datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Detox your mind!

Soms sta ik voor de keukenkast en ben ik vergeten wat ik ook al weer zou gaan doen. Of ik fiets naar een vriendin en wanneer ik op de plaats van bestemming ben, realiseer ik me dat ik de hele weg er naartoe heb zitten dromen. En laatst stond ik in de rij bij de supermarkt met maar één artikel. Al die mensen voor mij met hun boodschappenkar vol en niemand liet me voor. Belachelijk, vond ik het!

Herkenbaar? Hoe vaak betrap jij jezelf op negatieve gedachten? Hoe vaak doe jij je werk op de automatische piloot? Hoe vaak voel jij je gestrest? Deze week staat in het teken van het reinigen van je lichaam. Daar hoort je geest natuurlijk ook bij. Maar hoe doe je dat, je geest detoxen? Ik geef je enkele tips.

Dagelijks mediteren

Is mediteren nieuw voor je? Geen nood. Je kan overal mediteren en oefening baart kunst. Het kan gewoon op een stoel, in bed of in kleermakerszit op een kussen. Zo ga je te werk:

  • Sluit je ogen
  • Je rug is recht en je lichaam ontspannen
  • Voel je ademhaling; rijzen en dalen
  • Iedere keer als je gedachten weg dwalen, richt je je weer op je ademhaling

Doe dit iedere dag een kwartier. Bijvoorbeeld gelijk als je uit bed komt of voor dat je gaat slapen. Je kunt uiteindelijk de meditatie uitbreiden tot drie kwartier. Je zult merken dat je meer energie krijgt, lekkerder slaapt en meer in het nu leeft.

Ga je dag mindful door

Het is ontspannend om met aandacht je dag door te komen. Hier een paar tips:

  • Proef je maaltijd zorgvuldig. Hoe is de structuur, smaak en temperatuur?
  • Kijk om je heen wanneer je op straat loopt. Wat zie je? Wat ruik je? Wat voel je? 

Dit kun je toepassen op een heleboel dagelijkse taken: koken met aandacht, schoonmaken met aandacht, maar ook een gesprek voeren met aandacht.

Beweeg voldoende

Het is algemeen bekend dat wanneer je regelmatig sport, je meer energie hebt en lekker in je vel zit. Probeer ook eens een yogales, om te werken aan je lichaam en je geest. Dit kan je bij een yogastudio doen. Maar het kan ook thuis via YogaTV, waar je gratis yogalessen kunt bekijken.

Succes, en als je vragen hebt hoor ik het graag!

Doe mee met de Natural Detox Week!

Je kunt nu gratis meedoen met de Natural Detox Week, waar je je vanaf nu voor op kunt geven. Wanneer je mee doet krijg je een week lang elke dag een e-mail met daarin leuke en interessante informatie, tips en adviezen over het reinigen van je lichaam en geest. Daar hoort ook dagelijks een smakelijk recept bij, dat niet alleen lekker is maar ook nog eens helpt om het zelfreinigende vermogen van je lichaam bij te staan. Daarnaast doen we natuurlijk ook op de site mee aan de Natural Detox Week met elke dag een interessant artikel dat aansluit bij het thema van deze week.

Eigenlijk kun je de Natural Detox beschouwen als een ‘kleine grote schoonmaak’, waarbij je alles leert over het ontgiften van je lijf. Zet ook de eerste stap naar een fris en gezond begin van de zomer en schrijf je nu gratis in!

Hoe detox jij je mind?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading