datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De eerste resultaten van 40 dagen zonder Suiker
12 februari 2012 
7 min. leestijd

De eerste resultaten van 40 dagen zonder Suiker

Zoals de meeste van jullie wel weten zijn wij op maandag 2 januari gestart met de cursus 40 dagen zonder Suiker. Voor deze eerste groep, die uit 76 deelnemers bestond, is de cursus nu afgelopen en zij kunnen zich nu suikerexperts noemen!

Graag deel ik met jullie ook de eerste resultaten en bevindingen van de deelnemers die 40 dagen suikervrij zijn gaan leven. Net als ik ben jij denk ik ook benieuwd of zij de 40 dagen goed hebben kunnen volhouden en of ze ook verschil merkte? Ook veel mensen vragen zich af of je na de cursus weer suiker gaat eten of verder gaat met suikervrij eten.

Na afloop van de cursus legde wij alle deelnemers deze vragen voor en ik geef je hier een samenvatting van de reacties.

Wat was de voornaamste reden dat je gestart bent?

Een nieuwe levensstijl vinden waarin ik kan afvallen en daarna slank blijven. Ook had ik de laatste tijd weinig energie, dat was ik zo zat.

Om van mijn suikerverslaving af te komen.

Na de feestmaand december merkte ik dat mijn suikerspiegel erg schommelde; ik had last van hongergevoel (terwijl ik net had gegeten), ik was hyper of juist erg moe. In het verleden zorgde ik dan voor een paar weken zonder mijn verslavingen drop, chocolade en zoetigheden. Dan ging het weer een poos goed. Wel hield ik het hongergevoel na het eten van wat nu loze koolhydraten blijken te zijn. Toen ik jullie bericht over de cursus las herkende ik veel symptomen en heb ik me direct aangemeld.

Ik wilde gezonder leven en meer inzicht krijgen in mijn eetpatroon.

Interesse in voeding en lekker eten. Ik wilde graag meer weten over wat wel en wat niet. En als het kan wat afvallen.

Door een operatie mag ik geen suiker meer eten. Daarnaast was ik lusteloos en ontzettend moe.

Ik wilde weten of ik zo minder last van mijn darmen zou hebben.

Nieuwsgierigheid: zou ik het lastig vinden, wat zou het met me doen?

Opzoek naar een blijvende en gezonde levensstijl.

Ik zat niet goed in mijn vel, dit was deels lichamelijk maar ook geestelijk. Al een tijdje was ik erg geïnteresseerd in gezond eten, las allerlei artikelen over eco/bio/vega food etc. en toen kwam ik dit tegen! Het klonk zo logisch.

Ik hoorde al zoveel positieve verhalen over een suikervrij leven, en ook dat je dan minder last van vermoeidheid e.d. krijgt, dat leek me wel fijn om eens uit te proberen.

Heb je de 40 dagen kunnen volhouden? Hoe ging dat?

Suiker lippen

De 40 dagen heb ik goed kunnen volhouden al moet ik bekennen dat ik in het begin nog suikerhoudende levensmiddelen had die ik nog heb gebruikt/opgemaakt en daarna de gezonde variant heb aangeschaft. Weggooien vind ik zonde en de onaangebroken verpakkingen heb ik aan mijn zus gegeven.

Heb af en toe wel suiker gegeten, met name als ik bij andere mensen was of wanneer ik niet doorhad dat er ergens suiker in zat.

Volhouden met wat uitzonderingen. Net als in het echte leven. Dus 95% suikervrij.

Bij al mijn eten dat thuis gemaakt was ging het makkelijk, door de eerste grondige actie om mijn huis suikervrij te maken. Ook mijn espresso zonder suiker ging me goed af. Alleen de lunch op het werk was een worsteling. Mijn Duitse werkgever heeft alleen maar warme maaltijden en in alles zit suiker.

Ja! Ik heb het bijna zonder moeite kunnen volhouden. Dat komt omdat ik voor alles wat ik normaal gesproken eet een suikervrije vervanger heb gevonden. Hierdoor hoefde ik mijn eetgewoontes niet rigoreus te veranderen. Het geeft ook veel voldoening om te weten dat je gezond bezig bent.

Ik heb het niet kunnen volhouden omdat ik regelmatig uit eten ga en dan heb je niet altijd controle op wat er in je eten zit. Ondanks dat, heb ik geen toetjes genomen om het binnen de perken te houden.

Het ging prima, ik heb het geen moment gemist. Nou was ik al gewend om redelijk suikervrij te eten. Ik moest vooral letten op de verborgen suikers in producten. Vooral veel lezen op etiketten.

Ja het ging goed omdat mijn bloedsuikerspiegel stabieler is dan ooit tevoren. En ik heb besloten dat ik best suiker mag (evt.) maar dat ik het niet WIL omdat ik er last van heb. Ik voel mij veel beter nu.

Ja, het ging prima. Boodschappen doen was een uitdaging. Ik vind qua budget wel tegenvallen, omdat natuurwinkels een stuk duurder zijn.

Ik heb een paar keer gezondigd, wel telkens buiten de deur, 1 x in een restaurant en op bezoek bij mensen. Helaas had ik ook 1 x per ongeluk een blik tomaten gekocht waar suiker in zat.. voelde me toen echt rot!

Na de eerste week met veel hoofdpijn, ging dat beter. Even wennen aan nieuwe producten, langer boodschappen doen, maar daarna verlies van kilo’s, minder vermoeidheid, fitter gaan voelen.

Met deze manier van eten heb ik een ander gevoel dan bij echt op dieet zijn. Je mag hier eigenlijk alles eten als er maar geen geraffineerde suikers inzitten. Af en toe ga ik de fout wel eens in maar ik weet mezelf goed weer op het juiste pad te krijgen.

Deelnemers vertellen over de cursus 40 dagen zonder suikerWat vond je van de cursus 40 dagen zonder Suiker?

Ik vond het erg leuk en leerzaam, ook fijn dat we online af en toe ons “ei” kwijt konden bij jullie en elkaar. De recepten zijn erg lekker.

Goede tekstuele uitleg, de chats tussen de cursisten en Sharon is erg leerrijk geweest.

Erg leuk! Ik ben enthousiast geworden over dit onderwerp en wil het graag doorzetten. Het heeft mij veel voldoening gegeven om natuurlijke producten te gebruiken en bewust te koken en eten. En leuk om te variëren en nieuwe producten te ontdekken. Eerder at ik nooit dadels of vijgen maar eet ik dit veel vaker als tussendoortje. Ik heb geleerd verder te kijken dan mijn neus lang is en te experimenteren.

Ik vond het leuk, nuttig, het inspireert. Misschien wel leuk om wat meer links te leggen met andere suikervrije inspirerende mensen, boeken. Want door het Googlen werd ik nog enthousiaster.

Interessant, naar mijn mening een erg volledige cursus.

De cursus was interessant. Vooral de onderdelen met het leegruimen van de keuken en de uitleg over de verschillende namen van suiker was erg nuttig.

In het kort: een leuke, leerzame cursus! Alles wordt helder en stapje voor stapje uitgelegd. De Youtube filmpjes geven meer diepgang en een moderne twist aan de cursus. Ervaringsdeskundige en suikerexpert Sharon verwoord ‘onze’ problemen en obstakels prachtig in haar persoonlijke stukjes. Dit motiveert enorm net als de interactie met andere cursisten.

Ik vond de informatie die jullie om de paar dagen toe stuurde informatief maar goed luchtig gebracht. Ik kreeg nergens het gevoel dat ik iets moest doen of laten. Meer een handleiding om zelf meer te leren en te onderzoeken, goed gedaan!

Leerzaam en leuk, veel nieuwe dingen ontdekt, zoals de natuurwinkel waar ik nooit kwam. Recepten erg leuk, bakken ben ik ook leuker gaan vinden! Fijn vond ik ook de reacties die te plaatsen waren en de antwoorde die je vaak binnen een dag al had!

Hoe voel je je na 40 dagen zonder suiker? Merk je verschil? En zo ja, wat?

Afvallen door suikervrij te eten

Ik ben inmiddels 5 kilo afgevallen, zonder te lijnen. Ik eet eigenlijk veel lekkerder! Verder heb ik al wat meer energie. Ik ben er nog lang niet, wil zeker nog 20 kilo afvallen, dus ik blijf lekker doorgaan en dan komt de energie ook vanzelf denk ik. Mijn man, die grotere lichamelijke klachten heeft dan ik, voelt zich ook al een stuk beter. Voor hem ben ik eigenlijk begonnen naar mijn zoektocht naar een gezonder leven. Ben heel blij dat ik dit heb gevonden!

Het grootste verschil is dat mijn suikerspiegel niet meer schommelt ook niet als ik na het eten in een restaurant mezelf verwen met een nagerecht. Dat was voorheen wel anders. Sharon heeft gelijk; na een poos vind je hetgeen voorheen zoet was nu te zoet. En kan ik zonder problemen laten staan.

Ik heb meer energie en ik merk echt verschil als ik een dag wel suiker heb gegeten. Stoelgang en veel minder energie.

Ik merk zeker verschil. Minder gerommel in mijn darmen, geen opgeblazen buik meer, minder winderigheid. En 3 kilo afgevallen terwijl ik zeker niet minder heb gegeten. Ook had ik veel energie. Ben zelf best verbaasd dat het zo veel scheelde omdat ik toch altijd al op veel dingen let wat betreft mijn darmen.

Ik voel mij veel fitter, psychisch ook sterker, minder labiel. Door de stabiele bloedsuikerspiegel heb ik geen flauwe momenten meer en ben ik niet meer steeds bezig met eten. En suiker doet mij al helemaal niets meer, het water loopt mij niet in de mond bij het zien van chocolade of taart. En ik ben in de eerste maand, 6,5 kilo afgevallen terwijl ik verder niet op dieet was.

Uitstekend. Verschil zit vooral in een veel constanter energieniveau en geen ik-moet-nu-een-pak-koekjes-aanvallen meer. Ik ben zeker van plan het vol te houden!

Ja, vijf kilo kwijt in de eerste maand, minder vermoeidheid.

7,5 kilo afgevallen. Het gevoel dat ik fitter en alerter ben. Geen middag dipjes meer.

En tot slot de hamvraag; Ga je verder met suikervrij eten?

Op deze laatste vraag antwoordde echt de grootste groep, zo’n 80%; Ja, ik blijf suikervrij. De overige 20% gaf als antwoord; Ja, ik ga opletten. Suikervrij of suikerarm leven is echt goed te doen! Ik blijf nu automatisch opletten en kijk op alle verpakkingen of er suiker in zit. Natuurlijk eet ik echt nog wel eens ijs en chocolade of doe ik niet moeilijk als ik uit eten ga of bij vrienden te gast ben. Alles in balans!

Bedankt alle deelnemers voor jullie feedback!

De reacties die wij ontvingen op de cursus zijn voor Sharon en mij heel erg waardevol. Deze laten ons zien waar wij verbeteringen kunnen aanbrengen en ons ook weten dat wij goed bezig zijn! Wij gaan namelijk door met onze missie om zoveel mogelijk mensen de voordelen te laten ervaren van een suikervrij/suikerarm leven.

Is 40 dagen zonder Suiker iets voor jou?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Afieke
Door

Afieke

op 15 Feb 2012

Heel leuk om te lezen! Ik zit nu op dag 13 van de cursus. Het bevalt super en zo te lezen zijn de vooruitzichten ook goed! :)

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 16 Feb 2012

Leuk dat je zo gemotiveerd bent! Ja, de resultaten zijn echt heel erg positief en vrijwel iedereen blijft suikervrij/arm. Ga zo door!

sandra
Door

sandra

op 02 Jul 2012

ik heb de badge geplaatst hoe kan ik nu meedoen met de suikervrije zomer????

Linda
Door

Linda

op 28 Jul 2012

Ik zit nu op dag 9 van de cursus, vind het allemaal goed te doen, voel me er echt super bij en word alsmaar enthousiaster haha. Het enige jammere vind ik dat ik steeds een paar dagen op de mails moet wachten.. Verheug me er altijd zo op :-)

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading