datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Cadeau 5: Elke Dag Junior kindermulti zonder suiker
14 december 2012 
3 min. leestijd

Cadeau 5: Elke Dag Junior kindermulti zonder suiker

Vitals Elke Dag Junior Vanaf het moment dat mijn tweeling 2 jaar werd geef ik ze een multi speciaal voor kinderen die niet gezoet is met suiker. De meeste kindermulti’s in de vorm van kauwtabletten bestaan namelijk voor een groot deel uit suikers en/of kunstmatige zoetstoffen om de smaak te verbeteren. En dat is niet nodig! Elke Dag Junior is de eerste kauwtablet en kindermulti zonder suiker van Nederland die gezoet is met Stevia.

Mijn jongens vragen er dagelijks zelf om; “Mag ik een vitamientie?” Voor hun is het hun snoepje van de dag! Ik zeg dan altijd; “Hoe doet de olifant?” en als zij dan een olifant nadoen krijgen ze hun multi, handig toch? Uiteraard eten ze veel fruit en (tegenwoordig iets minder) groenten, maar toch weet ik nu dat ze alle belangrijke bouwstoffen dagelijks binnenkrijgen en hun weerstand optimaal is.

Een dagelijkse multi voor kinderen vanaf 2 jaar

Afgezien daarvan blinkt deze multi uit in samenstelling, dosering en opneembaarheid. De kauwtablet, in de vorm van een leuk olifantje, bevat de meest natuurlijke en best opneembare vormen van vitamines, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen. En in een dosering die ertoe doet! Zo bevat een tablet maar liefst 10 mcg vitamine D3 (zoals geadviseerd door de Gezondheidsraad; extra vitamine D druppels zijn dus niet meer nodig).

Waarom zou je kinderen voedingssupplementen geven?

Een van de belangrijkste redenen om voedingssupplementen te gebruiken is omdat onze voeding niet meer dezelfde vitaminen en mineralen bevat als vroeger. Dus zelfs als je een gezond voedingspatroon hebt kun je tekorten oplopen. Ons voedsel is bij lange na niet meer zo rijk aan vitaminen en mineralen als honderd jaar geleden. Een vergelijking van de voedingswaarde in 1963 en nu laat zien dat het calcium- en vitamine A-gehalte van broccoli en appelen bijvoorbeeld gehalveerd is, de hoeveelheid vitamine C in paprika met 30 procent is gedaald, dat waterkers 88 procent minder ijzer bevat en bloemkool 50 procent minder vitamine C.

Voedingssupplementen speciaal voor kinderen

Kinderen verbruiken veel energie om te groeien en goed te presteren op school. Hiervoor is het belangrijk dat ze de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Dit valt niet altijd mee. Kinderen kunnen lastige eters zijn en bij oudere kinderen zijn snacks erg in trek. Uit Nederlands onderzoek blijkt dat de inname van vitamine D en E, foliumzuur en ijzer bij kinderen aan de lage kant is.

Er zijn voedingssupplementen verkrijgbaar speciaal voor kinderen. Supplementen met vitamine K voor baby’s en vitamine D voor kinderen tot 4 jaar zijn in ieder geval goed om te gebruiken. Dit advies geeft ook de Nederlandse Gezondheidsraad. Lees hier al onze aanbevelingen.

Vitamine K voor baby’s

Vitamine K voor baby’s is belangrijk voor een goede bloedstolling. Borstgevoede baby’s kunnen een tekort aan vitamine K krijgen. Zij hebben vitamine K druppels (150 microgram per dag) nodig in de eerste 3 maanden. Aan flesvoeding zijn de nodige vitamines en mineralen al toegevoegd. Deze hoeveelheid van 150 microgram is recentelijk door de Nederlandse overheid vastgesteld; tot voor kort lag het advies op 25 microgram per dag.

Vitamine D voor kinderen

Voor de opbouw van botten en tanden hebben borstgevoede baby’s en kinderen tot 4 jaar een vitamine D supplement (10 microgram per dag) nodig. Er zijn supplementen met alleen vitamine D, maar ook een multi speciaal voor kinderen bevat vitamine D.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zitten vooral in vette vis en zijn van belang voor de hersenen en het zenuwstelsel. Er wordt veel onderzoek gedaan naar een gunstige invloed op concentratie, gedrag en leervermogen van kinderen. Met visoliecapsules kun je de inname van omega-3 vetzuren verhogen.

Probiotica

Voor een goede spijsvertering en weerstand zijn we onder andere afhankelijk van goede darmbacteriën. Bij kinderen kan, door slechte eetgewoonten of bij een antibioticakuur, een probioticum nuttig zijn om de darmflora te versterken. Hierin zitten juist de goede bacteriën. Er bestaan probiotica speciaal voor kinderen, die je al vanaf de geboorte kunt geven.

Multi voor kinderen

Een multi is voor kinderen een zinvolle aanvulling. Maar een multi kan meer doen dan tekorten in de voeding aanvullen. Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van een multi de weerstand van kinderen kan verhogen.

Geef Elke Dag Junior kindermulti als kerstcadeau!

Tijdens de Kerst Cadeau Week mogen we van Vitals 5 x Elke Dag Junior kindermulti cadeau geven of eigenlijk mag jij iemand opgeven aan wie je dit kerstcadeau wilt geven. Bij de multi met 30 kauwtabletten (genoeg voor 1 maand) zit nu ook een leuk voorleesboek!

Laat op deze pagina jouw reactie achter en lees snel de Kerst Cadeau Week Spelregels om te zien hoe je kans maakt!

Aan wie wil jij dit kerstcadeau geven?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Marjon
Door

Marjon

op 14 Dec 2012

Dit zou ideaal zijn voor mijn zoontje van 2. Hij eet namelijk niet goed zijn groentes (wel fruit!) en dan hoef ik geen zorgen te maken dat hij niet alle voedingsstoffen binnen krijgt.

Susan svkodc
Door

Susan svkodc

op 15 Dec 2012

Dit is een leuk cadeau voor mijn petekindje, zoontje van mijn zusje Manja. Mijn kinderen nemen inderdaad ook al elke dag deze multi. Het zou leuk zijn als zij hem op deze manier nu ook een hele maand kunnen uitproberen. Onze kinderen moesten in ieder geval wel erg aan de smaak wennen en dan is een proefzakje met 2 olifantjes niet voldoende. Zeker als je bedenkt dat kinderen iets zo'n 10x moeten proeven voor ze het lekker gaan vinden.

nicole
Door

nicole

op 17 Dec 2012

ideale oplossing voor net dat beetje meer ! en eindelijk eens zonder al die troep erin !! mijn zoontje van 3 heeft al een ziekenhuis verleden achter zich helaas maar doet het nu super ! Dat wil ik graag zo houden en dat probeer ik door zo gezond mogelijk te koken en te kopen. Soms schiet het er wel eens bij in of hij eet niet goed dan is zon multi een ideale oplossing

Miep
Door

Miep

op 17 Dec 2012

O, wauw! Dat is echt iets voor onze kinderen. Wij hebben 2 flink allergische kids die ook nog eens heel weinig gezonde dingen lusten. Dus een goede vitamine is zéker welkom!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading