datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Eten zonder suiker heeft mijn leven en lichaam veranderd
09 oktober 2012 
7 min. leestijd

Eten zonder suiker heeft mijn leven en lichaam veranderd

De cursus “40 dagen zonder Suiker” is nu na 9 maanden gevolgd door reeds honderden deelnemers. Enorm trots ben ik dan ook op het succes van deze cursus, maar nog trotser op alle behaalde resultaten van de deelnemers!

Met verschillende beweegredenen begonnen ze aan hun 40 dagen zonder. De een om het zoveelste in hun ogen nieuwe dieet te proberen, de ander omdat het weglaten van 1 ingrediënt wel heel aantrekkelijk en makkelijk klonk (kwamen bedrogen uit) en weer een ander om van de (soms vage) klachten af te komen zoals hoofdpijn, buikpijn, wisselende suikerspiegel, vermoeidheid, slecht humeur en noem maar op. Eten zonder suiker veranderde hun leven!

Door eten zonder suiker 22 kilo afgevallen in 7 maanden

Ik was al gestopt met suiker te eten i.v.m. onbekende plekken op mijn huid. Voor de plekken hielp het niet echt maar ik viel wel kilo’s af. Dat was zo fijne bijkomstigheid dat ik daarom doorzette. Via een collega hoorde ik uiteindelijk van deze cursus en ik dacht dat het wel ondersteunend zou kunnen helpen en altijd dingen bij kan leren.

Sinds maart 2012 was ik al suikervrij voor zover ik wist maar in de cursus leerde ik ook dat maltodextrine ook suiker is, dus door de cursus ben ik wel strenger geworden. Ook het eten van gedroogd fruit en noten heb ik uit de cursus opgepikt als goede ‘snoepjes’. De cursus heb ik makkelijk 40 dagen vol kunnen houden omdat het voor mij alleen aanvullende informatie was van een levensstijl die ik al maanden volhoud.

De cursus zit vol met tips (zeker door het forum) en ondersteunende informatie om een leven lang suikervrij te blijven makkelijker te maken. Sommige hoofdstukken gaven ook informatie die totaal onbekend waren zoals bijvoorbeeld over volkoren/bloem hierdoor ben ik ook strenger geworden en probeer ik zoveel mogelijk volkoren producten te eten en bloem te vermijden.

Door nu ongeveer 7 maanden suikervrij te eten ben ik in totaal 22 kg afgevallen. Ik moet nog 2 kg kwijt en dan is mijn gewicht volgens BMI normaal. Ook is mijn man sinds juli 2012 aangestoken en is ook al 16 kg kwijt en hij moet nog 12 kg tot normaal gewicht. Beide gaan we dit zeker halen en volhouden omdat we beide tot de conclusie gekomen zijn dat geraffineerde suiker zodanig invloed heeft op ons gewicht en overgewicht willen we nooit meer. In eerste instantie hielp suikervrij niet tegen de plekken op mijn lichaam maar nu ik al maanden een gezonde levensstijl heb aangenomen, zijn de plekken vaker weg dan dat ze er zijn. Pas kreeg ik opeens toch weer paar plekken en toen bleek ik brood met gebrande suiker te hebben gegeten want achteraf kwam ik er achter dat ze bij de AH de verkeerde sticker op de broodzak hadden geplakt en ik dus onwetend suiker heb gegeten. Nu weet ik wel dat geraffineerde suiker wel degelijk te maken heeft met de plekken op mijn huid. Nog een reden om het zeker vol te houden. Ook heb ik véél minder hoofdpijn en migraine. Nu kan ik de hoofdpijn of migraine-aanval herleiden naar een reactie op bijvoorbeeld stress dan voorheen hoofdpijn/migraine vaak te pas en te onpas aanwezig was.

Marlies, 30 jaar uit Zoetermeer

Wisselende suikerspiegel

De cursus is heel goed bevallen. Iedere keer weer nieuwe informatie en recepten die je dan met plezier leest. Dat is net goed te doen in de hectiek van de dagelijks beslommeringen. Nog genoeg recepten om uit te proberen. Ben blij dat ik me heb ingeschreven!

Ik ben 4 kilo slanker en nu op een prima gewicht en voel me een heel stuk fitter. Het is ook een heerlijk licht gevoel met sporten. Het voelt ontzettend goed om de controle terug te hebben over mijn gewicht want ik was het bijna vergeten, maar ik had super veel last van dat ‘moeten eten’ en wel ‘nu’ omdat mijn lichaam daarom vroeg. Dat zijn dan geen eetbuien maar een naar gevoel in je lichaam veroorzaakt door een wisselende suikerspiegel. En dat is nu zo goed als onder controle want ik eet nu ook regelmatig en dan nu de goede dingen waar ik geen last van krijg.

Ga zo door, jullie enthousiasme is heel motiverend!

Miranda, 42 jaar uit Spijkenisse

Bekijk wat suiker doet met je lichaam

Last van hypoglycemie

De drie voornaamste reden dat ik gestart ben met de cursus “40 dagen zonder Suiker” zijn last van hypoglycemie en een te hoog cholesterolgehalte, last van emo-eten en hunkeren naar suiker.

De eerste week was erg lastig, toch volgehouden of een suikervrij koekje gepakt. Nu gaat het steeds makkelijker, mijn lichaam hunkert niet meer naar suiker en ik kies met plezier een gezonde snack. Goed, veel informatie. Op zich wist ik zelf al wel het nodige, maar nu werd het weer eens overzichtelijk gepresenteerd. En door de leuke recepten wordt suikervrij minder een straf!

Ik voel me lichter, hoewel ik niet veel ben afgevallen. Maar ik merk dat mijn lijf minder moeite hoeft te doen om troep te verwerken en dat voelt lekker. Ik heb ook geen vieze smaak meer in mijn mond, iets dat ik na het eten van suiker altijd had. Grootste winst is dat ik niet meer hunker naar suiker.

Bedankt! Het was het zetje dat ik nodig had om te doen wat ik al heel lang wilde, maar op eigen houtje moeilijk lukte. Ik blijf suikervrij!

Jessica, 37 jaar uit Enschede

Suikervrij met het hele gezin

Ik had een laag energieniveau. Tijdens de dag had ik soms ook een lage bloedsuikerspiegel. Joggen was op sommige dagen erg zwaar. Ik raakte sneller gestresseerd en als ik te gestresseerd raakte, daalde mijn bloeddruk en kon het enkele weken duren alvorens ik was hersteld. Daarnaast had ik ook snel last van mijn maag- en darmstelsel. Volgens mijn moeder heb ik dit probleem al sinds mijn kindertijd.

Als ik iets at waar zeer veel suiker in zat, had ik het gevoel alsof ik een GSM met trilfunctie had ingeslikt. Ik voelde me vanbinnen uit trillen, een hoeveelheid energie die maar niet uit mijn lichaam kon komen. Een half uur of een uur later voelde ik me dan moe en futloos.

De 40 dagen waren moeilijk om vol te houden. Ik woon nog thuis bij mijn ouders en mijn broer. Een aantal leden van het gezin zijn kieskeurig wat voeding betreft en verkiezen voeding met veel vet en suiker. Mijn moeder kookt gelukkig heel mager, maar van volkoren producten was er thuis bij het begin van de cursus geen sprake. Ondanks dat ik thuis probeerde duidelijk te maken dat geraffineerde suiker ongezond is en je dik maakt, wilde mijn moeder niet de extra euro’s uitgeven voor suikerloze producten. Ze wilde evenmin het nodige zoekwerk doen in de supermarkt en een biologische winkel hebben we niet in de buurt.

Ik had al vrij snel door dat ik zelf het heft in handen moest nemen. Wanneer ik er de tijd voor heb, maak ik suikerloos volkoren speltbrood. Daar is iedereen in het gezin toch voor gewonnen. Ook heb ik op internet een recept gevonden voor suikerloze muëslikoekjes. Ze zijn zo lekker, zelfs mijn (kieskeurige) broer kan er maar moeilijk van af blijven. Omdat mijn moeder nu op doktersadvies op dieet moet, ligt er nu volkoren pasta in huis en eten we meer groeten en fruit. De hoeveelheid geraffineerde suiker die we voor de cursus aten, is nu verminderd. Ik eet sinds het begin van de cursus geen chocopasta meer. En mijn moeder koopt geen producten meer waar veel suiker in zit.

De cursus heeft zo’n indruk op mij gemaakt, dat ik anderen probeer te waarschuwen voor de effecten van geraffineerde suiker. De meesten staan ervoor open, maar beginnen (helaas) zelf niet met suikerloos te eten. Ik heb ook al bezorgde reacties gekregen wanneer ik vertelde dat ik geraffineerde suiker zoveel mogelijk probeer te vermijden. Ik ben erg slank en sommige mensen dachten dat ik gewicht zou verliezen als ik geen geraffineerde suiker zou eten want…“Je heb suiker toch nodig?” Ik heb ook gemerkt dat veel mensen wel weten dat geraffineerde suiker niet gezond is, maar zijn er heilig van overtuigd dat dat beetje suiker dat ze toch eten, geen kwaad kan. Veel mensen weten dus wel wat gezond is en wat niet, maar onderschatten soms het effect van voeding. Net zoals ik het effect van geraffineerde suiker heb onderschat. Ik heb erg veel opgestoken van de cursus.

Er is duidelijk veel werk en tijd gestoken in de cursus en dat kan je zien aan de inhoud van de cursus. En het resultaat mag er wezen!

Marijke, 22 jaar uit België

Moe, verdrietig, gefrustreerd en machteloos

Ik voelde me vaak erg moe, verdrietig, gefrustreerd en machteloos in een tijd waarin ik het gevoel had dat alles wat ik ooit had bereikt als los zand uit mijn handen wegglipte. Na twee kuren ijzertabletten, allerlei slaapmiddeltjes, extra vitamines, elke dag extra bewegen, veranderde er weinig. Stress doet je lichaam en geest niet goed.

Toen ik op een cursus twee vrouwen hoorde praten over iemand die een suikervrij at sinds een half jaar en daarmee zich zoveel gezonder en sterker voelde, heb ik ’s avonds meteen informatie hierover opgezocht. Vrij snel hierna heb ik me voor de cursus “40 dagen zonder Suiker” ingeschreven. Ik wilde me ook weer goed voelen en omdat er heel veel klachten aan het nuttigen van suiker worden toegeschreven, was ik super gemotiveerd.

Het volhouden was voor mij geen enkel probleem. Ik ben rustig begonnen, heb alles wat ik ons huishouden als enige at, gewoon opgemaakt en heb niets meer gekocht waarin enige vorm van geraffineerde suikers in zat. Dit betekende dat ik met het doen van de wekelijkse boodschappen heel snel klaar was. Omdat ik roomboter, volle melk, volle yoghurt, noten en veel granen en fruit at, had ik ineens ook geen trek meer tussendoor.

De tweede week voelde ik me iets minder lekker, had veel hoofdpijn en was erg moe maar na deze dip, is mijn energie teruggekomen. Zin in te snoepen heb ik nooit, mijn smaak verandert, ik geniet van heel andere dingen en heb gek genoeg geen trek meer in ijs of koekjes. Zelfs met het warme weer en volle terrassen kostte het me geen moeite om te blijven bij de kop thee en een eigen gebakken koekje.

Ik denk dat ik nooit weer anders zal geen eten. Ik merk dat ik steeds meer met eten, bakken en koken bezig ben en werk met veel plezier in de weinige vrije tijd die ik heb in mijn moestuin en kas.

Ik vond het een echt eye opener en heb veel geleerd. Voel mij super, minder moe, 3 kilo lichter en trots en blij dat ik hiermee ben begonnen en er zo makkelijk een levenswijze van heb gemaakt! Ik blijf suikervrij.

Anja, 50 jaar uit Hank

Is eten zonder suiker iets voor jou?

Al deze persoonlijke verhalen zijn van deelnemers aan de cursus “40 dagen zonder Suiker” en zijn met hun toestemming geplaatst. Ik hoop dat je het interessant en leuk vond om ze te lezen. Zelf ben ik sinds januari 9 kilo lichter door het weglaten van suiker in mijn voeding, heb ik geen dips (ja, na het eten van toch een gebakje op een verjaardag) en heb ik veel meer energie.

Heeft eten zonder suiker ook jouw leven veranderd? Vertel het ons!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Ina
Door

Ina

op 23 Feb 2013

Beste mensen,Ik lees alleen maar enthousiaste verhalen over eten zonder suiker. Zelf heb ik het een paar jaar geleden 3 maanden volgehouden, maar ik vond het leven zonder suiker zo saai! Voor mij is juist snoep, een koek of chocola iets waar ik enorm van geniet. Vooral 's middags rond een uur of 3 krijg ik zin in zoiets. Vaak neem ik dan wel fruit, maar dat geeft geen voldoening. Zijn er mensen die dit herkennen en hoe gaan jullie daarmee om?

