Not Just A Pretty Face

Een boek over de lelijke kant van de beauty industrieLood in lippenstift? Dioxane in baby zeep? Koolteer in shampoo? Hoe is dit mogelijk? Eenvoudig. De 35 miljard dollar cosmetica-industrie is zo krachtig dat ze zich decennia lang niet liet reguleren.

Geen enkel cosmetisch product moet worden goedgekeurd door de US Food and Drug Administration voordat het de markt op kan. Ongelooflijk? Beschouw dit: De Europese Unie heeft een verbod meer dan 1.100 chemicaliƫn uit cosmetica. De Verenigde Staten heeft een verbod op slechts 10.

De lelijke kant van de beauty industrie

Slechts 11 procent van de chemicaliƫn die worden gebruikt in cosmetica in de VS zijn beoordeeld voor gezondheid en veiligheid. Ruim 70 procent van alle producten voor persoonlijke verzorging kunnen ftalaten bevatten, die gekoppeld zijn aan aangeboren afwijkingen en onvruchtbaarheid.

Veel babyzepen zijn besmet met het kankerverwekkende chemische koolteer. Shampoo, deodorant, gezichtslotion en andere verzorgingsproducten worden dagelijks gebruikt door mannen, vrouwen en kinderen en bevatten gevaarlijke chemische stoffen die volgens de industrie vallen binnen aanvaardbare grenzen. Maar er is niets aanvaardbaar aan van het dagelijks meerdere malen blootstelling aan kankerverwekkende chemische stoffen en dit van producten die door ons worden verondersteld ons gezond en mooi te maken.

Not Just A Pretty Face duikt diep in de donkere kant van de schoonheidsindustrie en kijkt naar hoopvol oplossingen voor een gezondere toekomst. Het is tijd voor een extreme makeover!

Ook Not Just A Pretty Face lezen?

Je kunt Not Just A Pretty Face hier bestellen.

Heb je dit boek gelezen?

Laat dan even een reactie achter wat je er van vond.
Dat is weer handig voor anderen om te lezen!
natural-professional

Jouw vermelding hier?

Ben je op zoek naar nieuwe klanten en werk je als professional volgens de natuurlijke levensstijl? Word dan partner van Miss Natural en word zichtbaar in jouw doelgroep!