10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Bezoek jij wel eens de sauna?
06 februari 2013 
2 min. leestijd

Bezoek jij wel eens de sauna?

In de sauna kun je ontgiften van zware metalenJe moet er van wel van houden of van leren houden, maar een bezoek aan de sauna biedt veel voordelen. Sinds kort ga ik elke week na een les Body Balance naar de sauna. De fitnessclub waar ik sport heeft een prachtig sauna, stoombad, infraroodcabine en zelfs een zwembad en apart bubbelbad. Wat helemaal prettig is dat je ook naar buiten kunt lopen na het saunarondje. Even 15 minuten de sauna in is dan wel heel makkelijk en aantrekkelijk. Voor een bezoek aan een saunacomplex trek ik altijd een hele middag of zelfs dag uit en moet ik altijd eerst vriendinnen optrommelen en een datum prikken.

Ontspannen in de sauna

Een van de voordelen van een bezoek aan de sauna is dat je heerlijk kunt ontspannen. Even tijd voor jezelf zeg maar! Als je dit doet na het sporten is dat helemaal een beloning. Daarnaast is de sauna niet alleen prettig maar ook een perfecte manier is om het lichaam te ontgiften. In het dagelijks leven verzamelen zich namelijk allerlei schadelijke stoffen in je lichaam. Een sauna stimuleert de zweetklieren die er voor zorgen dat je huid ontgift wordt en stoffen als sodium, alcohol, nicotine en diverse zware metalen op een natuurlijke manier uit het lichaam verwijderd worden.

Natuurlijke detox voor je lichaam

In de sauna ga je zweten (handig zonder inspanning) en samen met dit zweet verlaten toxines je lichaam. Er zijn twee types van sauna’s die je voor een natuurlijk detoxprogramma kunt gebruiken – de traditionele sauna en de infrarode sauna. Een bezoek aan de sauna verbetert de bloedomloop en verstrekt meer zuurstof aan je weefsels. De hitte opent je neuspassages en reinigt je sinussen. De sauna is gekend om de beste natuurlijke detoxoplossing voor zware metalen en de hoge niveaus van de kwikgiftigheid te verwijderen. Daarnaast helpt de sauna ook om je immuunsysteem te versterken.

Het is belangrijk om onmiddellijk een douche, liefst koud, te nemen nadat je uit de sauna komt. Op deze manier spoel je alle toxines, die door het zweten door je poriën naar buiten zijn gekomen, er af. Scrubben is daarbij ook goed om de dode huidcellen te verwijderen. Zo komt er weer een fris, glanzend laagje boven! Regelmatig in de sauna maakt de huid mooi en zacht en laat je er jonger uitzien. Door de sauna kan je beter ontspannen. Het maakt de spieren los en geeft het lichaam rust. Ook de slaap kan aanzienlijk verbeteren.

Het intense transpireren in de sauna zorgt dat diepliggende onzuiverheden en dode cellen worden verwijderd. Het laat je huid glanzend en perfect schoon achter. De toning en elasticiteit van je huid worden verbeterd. Ook bij acne, eczeem, psoriasis en dergelijke heeft de sauna zich al meermalen bewezen. De door de sauna opgewekte activiteit van je huid verbetert deze en gaat rimpelvorming tegen. Dus een regelmatig bezoek heeft genoeg voordelen!

Ga jij wel eens naar de sauna?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
christa
Door

christa

op 07 Mar 2013

ik ga 1 x per week naar de sauna, ik vind het heerlijk. Even tijd voor mijzelf en in de winter is t fijn om helemaal van binnenuit op te warmen zodat ik een beetje beter tegen de kou kan. Ik ben er inmiddels zo aan gewend om iedere week te gaan dat ik niet meer zonder wil en kan.

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.