Corrie
Door

Corrie

op 20 Oct 2015

Ik ben ruim 3jaar suikervrij geweest,maar het heeft mij niet meer energie gegeven of minder vermoeidheid gebracht. Ik geloof niet dat je dit iedereen zomaar voor moet schrijven. Je kunt het leven ook een stuk moeilijker maken door te zeggen dat je moet stoppen met suiker eten. Minderen ben ik niet op tegen, maar suikervrij is echt heftig hoor. Vooral als je bij anderen bent, gezellig meedoen is dan voorbij

kimberley pex
Door

kimberley pex

op 24 Mar 2019

Ik eet nooit suiker , omdat ik het goor vind. Word er misselijk van en hyper. Altijd zo geweest. Als je samen met mensen bent, kun je gewoon om iets hartigs vragen. kaas , pinda's , cracker met kaas, natuurlijke chips enz. Ik drink water als ik ergens ben. Dat weet al iedereen, dus het wordt gewoon normaal.

Helma Uijterwaal
Door

Helma Uijterwaal

op 23 Oct 2015

Hallo, Ik ben vanaf 5 oktober suikervrij, ook middels een E-cursus van 12 dagen en dit lukt heel erg goed. Ik doe het samen met mijn zus en het bevalt enorm. Na het afkicken kregen we steeds meer energie en verloren ook nog eens behoorlijk wat kilo's, dit is mooi meegenomen, want we hebben beiden last van overgewicht. Mijn zus is 3 kilo kwijt en ik 5.5 kilo. Het is een een uitdaging in de winkels, maar ontzettend leuk om te doen. Nu hebben wij beiden sinds wij suikervrij eten en drinken een enorme droge mond en dorst. We drinken veel kruidenthee en water. Is dit een normaal 'bijverschijnsel'? met vriendelijke groet, Helma en Yvonne

Nicole
Door

Nicole

op 25 Dec 2015

Hallo, Mijn naam is Nicole en ik zou graag eens willen beginnen met minderen met suiker,maar help ik zie door de bomen het bos niet meer. Dat je geen suiker meer in de koffie en thee doet is simpel,maar dan ?? Ik heb een ontzettend druk en onregelmatig leven,word een dezer dagen nog oma en heb dus echt geen tijd om dingen uit te gaan zoeken,misschien als het na een tijdje beter gaat doordat ik afval hierdoor....maar met het kindje in zicht lijkt het me ook al beter om te doen....kan iemand mij vertellen hoe ik het beste kan beginnen?

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 27 Dec 2015

Hoi Nicole, bedankt voor je reactie en interesse. Suikervrij eten vraagt zeker wel wat aandacht. Het is belangrijk om alle ingrediënten van verpakkingen te gaan lezen. We starten 5 januari weer met een nieuwe cursus, zo helpen we je op weg. Meer informatie kun je hier vinden https://missnatural.nl/aanmelden-40-dagen-zonder-suiker/ geniet van het oma worden :) maar vergeet zeker jezelf niet op de eerste plaats te zetten in 2016!

Viktoria
Door

Viktoria

op 17 Jul 2016

Ik heb nu twee weken suikervrij gegeten. Het was een uitdaging, maar ik wou iedereen laten zien, dat ik het kon. Na een aantal dagen verdween de behoefte aan suiker. Vandaag voor het eerst weer zelfgebakken koek gehad, maar mijn lichaam reageerde meteen met buikpijn en misselijkheid, hoewel ik gelezen heb, dat suiker zulke klachten niet kan veroorzaken. Al tijdens het eten van de koek, zei het stemmetje in mijn hoofd dat het eigenlijk veel liever zin in een stukje fruit had. ^^ Hoe dan ook, vanaf morgen weer suikervrij, met uitzondering van mosterd en brood (waar vaak suiker inzit, hoewel er ook brood is zonder maltodextrine). Ik ben in ieder geval heel blij dat ik binnen 2 weken meer dan 3 kilo en 4.5 cm buikomtrek kwijt ben. Door geen suiker te nuttigen, ben ik namelijk ook veel minder en bewuster gaan eten. Wat mij wel opviel was, dat ik na het eten niet meer zo ontzettend moe was en ja ik voel mij nu beter met mijn lichaam en met mijzelf.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading