op vakantie namen ik en mijn vriend ergens thee met een taartje, nadat ik al 2-3 jaar zo goed als helemaal geen (hoog glycemische) suikers eet en ongeveer 5 minuten na het taartje begon ik me raar te voelen. Daarna heb ik mijn vriend me laten beloven dat hij me nooit meer taartjes als deze laat eten, ook niet op vakantie. :) Ik denk al een hele tijd dat ik last heb van hypoglykemie, iets wat één op de 5 Nederlanders schijnt te hebben. Hierbij heb je een lage bloedsuikerspiegel, maar stijgt je spiegel snel als je suikkerrijke producten (alles met een hoge glycemische index) inneemt, maak je vervolgens veel insuline aan waardoor je bloedsuikerspiegel weer ver daalt en je moe wordt. Ook allerlei andere klachten/symptomen kunnen erbij horen, zoals angsten, hoofdpijnen enz. Het laatste heb ik ook veel gehad, maar sinds ik suikervrij eet zijn de hoofdpijnen helemaal verdwenen. Bij de huisarts testen ze niet op hypoglykemie, wel op suikerziekte. Suikerziekte heb ik niet en nu overweeg ik om bij een alternatieve arts een test te laten doen. Ik reageer trouwens ook sterk op tarwe (opgeblazen buik en moe).

louise
Door

louise

op 13 May 2015

Hee Lilja, ik ben net aan het googelen naar misselijkheid en suiker. En nu lees ik jouw bericht, ik wist niet dat er zoveel veel klachten na suiker konden komen maar herken ze allemaal. Ik heb vanochtend een afspraak bij de huisarts om mijn klachten te bespreken en te kijken wat zij zegt. Maar ik ben heel benieuwd wat jouw huidige status is aangezien het bericht wat ik van jou lees van 2013 is. Misschien heb jij al wat antwoorden. Groetjes Louise

dns
Door

dns

op 01 Sep 2015

Ik heb al die sympthomen ook......al jaren. Ik blijk een gluten en lactose intollerantie te hebben en daarbij een glucose intollerantie. Dit betekend een streng dieet en geen toegevoegde suikers meer....dit zit helaas in bijna alles...geen glutn meer eten en geen melkproducten. Ik heb inmiddels pre diabetes hartvalen en maag en darm onstekingen.....door het dieet voel ik mij een stuk beter.....

nancy
Door

nancy

op 18 Mar 2014

ik heb reageer op tarwe. krijg ik ontzettende vetstopping van. duurt we een aantal dagen.

Gea
Door

Gea

op 16 Mar 2015

Beste Eva, dank voor je inspirerende artikelen! Daar ben ik heel blij mee! Mijn man is ook sterk gericht op voeding. Onze kinderen zijn kritisch qua beleg op brood. Mijn dochter is een echte chocopasta-op-brood-eter. Wij willen de kinderen ook graag zo suikervrij mogelijk laten opgroeien. Maar vinden dit qua beleg nog wel moeilijk. Heb je misschien een tip(s)? Dank alvast! Geniet van je drive! Ps: ik val bijna direct in slaap na het eten van witte pitabroodjes (als basis voor pizzaatjes) met prei en verschillende kaassoorten. Ik denk dat de kazen icm met witmeel voor mij de boosdoeners zijn. daarnaast val ik bijna direct in slaap na het eten van witte basmatierijst. Bij zilvervliesrijst heb ik dit niet. Hartelijk dank, groeten, Gea Bonefaas

laura
Door

laura

op 20 Feb 2016

Ik val aan tafel al in slaap als we chinees hebben gegeten. Vrijwel direct. Echt heel moe. Tarwe geeft mij een opgeblazen buik en heel erg last van winderigheid. Als je suikervrij eet merk je dat je fitter bent en ga je lekkerder in je vel zitten

Evy
Door

Evy

op 30 Mar 2016

Ik eet ook al een jaar suikervrij. Nu had ik laatst een fondanttaart gemaakt voor mijn schoonzusje. Automatisch ga je dan toch een beetje snoepen, maar dat heb ik geweten. Ik werd hartstikke misselijk en ik trok helemaal wit weg. Ik zag verder geen verband tussen de misselijkheid en het eten van suiker, maar toen ik een paar dagen later weer zondigde en ik weer misselijk werd was het me meteen duidelijk. Echt super raar dat je lichaam er opeens zo'n reactie op geeft terwijl je dat toch jarenlang elke dag gegeten hebt. Aan de andere kant vind ik het wel fijn want daardoor is het alleen nog maar makkelijker om het suikervrij dieët vol te houden!

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 01 Apr 2016

Bedankt voor het delen van jou ervaring Evy :)

Ikke
Door

Ikke

op 20 Sep 2016

Ik at een zak fruit-drop op, doe ik nooit, idd misselijk en echt hondsmoe ......!! Doe ik dus nooit weer ....pffff

Ann
Door

Ann

op 30 Mar 2019

HalloIk eet al een jaar geen suikers meer doordat ik zweetaanvallen had tijdens de nacht. Ook psoriasis, overbeweegelijke tong en jeuk op plekken waar het liever niet hebt. 😅. En de symptomen zijn zo goed als weg sedert ik suikervrij eet. Maar o wee als ik toch iets eet met ietsie pietsie suiker in dan kom ik direct misselijk. Ik was tot nu toe steeds aan het zoeken op wat ik reageer. Ik heb ook fructose intolerantie en lactose. Maar begin te beseffen dat ik het moet aanvaarden en volledig suikervrij houden.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading