10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Elke dag fruit met frisse fruitsappen
13 mei 2014 
2 min. leestijd

Elke dag fruit met frisse fruitsappen

Iedereen weet dat je twee stuks fruit per dag moet eten. Voor niet iedereen is dit even gemakkelijk om te doen. Zelf eet ik graag fruit bij mijn ontbijt, dus ik krijg al redelijk wat binnen. Maar ook een goede manier om aan je dagelijkse dosis fruit te komen, is door lekkere frisse fruitsappen te drinken.

Hiermee kun je ook heel goed variëren. Er zijn verschillende apparaten, zoals blenders en sapcentrifuges, verkrijgbaar om zelf sappen te maken. Ik gebruik zelf alleen een staafmixer en de citruspers en daar gaat het ook prima mee.

Opgelet

Het drinken van fruitsap is een aanslag op het glazuur van je tanden. Vooral voor het kindergebit is dit goed om te weten. Je kind mag uiteraard wel een fruitsapje drinken, maar vervang niet al het gewone fruit voor sapjes. Door het drinken van fruitsap of smoothie kunnen de suikers die vrijgekomen zijn en de zuren in het fruit de tanden meer beschadigen dan dat ze gewoon een stuk fruit eten. Houd het dus voor kinderen als uitzondering. Maar ook voor jezelf is het opletten geblazen. Je bent niet gezond bezig als je de hele dag vers fruitsap drinkt. Houd het ook voor jezelf op één drankje per dag. Drink verder bij voorkeur water of koffie en thee zonder suiker. En blijf uiteraard ook goed poetsen, maar niet direct na het drinken van een vruchtensap. Daarmee poets je het zuur namelijk juist in je tanden.

Lekkere fruitsappen

Er zijn genoeg heerlijke fruitsappen te maken om te drinken en weer verder mee te experimenteren en te variëren. Enkele suggesties:

Vers sinaasappelsap

Deze eenvoudige vruchtensap zouden we bijna vergeten in alle mogelijkheden die er zijn! Maar een glas vers geperst sinaasappelsap is natuurlijk gewoon erg lekkerTip: Maak wat extra en bewaar dit in de koelkast voor later. Gewoon even goed doorroeren en klaar ben je. Hiermee kun je dan ook weer andere fruitsapjes maken.

Bosvruchten-appelsap

Bosvruchten en appel zijn een prima combinatie voor een sap die eenvoudig is klaar te maken.

Dit heb je nodig: Indien verkrijgbaar zijn verse bosvruchten het lekkerst. Anders kun je een doosje bevroren bosvruchten gebruiken. Daarnaast heb je uiteraard nog een appel nodig.

Zo ga je te werk (zonder sapcentrifuge):

 1. Pureer de vruchten.
 2. Schil een appel die je lekker vindt en snijd deze in kleine stukjes.
 3. Pureer de appel met de rest van het fruit.
 4. Voeg eventueel een scheutje water toe als je het sapje wat te dik vindt.

Meloen-perzik-aardbeiensap

Vooral in de zomer is dit sapje gemakkelijk te maken, als deze fruitsoorten weer volop beschikbaar zijn. Je kunt hiervoor elke meloen gebruiken die je lekker vindt. Zelf houd ik van galiameloenen.

Zo maak je dit sapje klaar:

 1. Maak de meloen schoon en snijd hem in kleine stukjes.
 2. Maak een aantal perziken* schoon en snijd ze in stukjes.
 3. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf.
 4. Voeg al het fruit bij elkaar en pureer het.
 5. Eventueel wat water toevoegen om de juiste dikte te krijgen.

*Gebruik ongeveer een perzik per persoon.

Banaan-sinaasappel-kiwisap

Dit eigenlijk een redelijk gewone combinatie, maar een die wel ontzettend lekker is. Fruitsappen met banaan zijn altijd lekker! Het wordt dan eerder een smoothie, omdat het iets dikker van structuur wordt. Gebruik per persoon een banaan, twee sinaasappels en twee kiwi’s. Het maakt niet uit of je de groene of gele kiwi’s gebruikt. De gele kiwi’s smaken wat zoeter dan de groene.

Zo maak je het klaar:

 1. Pel de banaan en snijd in stukken.
 2. Pers het sap uit de sinaasappels.
 3. Maak de kiwi’s schoon en snijd ze in stukjes.
 4. Pureer de banaan met de kiwi.
 5. Voeg het sap van de sinaasappel toe.
 6. Goed mengen en drinken maar!

Wat voor fruitsapjes drink jij graag?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.