De Hormoonfactor van Ralph MoormanVolgens de laatste wetenschappelijke inzichten is overgewicht het gevolg van een verstoorde hormoonbalans. Van minstens negen verschillende hormonen is de afgelopen jaren vastgesteld dat ze het gewicht beïnvloeden.

Verkeerde eetgewoonten, stress en slaapgebrek kunnen deze hormonen in de war sturen. Ontregelde hormonen zorgen vervolgens voor een ontspoord hongergevoel en een te snelle omzetting van voeding in lichaamsvet.
Geen enkel dieet of afvalprogramma houdt rekening met dit belangrijke nieuwe feit. Daarom zijn vrijwel alle pogingen om een gezond gewicht te bereiken en te behouden tot mislukken gedoemd. In De hormoonfactor, geschreven door lifestyle- en fitnesscoach ir. Ralph Moorman, lees je hoe je stap voor stap je hormonen op natuurlijke wijze terug in evenwicht brengt. De overtollige kilo's zullen dan verdwijnen om nooit meer terug te keren.
In De Hormoonfactor staan ook succesverhalen van mensen die het baanbrekende 'hormoonbalansprogramma' gevolgd hebben. Onder hen visagist/kapper Mari van de Ven, politicus Onno Hoes, directeur van het Nederlandse Rode Kruis Cees Breederveld en ex Big Diet-kandidaat Laetitia de Haas.

Ralph Moorman studeerde Levensmiddelentechnologie aan de Wageningen Universiteit. Verder behaalde hij diverse Amerikaanse certificaten op het gebied van sport en voeding en volgde een reeks internationale artsenseminars over hormonen en gezondheid.

Zie ook Het hormoonbalansdieet.
Je kunt De hormoonfactor hier bestellen.
Laat dan even een reactie achter wat je er van vond.
Dat is weer handig voor anderen om te lezen!