De Dopper: een drinkfles die goed is voor je gezondheid èn de natuur

Al jaren neem ik een flesje water mee naar school en tegenwoordig naar het werk. Op de basisschool dronk ik uit een plastic drinkbeker met Fido Dido er op (ja ken je hem nog?). Later als student nam ik zo’n veel te vaak afgewassen frisdrankflesje gevuld met water mee.

Je weet wel, met zo’n vaal geworden plastickje er om heen. Tja, wisten wij veel. Water drinken is gezond, toch? Wat maakt het nou uit of water uit een Fido Dido-beker of een frisdrankflesje komt? Dat blijkt toch heel wat uit te maken. De flesjes waar ik al die jaren uit dronk bevatten allerlei toxische stoffen, zoals BPA. In dit artikel lees je daar meer over.

Schadelijk voor het milieu

Wist je dat we elke dag meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weggooien? En dan hebben we het alleen nog maar over Nederland. Kun je nagaan hoeveel plastic er over deze wereld zwerft. Zo bevindt zich 36 keer meer plastic dan plankton in onze oceanen. Voor een flesje water is ook nog een kwart liter olie nodig. Heel slecht voor de natuur dus!

Terwijl ik dit artikel schrijf gaan mijn gedachten terug naar mijn studietijd. Ik liep stage bij Unicef in Suriname, waarvoor ik regelmatig het oerwoud bezocht. Prachtige natuur met enorme bomen, het geschreeuw van brulapen, vogels met mooie kleuren, hoe de lokale bevolking enorme vissen uit de rivier wist te ‘hengelen’. En zo kan in nog wel even door gaan. Helaas waren er ook schrikbarende dingen te zien. Wanneer het water van de rivier laag was, zag je gebruikte luiers, lege frisdrankflesjes, plastic zakjes en ander afval. Zo zonde!
Merijn Everaarts, de oprichter van de Dopper, vertelt je in dit filmpje over wat plastic doet met onze wereld:

Ken jij de Dopper al?

Gelukkig kan je hier iets tegen doen. Bijvoorbeeld door een flesje te kopen die je kunt hergebruiken. Deze week mocht ik de ‘Dopper’ testen. Dit is een drinkfles van eigen bodem. Een kek flesje dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Wanneer je de fles op de kop zet, staat het water op een voetstuk. Precies waar de Dopper voor staat. Schoon water drinken en het water in onze oceanen schoon houden. Deze drinkfles wordt klimaat neutraal geproduceerd en is vrij van BPA.

Steun het goede doel

Zoals we hier de kraan open doen en water kunnen drinken, is het in Nepal niet vanzelfsprekend dat je schoon drinkwater drinkt. Daarom gaat een deel van de opbrengst van de Dopper naar waterprojecten in Nepal. Hier worden waterputten gemaakt en schone wc’s en rioleringen aangelegd dankzij jouw Dopper.

Win een Dopper!

Wil jij ook zo’n mooie drinkfles hebben? Miss Natural mag vijf Doppers weggeven. Plaats een reactie onder dit artikel waarin jij laat weten waarom jij dit flesje wilt bemachtigen!

Let op: om kans te maken op de prijzen van Miss Natural, dien je lid te zijn van de site. Je kunt je hier of bovenaan de site gratis aanmelden!

Heb je geen Dopper gewonnen? Geen nood. Je kan ze kopen via de webshop van Dopper, óf in een van deze winkels. Via de Dopper webshop kan je het flesje ook nog eens customizen door er je naam en/of een foto er op te laten drukken.

Waarom zou jij een Dopper willen winnen?

 

De 5 winnaars zijn geworden:

Gehazet, Aveline, Aline G., Saskia B. en Cristel G.  Gefeliciteerd! Jullie krijgen een dopper thuisgestuurd. Graag vóór 19 februari jullie adresgegevens sturen via het contactformulier van Miss Natural.