10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Beweeg jij veel tijdens je werk?
12 september 2011 
2 min. leestijd

Beweeg jij veel tijdens je werk?

Vind je het ook zo lastig om tijd te vinden (lees maken) om te gaan sporten? Vooral als je de hele dag op kantoor achter een bureau zit is het van belang om meer te bewegen. Een workout op kantoor lijkt misschien wat raar, maar het is een manier om fit te blijven en je energiek te voelen.

Gebruik je creativiteit of die van je collega en je zult zien dat er best mogelijkheden zijn om extra te bewegen tijdens kantooruren.

Beweeg meer dan alleen de muis van je computer

Je kent zelf waarschijnlijk al een paar trucjes om actief te blijven op het werk. Het nemen van de trap in plaats van de lift of roltrap, je auto verder weg parkeren en tijdens de lunch een rondje buiten lopen met collega’s zijn goede oefeningen om mee te beginnen.

7 Tips om meer te bewegen tijdens je werk

  1. Vervang je bureaustoel door een grote exercise bal. Dit versterkt je buikspieren en rug en je zult aan je houding werken zonder er moeite te voor hoeven doen.
  2. Laat elk uur een alarm afgaan dat je er aan herinnert om even op te staan en rond te lopen en bewegen. Zelfs als je alleen maar zwaait met je armen of een paar keer diep in en uit ademt, voel je je meer alert.
  3. Gebruik het toilet op een andere verdieping en neem de trap.
  4. Gebruik een stappenteller om  bij te houden hoeveel stappen je gedurende de dag neemt. Probeer tussen de 6.000 en 10.000 stappen per dag te zetten.
  5. Laat expres iets belangrijks in de auto liggen (je lunch, je aktetas, enz.), zodat je wel moet rennen uit om het te krijgen (en de trap nemen)
  6. Ga persoonlijk langs bij collega’s om documenten af te leveren en om ze iets te vertellen in plaats van ze een e-mail te sturen
  7. Gebruik een headset voor je telefoon (ook buiten de auto), zodat je vrij kunt bewegen en rondlopen terwijl je praat.

Wees creatief en verbrand de hele dag door!

Elke beweging is beter dan niets, dus maak jezelf niet wijs dat je de hele dag moet sprinten. Juist de hele dag door korte periodes van beweging zal je helpen meer calorieën te verbranden en zal ook stress te verminderen, zodat je makkelijk met een grote glimlach naar je baas kan kijken als deze je opzadelt met nog meer werk!

Office Excercise Poster

Poster met oefeningen voor op kantoor

Mocht je nu moeite hebben om te bedenken hoe je jouw kantoor workout moet gaan invullen, dan heb ik een oplossing gevonden. Gebruik de Office Exercise Poster van The Washington Post die ik vond op internet. Groot uitprinten en ophangen naast de koffiemachine… dat wordt dan in ieder geval lachen!

 

 

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.