datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Boekreview: Zielsgelukkig = kerngezond van Richard de Leth!
31 mei 2022 
3 min. leestijd

Boekreview: Zielsgelukkig = kerngezond van Richard de Leth!

Ik vind het zo mooi om te zien om me heen hoeveel mensen er momenteel met dezelfde thema's bezig zijn. Een paar jaar geleden had ik nog het gevoel dat ik een van deze weinige was op deze gekke wereld die zo bewust bezig was met voeding en gezondheid. Als ik tijdens een feestje zei dat ik geen gluten at dan keken mensen me verbaasd aan.  Wat eet je dan?? Tegenwoordig word ik omringd door mensen die bewust eten, waterfilters bestellen, fluoride vrij poetsen en zoveel mogelijk bende uit hun huis en lichaam weren! Super mooi om te zien hoe de energie op aarde zich aan het verhogen is en het bij de mensen ook gaat schijnen, dat prachtige mooie felle licht!  De afgelopen 2 jaar, sinds ik eigenlijk de boeken van Christina von Dreien heb ontdekt ben ik me ook meer spiritueel en op zielsniveau gaan ontwikkelen. Mijn tweede wake-up eigenlijk. En zo heeft ook Richard de Leth zijn laatste boek ook geweid aan spiritualiteit.  

De 7 spirituele wetten voor gezondheid!

Richard zijn nieuwste boek Zielsgelukkig = Kerngezond gaat over bezieling. Je weet wel, dat magische gevoel dat je hebt wanneer je precies doet wat je moet doen. Alles klopt en valt samen, de tijd vliegt- en jij ook een beetje. Het belangrijkste medicijn wat we nodig hebben, aldus Richard in zijn boek. Daar ben ik het ook zeker mee eens! Jarenlang at ik gezond en leefde ik gezond maar voelde me toch slecht, ik zat op kantoor in een 9 tot 5 baan waar ik totaal niet paste. Sinds ik een opleiding ben gaan volgen en het pad van mijn ziel heb gevonden ben ik gelukkiger dan ooit en voel ik me beter dan ooit! Ook als ik eens een keer gluten eet bij een etentje buiten de deur ;-)

De 7 wetten die hij uitgebreid beschrijft in zijn boek zijn: Volg jouw innerlijke vuur,  tem je oerbrein, omhels je narigheid, vergelijk jezelf met jezelf, geloof je ogen niet, bedank je klachten, kraak de gezondheidscode. Met bij iedere hoofstuk een qr-code die je kunt scannen naar een online masterclass. 

We moeten de power leren gebruiken

Het is zo ontzettend belangrijk dat we ons innerlijke vuur gaan volgen, echt gaan doen wat je gelukkig maakt. En soms kan het moeilijk zijn om je lichtknopje te vinden. Er staat zoveel in de weg, dat laat Richard in het boek zien met de piramide van Maslow. En ook zit ons mensbrein en oerbrein ons vaak in de weg.  Stap uit de angst en stap in het vertrouwen, kies je eigen weg.  Aan het einde van ieder hoofstuk staan vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden om inzichten te krijgen.  Hij legt het verschil ook uit tussen dat oerbrein en het mensbrein en waarom we het oerbrein soms moeten temmen om stappen te kunnen zetten. Dat je je brein dus soms moet negeren. De programmering moet loslaten. We moeten de power leren gebruiken die we krijgen als we ons hart volgen, en niet ons hoofd. Dan vinden we de bron van eindeloze, positief geladen power!


We zitten op het verkeerde spoor

Er is te weinig aandacht in deze wereld voor het ontstaan van klachten, voor de oorzaak van de oorzaak. De essentie ontbreekt, onze ziel word buiten spel gezet. Een gesprek met een muur ertussen want je mist de helft!  We hebben de controle over alles waar we van houden maar alles waar we niet van houden heeft controle over onszelf. Er is geen voordeel zonder nadeel. Positief en negatief bestaan dankzij elkaar. We moeten onze narigheid dus omarmen aldus Richard. En we moeten ons vooral niet met anderen vergelijken, maar met onszelf. De overtuigingen die we ontwikkelen door op andere mensen te letten zorgt ervoor dat we onze eigen wereld beïnvloeden.  Je ziet hem zoals je zelf bent. En door hiermee te stoppen verhoog je je trilling. Je kunt je leven met je bewustzijn beinvloeden. Door jezelf creatief voor te liegen, door te manifesteren. Focus niet op wat je wilt maar op wat je bent.  Dat legt hij zo mooi nuchter uit in het boek.
En onze klachten die moeten we juist bedanken en niet naar het medicijnkastje rennen maar ermee aan de slag gaan!

Een heel mooi boek die je doet stilstaan bij alle punten in je leven. De vragen bij ieder hoofdstuk geven je stof tot nadenken en de filmpjes die je bij ieder hoofdstuk kunt kijken helpen je om de stof nog beter tot je te nemen want: herhaling! Ik zet dit boek naast mijn andere boeken van Richard en zal hem af en toe eens pakken wanneer ik een inzicht kan gebruiken! Je kunt het boek hier bestellen.

Heb jij het boek al in huis?

Over de schrijver
Mijn naam is Catherina Carvalho, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, kinesiologie en kindervoedingscoach. Mijn missie is om jou te helpen transformeren naar de beste versie van jezelf! Met gezonde voeding, suppletie, accupressuur middels Touch for Health en leefstijladviezen je zelfhelend vermogen activeren en je innerlijke kracht (terug) te vinden. Online via Zoom of offline in mijn praktijk aan huis. Bekijk mijn tarieven en mogelijkheden op www.catherinacarvalho.nl en voor jou kinderen op www.gezondmetkids.nl. Ik werk tevens met EMB bloedtest voor zowel volwassenen als kinderen. Met deze energetische bloedtest kan ik intoleranties, tekorten en onbalansen in je lichaam opsporen en kunnen we die samen gericht aanpakken. www.catherinacarvalho.nl www.gezondmetkids.nl info@catherinacarvalho.nl
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading