Glutenintolerantie of pesticide vervuiling?
01 maart 2022 
2 min. leestijd

Glutenintolerantie of pesticide vervuiling?

Veel mensen of eigenlijk de meeste mensen zijn overgevoelig voor gluten. Zonder dat ze het weten. Want het uit zich in verschillende symptomen. Sommige ervaren duidelijke klachten zoals buikpijn na het eten van gluten, obstipatie of juist dunne ontlasting. Maar vaak zijn het ook vage klachten zoals je minder helder voelen in je hoofd en langzaamaan steeds iets zwaarder worden. Maar is het wel gluten intolerantie waar we gevoelig voor zijn ??
Want onze voorouders aten brood, tarwe of spelt. Misschien in mindere mate als dat we nu doen. We eten tegenwoordig teveel. En vooral teveel fabrieksproducten. Te weinig groente en te weinig fruit. Maar dat is een ander verhaal. Terug naar de gluten.

De meeste granen zoals tarwe, spelt, haver en rogge worden geteeld op voedselarme grond en worden blootgesteld aan talrijke pesticiden en herbiciden. Zou dit niet eerder het probleem zijn van de overgevoeligheden die we hebben ontwikkeld? Monsanto/Bayer is de grootste producent van pesticiden en herbiciden van deze planeet. En ze zijn geen brave jongens, onderdeel van de Bilderberg groep, daar heeft Tim Gielen nog een mooie documentaire over gemaakt. Een amerikaanse arts, William Davis genaamd heeft in het verleden al eens een boek geschreven over dit dillema, het boek heet 'Broodbuik'. Daarin vertelt ie uitgebreid over hoe tarwe zo ontzettend genetisch is gemanipuleerd,  zodat het zo goedkoop en gemakkelijk mogelijk geproduceerd kan worden. Er word dus veel aan verdiend. En dit gaat ten koste van onze gezondheid.

De mensheid eet al sinds mensenheugenis granen en brood.  Er is zelfs een gebed over geschreven.  U kent degene die gaat als God, geef ons vandaag ons dagelijks brood.  Denk er eens over na.  Het meeste meel dat we consumeren is gebleekt en ranzig, omdat het maanden of zelfs jaren in fabrieken of opslagplaatsen ligt voordat we het gebruiken.  Ook commercieel gebakken goederen gebruiken over het algemeen geraffineerde suikers en vetten, of worden gebakken in zeer giftige plantaardige oliën die kwalen veroorzaken.

Ik eet zelf al jarenlang glutenvrij. Heel af en toe als ik eens trek heb in een broodje dan zorg ik ervoor dat ik tarwe of liever nog spelt eet ( spelt is nagenoeg niet GMO) van biologische oorsprong. Ik koop het altijd bij mijn favoriete bakkerij op hofweb.nl. Omdat ik zeker weet dat hun producten van goede kwaliteit zijn. Het is belangrijk voor onze gezondheid om goed onderzoek te doen naar wat we in ons mond stoppen.  We zijn ons de afgelopen jaren zo ontzettend voorgelogen dat het soms lastig is om de waarheid te zien.  Wat ik dan altijd aan mijn cliënten adviseer is dat ze vooral goed zelf moeten nadenken. Bovenstaande artikel heb ik van een externe bron via telegram opgepikt. Ik lees het, denk erover na en bepaal of deze waarheid met mij resoneert.  Volgens deze bron zijn gluten dat in granen wordt aangetroffen, een van de belangrijkste eiwitten die je kunt consumeren, mits 100% biologisch en onbewerkt!  En het zou ook zelfs je kans op diabetes verlagen vanwege de vezels die het bevat.  Ik ben het hier deels mee eens,  mits je biologische granen als onderdeel gaat zien van een zeer divers voedingspatroon. En er niet dagelijkse kost van gaat maken, zoals de meeste Hollandse gezinnen doen. Eet zoveel mogelijk puur natuurlijk, onbewerkt en ongemanipuleerde echte voeding.  En varieer vooral. Eet iedere dag wat anders. Zo krijg je van alles wat binnen.  

Eet jij al bewust en biologisch?

Over de schrijver
Mijn naam is Catherina Carvalho, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, kinesiologie en kindervoedingscoach. Mijn missie is om jou te helpen transformeren naar de beste versie van jezelf! Met gezonde voeding, suppletie, accupressuur middels Touch for Health en leefstijladviezen je zelfhelend vermogen activeren en je innerlijke kracht (terug) te vinden. Online via Zoom of offline in mijn praktijk aan huis. Bekijk mijn tarieven en mogelijkheden op www.catherinacarvalho.nl en voor jou kinderen op www.gezondmetkids.nl. Ik werk tevens met EMB bloedtest voor zowel volwassenen als kinderen. Met deze energetische bloedtest kan ik intoleranties, tekorten en onbalansen in je lichaam opsporen en kunnen we die samen gericht aanpakken. www.catherinacarvalho.nl www.gezondmetkids.nl info@catherinacarvalho.nl
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.