datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Een gezonde leefstijl helpt je METABOLISME te boosten!
17 maart 2021 
3 min. leestijd

Een gezonde leefstijl helpt je METABOLISME te boosten!

We kennen allemaal het belang van gezonde voeding, sporten en natuurlijk alles uit het leven halen. Veel mensen doen dit ook, waar anderen kansen laten liggen. Ondertussen heeft meer dan 50% van Nederland overgewicht, en wordt er vaak naar de verkeerde diëten gegrepen die dit percentage is stand houdt (of zelfs verder laat groeien).

Om een gezonde leefstijl te leiden zonder overgewicht, is het belangrijk hiervoor de juiste actie te ondernemen.

Maar hoe pak je dit aan? Het is voor de een appeltje eitje, toch zijn er ook een hoop mensen die wel een aantal tips kunnen gebruiken. We laten je hieronder zien hoe je dit voor elkaar krijgt.

Je voedingspatroon speelt een grote rol

Het komt uiteindelijk allemaal aan op je voedingspatroon. Iedereen die met overgewicht te kampen heeft zal dit bijna altijd te danken hebben aan een structureel verkeerd eet- en drinkpatroon. Vaak wordt er dan ook niet bij gesport, waardoor het effect alleen nog maar versterkt wordt en mensen snel dikker zullen worden.

In een opwelling wordt er dan vaak naarstig een dieet gezocht die alle problemen binnen no-time kan oplossen. Zo ontstaat er een hele markt aan diëten, producten en diensten die zeggen wat jij wil horen. Het klinkt meestal zo mooi dat een hoop mensen er met boter en suiker intuinen.

Nu zijn er ook goede diëten, welke eigenlijk meer gericht zijn op je leefstijl. Je zal namelijk moeten leren dat afvallen te maken heeft met voeding, en hierbij moet het voedingspatroon worden aangepast. Zo ga je snel de vetverbranding boosten en een gezondere leefstijl tegemoet.

Sport en lichaamsbeweging

Nu is het belangrijk je voedingspatroon eerst op orde te brengen. Het is namelijk voor het grootste deel bepalend, of je meer calorieën zal gaan verbranden. Maar wil je het onderste uit de kan halen?

Start dan ook zeker met sporten en doe aan meer lichaamsbeweging. Het doen van nog meer (en daarbij ook zeer intensieve) activiteiten, zorgt ervoor dat je nog meer calorieën gaat verbranden. Stap op de fiets, neem een duik, haal je schaatsen uit het vet, train met gewichten of beproef je kunsten met andere leuke (team) sporten. Je krijgt zo een gezonde leefstijl, voldoening en geluksgevoel …en natuurlijk meer kracht, mooier figuur en de calorieënverbranding zal verhogen.

Er zijn natuurlijk ook veel andere spannende activiteiten die je naast lekker sporten samen met jouw partner kunt doen.

Gewoontes breken en verandering omarmen

Om specifieke doelen te bereiken en natuurlijk ook positieve veranderingen aan te brengen in je leven, zal je bepaalde gewoontes moeten doorbreken. Het is ook de reden waarom diëten meestal niet werken, omdat er vaak gezocht wordt naar een “tijdelijke” oplossing tegen overgewicht …en daarna gewoon weer iets anders te doen. Zorg er dus voor dat je leefstijl verandert en je geen heil zoekt in een wonderpilletje, dieet of andere producten.

3 Praktische tips voor een gezonde leefstijl

Veel mensen kennen de weg naar succes en weten precies wat er gedaan moet worden, maar anderen zijn nieuw op dit gebied …en kunnen wel de nodige hulp, tips een aanwijzingen gebruiken. We laten je hieronder zien met welke eenvoudige stappen je hele grote veranderingen kunt aanbrengen in je leven.

1. Laat de natuur je leiden

Het is in de basis helemaal niet zo moeilijk …haal gewoon zoveel mogelijk producten die direct uit de natuur komen. Je kan hierbij denken aan groente, fruit, noten, zaden, pitten, vlees, kip, vis, peulvruchten, water, (zoete) aardappelen, kokosvet en meer natuurlijke dingen die gezond voor je zijn. Zo krijg je de juiste koolhydraten binnen, eiwitten en ook vetten die uit goede bronnen komen.

Verder zitten er ook een hoop vitamines, mineralen en voedingsvezels in een gezond, natuurlijk en gevarieerd voedingspatroon. Het speelt een belangrijk rol bij de spijsvertering, een goede darmflora en een gezonde leefstijl.

Ga dus voor producten uit de natuur, of die hier zo dicht mogelijk in de buurt komen en laat zoveel mogelijk de bewerkte (verpakte) producten in de winkel staan.

2. Sporten, lichaamsbeweging en actie ondernemen

Je gaat met sporten niet alleen meer calorieën verbranden, maar je wordt ook sterker en krijgt een mooier fysiek. Het verschilt voor vrouwen en mannen, maar er zijn ook tal van variaties mogelijk die je in de sportschool kunt doen. In veel sportscholen kan je namelijk aan krachttraining doen, maar ook crosstrainingen, spinninglessen, bootcamps, crossfit, HIIT, calisthenics en andere sportvariaties uitoefenen.

Meer lichaamsbeweging is ook altijd goed; ga meer lopen, fietsen en doe meer activiteiten samen.

In sommige gevallen ploffen mensen voor de buis met een zak chips, snoep en frisdranken, door dit te veranderen ga je een actieve, gezonde en gelukkige leefstijl tegemoet die je veel voordelen zal opleveren.

3. Geniet met volle teugen van het leven

Verder is het naast alle inspanningen die je verricht ook af en toe lekker te ontspannen. Ga lekker uit eten, de stad in, toeren of geniet van meer dan genoeg andere dingen. Je zal door lekker te genieten en veel lachen ook weer meer calorieën verbranden.

In het grote plaatje is het dus ook belangrijk te relaxen op zijn tijd!

Het is ook bij fanatiek sporten belangrijk dat je herstelt, ga dus ook niet bij krachttraining elke dag hetzelfde trainen, maar laat de getrainde spiergroepen herstellen om meer kracht te ontwikkelen, grotere spierbundels te krijgen en een mooier fysiek op te bouwen.

Een gezonde leefstijl binnen handbereik

Het begint met actie ondernemen, de juiste informatie te gebruiken en volhouden. Ofwel gewoon doen, het is voor sommige wellicht even een omschakeling, maar wel een die je helpt aan een gezonde leefstijl.

Iedereen kan het dus jij ook … READY?

Word dan lid van de Natural Lifestyle Club en je hebt alle hulpmiddelen binnen handbereik. 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
floris
Door

floris

op 22 Jun 2020

Leuk artikel om te lezen. In deze periode is het belangrijk om gezond te blijven. Zeker is sporten alleen niet genoeg. Ik was al bezig met gezond voeding, maar jouw artikel heeft mijn lijst met producten kunnen uitbreiden. Dank je voor die tips.

activity tracker
Door

activity tracker

op 08 May 2021

Met een activity tracker kan jij nauwkeurig bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt tijdens een bepaalde activiteit. Op deze manier krijg je inzicht in je prestaties en weet je wat er aan beweging nodig is om bijvoorbeeld een zakje chips te verbranden. En dat is zeer belangrijk want een gezonde levensstijl begint bij stap 1: bewustwording!

Sara
Door

Sara

op 24 Jun 2021

Voor mij is gezond eten en sporten een absolute must. Ik tel niet de calorien die ik eet of verbrand, maar ik hou wel bij wat ik binnen krijg met wat ik eet. Mineralen en vitaminen zijn belangrijk. Een tekort aan bijvoorbeeld vitamine B doet zoveel met je lichaam, zonder dat je het doorhebt, zul je je moe voelen of zelfs uitgeput. Ik sport dagelijks, neem supplementen in die ik online bestel zoals bv https://www.flinndal.nl/vitaminen/vitamine-b en probeer gezond te eten. Ik ben inmiddels 45 jaar en sport dagelijks met m'n 20 jarige dochter en kan nog alles in het leven aan.

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine