Vandaag ga ik mijn Kerstboom uit de schuur halen, ja zo’n nep boom! Ideaal, je hoeft niet elk jaar op zoek naar een mooi nieuw exemplaar en de boom met veel gedoe mee naar huis te slepen. Daarnaast is het natuurlijk ook verantwoord, mits je er jaren mee doet!
Met de boom komen ook de dozen met lampjes en versiering naar binnen en kan het optuigen beginnen. Daar ben ik toch snel 2 uur mee bezig! Dit jaar komt de boom voor het eerst, na de verbouwing, in de keuken te staan. Later vandaag zal ik een foto van het resultaat op Facebook en Twitter plaatsen.
Geen Kerst zonder cadeautjes!
Het allerleukste aan Kerst vind ik het kopen van cadeautjes en deze weg te geven, dus dat ga ik ook doen. Dit jaar niet alleen voor familie, maar ook voor jou! Deze week ga ik namelijk elke dag mooie cadeaus laten zien waar je kans op kunt maken. Hoe leuk is dat? Op Kerstavond, 24 december, zal ik alle winnaars bekend maken!
40 Cadeaus met een totale waarde van €849,70
Je kunt de weken voor Kerst kans maken op één van de totaal 40 cadeaus die ik ga weggeven met een totale waarde van maar liefst €849,70! De komende 7 dagen zal er elke dag een nieuw cadeau onthult worden. Sommige cadeaus bestaan zelfs uit meerdere items in een set of pakket. Alle cadeaus passen uiteraard binnen de natuurlijke levensstijl als Miss Natural!
De Kerst Cadeau Week start over
Recept voor een heerlijke suikervrije Kerststol
Als voorproefje (letterlijk) op de komende ‘Kerst Cadeau Week’ geef ik je nu al een heerlijk recept uit het Feestdagen Receptenboek cadeau!
Wat heb je nodig?
Voor de kerststol: 2 zakjes gedroogde gist, 1 el honing, 150 ml warme sojamelk (niet kokend!), 350 gram volkorenmeel, 125 gram plantaardige boter, 150 gram rozijnen, 35 gram amandelen, 20 gram gedroogde cranberry’s, 5 gedroogde ongezwavelde abrikozen, 2 gedroogde dadels, 1 biologisch ei, (schil van) 1 sinaasappel, (schil van) 1 citroen, snufje zout
Voor de amandelspijs: 225 gram amandelen, 1 ei, (schil van) 1 citroen, 100 gram oerzoet / palmsuiker / kokosbloesemsuiker
Bereidingswijze Kerststol zonder suiker
- Meng de sojamelk met de gist en de honing in een kom. Zet dit even apart. (er zal een schuimlaag ontstaan)
- Hak de cranberry’s, abrikozen, dadels en amandelen fijn.
- Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen.
- Voeg alle ingrediënten voor de stol in een kom en kneed dit tot een soepel deeg (ongeveer 5-7 minuten goed doorkneden)
- Doe het deeg in een kom en bedek de kom met een vochtige theedoek. Laat het deeg 1,5 uur rijzen op een warme plek.
- Maal voor de amandelspijs de amandelen fijn in een keukenmachine.
- Voeg het ei, oerzoet en de geraspte schil van een citroen toe en meng goed.
- Laat de amandelspijs in folie in de koelkast rusten.
- Kneed na 1,5 uur rijzen het deeg voor de stol nogmaals goed door.
- Bestuif een werkblad met wat meel.
- Maak een rechthoekige lap van ongeveer 2 cm dik.
- Leg in het midden de amandelspijs, en verdeel dit goed.
- Vouw de stol dicht en zorg ervoor dat alle openingen dicht zijn.
- Laat de stol op een ingevette bakplaat nog eens 1,5 uur rijzen, bedekt met een vochtige theedoek.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet de stol 35 minuten in de oven. Laat even afkoelen.
Eet smakelijk en zorg dat je er bij bent de komende weken,
want het sneeuwt cadeautjes bij Miss Natural!
venneman kristien
op 11 Dec 2011