De vele gezondheidsvoordelen van oil pulling

Oil pulling is een al eeuwen oude, natuurlijke, simpele en goedkope manier om je lichaam te ontgiften. Oil pulling vind zijn oorsprong in India, waar mensen deze manier van ontgiften al jaren toepassen voor verschillende aandoeningen en kwalen. Binnen de Ayurveda wordt oil pullen naast het ontgiften ook gebruikt voor dagelijkse mondverzorging omdat het zou zorgen voor minder plak, wittere tanden en een frisse adem.

Dr. Fodor Karach een (oncoloog uit Rusland) heeft de ontgiftingskuur weer in de belangstelling gebracht nadat hij door de kuur was genezen van een chronische bloedziekte. Elke dag slaat je lichaam gifstoffen! We leven tegenwoordig nu eenmaal in een vervuild milieu denk daarbij aan uitlaatgassen van auto`s bijvoorbeeld. Roken , medicatie, chemische en synthetische stoffen in cosmetica en huidverzorging, slechte voeding en stress zorgen ook voor veel gifstoffen in het lichaam.

Hoe werkt oil pulling?

Volgens ayurveda-deskundigen verbindt olie zich makkelijk aan stoffen in ons lichaam, en kan daardoor helpen een disbalans te reguleren. Ook heeft olie een sterke antivirale en antibacteriële werking.Koudgeperste oliën trekken van nature bacteriën en toxines aan. Olie bindt ook vuil en afvalstoffen aan zich en neemt bacteriën dus mee het lichaam uit.

Voordat je wat gegeten en gedronken hebt neem je  1 thee/koffie lepel koudgeperste biologische olie, zoals zonnebloemolie, sesamolie, olijfolie of kokosolie in je mond. In feite heeft kokosolie meer gunstige eigenschappen om de mond schoon te houden dan andere oliën. Je spoelt daarmee gedurende 15 tot 20 min je mond en spuugt het daarna uit in een doekje (zo verstoppen de leidingen niet). De beste manier is om de olie langzaam tussen tanden en kiezen te duwen en zuigen. Het duwen en zuigen kan je afwisselen door kauw bewegingen te maken. Daarna spoel je het met water en dan kan je, je tanden poetsen en tong reinigen.

Door met de olie je mond te spoelen activeer je de stofwisseling (metabolisme). De activering van de stofwisseling zorgt er dus voor dat de gifstoffen door de slijmvliezen in je mond in je speeksel terecht komen. Als je de olie na 20 min uitspuugt hoort deze wit van kleur te zijn en zit het vol met bacteriën. Als de olie niet wit is dan heb je niet lang of niet goed genoeg gespoeld. Een andere reden voor niet witte olie is dat je niet genoeg water drinkt en dus uitgedroogd bent. Spuug de olie dus altijd uit in de w.c aangezien er ontzettend veel bacteriën en toxinen in zitten.
En pas goed op dat je het niet weer doorslikt.
Spoel daarna je mond grondig schoon met lauw water waarin wat zeezout is opgelost. Je kan desgewenst bijkomend je tanden en tong poetsen.

Gezondheidsvoordelen oil pulling

De resultaten van volgehouden oil pulling verschillen van persoon tot persoon omdat elk mens en elk lichaam anders zijn en verschillend kunnen reageren. In de eerste weken worden de tanden witter, komen loszittende tanden vaster te zitten en verminderen of verdwijnen ontstekingen in de mond en bloedingen van het tandvlees. Ook een beslagen tong zou na iets langere tijd kunnen verdwijnen. Volgens dokter Karach kan het langdurig oil pullen ook een aanzienlijk positieve bijdrage leveren aan gezondheidskwalen zoals; hoofdpijnen, hoge bloeddruk, slapeloosheid, hormonale klachten ,tandpijn, paradentose, eczeem, allergieën, bronchitis, trombose, maagzweren en andere maagaandoeningen. Verder kan deze methode er ook voor zorgen dat de darmen beter gaan functioneren. Ook het bloedsuikergehalte zou kunnen worden genormaliseerd. Longen, nieren, hart, lever en bloed worden gezonder. En vandaar het hele lichaam. Het bloed stroomt beter en de energie neemt toe. Zenuwen kunnen sterker worden terwijl spieren en gewrichten minder pijn doen en beweeglijker worden.

Ook zou oil pulling de stofwisseling activeren, wat ervoor zorgt dat het lichaam sneller en grondiger gifstoffen elimineert die via de slijmvliezen in het speeksel belanden.

De tijd die nodig is om duidelijke resultaten te bereiken varieert van persoon tot persoon. Acute kwalen kunnen binnen de week of veertien dagen verminderen of verdwijnen. Bij chronische kwalen daarentegen moet je de behandeling maanden tot zelfs een jaar volhouden. Geef dus niet te snel op. Het is zelfs best mogelijk dat je toestand eerst verergert. Wees in dat geval sterk en blijf doorgaan. Het betekent immers dat je lichaam in actie komt. Wordt jouw conditie beter en/of verdwijnt de kwaal? Dan kan je om de andere dag of twee keer per week preventief verder aan oil pulling doen.

 Ontgiften met oil pulling doe je zo

Doe jij al aan oil pulling?