datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Bezoek jij wel eens de sauna?
06 februari 2013 
2 min. leestijd

Bezoek jij wel eens de sauna?

In de sauna kun je ontgiften van zware metalenJe moet er van wel van houden of van leren houden, maar een bezoek aan de sauna biedt veel voordelen. Sinds kort ga ik elke week na een les Body Balance naar de sauna. De fitnessclub waar ik sport heeft een prachtig sauna, stoombad, infraroodcabine en zelfs een zwembad en apart bubbelbad. Wat helemaal prettig is dat je ook naar buiten kunt lopen na het saunarondje. Even 15 minuten de sauna in is dan wel heel makkelijk en aantrekkelijk. Voor een bezoek aan een saunacomplex trek ik altijd een hele middag of zelfs dag uit en moet ik altijd eerst vriendinnen optrommelen en een datum prikken.

Ontspannen in de sauna

Een van de voordelen van een bezoek aan de sauna is dat je heerlijk kunt ontspannen. Even tijd voor jezelf zeg maar! Als je dit doet na het sporten is dat helemaal een beloning. Daarnaast is de sauna niet alleen prettig maar ook een perfecte manier is om het lichaam te ontgiften. In het dagelijks leven verzamelen zich namelijk allerlei schadelijke stoffen in je lichaam. Een sauna stimuleert de zweetklieren die er voor zorgen dat je huid ontgift wordt en stoffen als sodium, alcohol, nicotine en diverse zware metalen op een natuurlijke manier uit het lichaam verwijderd worden.

Natuurlijke detox voor je lichaam

In de sauna ga je zweten (handig zonder inspanning) en samen met dit zweet verlaten toxines je lichaam. Er zijn twee types van sauna’s die je voor een natuurlijk detoxprogramma kunt gebruiken – de traditionele sauna en de infrarode sauna. Een bezoek aan de sauna verbetert de bloedomloop en verstrekt meer zuurstof aan je weefsels. De hitte opent je neuspassages en reinigt je sinussen. De sauna is gekend om de beste natuurlijke detoxoplossing voor zware metalen en de hoge niveaus van de kwikgiftigheid te verwijderen. Daarnaast helpt de sauna ook om je immuunsysteem te versterken.

Het is belangrijk om onmiddellijk een douche, liefst koud, te nemen nadat je uit de sauna komt. Op deze manier spoel je alle toxines, die door het zweten door je poriën naar buiten zijn gekomen, er af. Scrubben is daarbij ook goed om de dode huidcellen te verwijderen. Zo komt er weer een fris, glanzend laagje boven! Regelmatig in de sauna maakt de huid mooi en zacht en laat je er jonger uitzien. Door de sauna kan je beter ontspannen. Het maakt de spieren los en geeft het lichaam rust. Ook de slaap kan aanzienlijk verbeteren.

Het intense transpireren in de sauna zorgt dat diepliggende onzuiverheden en dode cellen worden verwijderd. Het laat je huid glanzend en perfect schoon achter. De toning en elasticiteit van je huid worden verbeterd. Ook bij acne, eczeem, psoriasis en dergelijke heeft de sauna zich al meermalen bewezen. De door de sauna opgewekte activiteit van je huid verbetert deze en gaat rimpelvorming tegen. Dus een regelmatig bezoek heeft genoeg voordelen!

Ga jij wel eens naar de sauna?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
christa
Door

christa

op 07 Mar 2013

ik ga 1 x per week naar de sauna, ik vind het heerlijk. Even tijd voor mijzelf en in de winter is t fijn om helemaal van binnenuit op te warmen zodat ik een beetje beter tegen de kou kan. Ik ben er inmiddels zo aan gewend om iedere week te gaan dat ik niet meer zonder wil en kan.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading