datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Recept: Frisse zomersalade met selderij, komkommer en appel
07 juni 2014 
1 min. leestijd

Recept: Frisse zomersalade met selderij, komkommer en appel

Eindelijk, het is weer zomer! Dat betekent dat we weer volop kunnen genieten van heerlijke, frisse salades! Natuurlijk heb jij je eigen favoriete salade, maar een beetje variatie kan nooit kwaad. En soms hebben we daar wel wat extra inspiratie voor nodig. Gelukkig is er het internet en kun je op sites als Miss Natural volop lekkere, gezonde en natuurlijke recepten vinden. Graag deel ik met jullie mijn favoriete frisse zomersalade, met selderij, komkommer en appel. Heerlijk als lunch, maar ook als bijgerecht!

Heerlijke zomersalades

Wie van gezond eten houdt, geniet van salades in de zomer. En terecht: ze zijn lekker, licht, verfrissend en bevatten heel wat vitaminen om energiek de zomer door te komen. Op Miss Natural kun je verschillende lekkere saladerecepten vinden, zoals een Linzensalade met tomaat, ei, bosui, avocado en Hüttenkäse of de Spruitjessalade met appel en rozijnen van Amber Albarda. En nu ook deze lekkere salade met selderij, komkommer en appel!

Frisse zomersalade met selderij, komkommer en appel

Dit is een recept van een van mijn favoriete salade. De hoeveelheid ingrediënten is voor een bijgerecht voor 2-3 personen, of een heerlijke lunch voor 1 persoon. En als je over hebt, kun je het gewoon bewaren in de koelkast voor de volgende dag.

Dit heb je nodig:

 • 1 struik bleekselderij
 • 1 grote of 2 kleine groene appels
 • 1 komkommer
 • 5 el olijfolie
 • 1,5 el rode wijnazijn
 • 3 tl mosterd (pittig, naar smaak)
 • Versgemalen peper en zeezout

Zo maak je het:

 1.  Maak alle ingrediënten schoon.
 2. Schil de buitenkant van de bleekselderij met een asperge- of dunschiller en snijd de stengels in dunne plakjes.
 3. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten (dit kun je doen door ze er met een theelepeltje uit te schrapen).
 4. Snijd ook de komkommer in dunne plakjes.
 5. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in blokjes.
 6. Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, zout en peper.
 7. Meng de appel, komkommer en selderij met de dressing goed door elkaar.
 8. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete zomersalade?

 

Bewaren

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Marcella
Door

Marcella

op 09 Jun 2014

Waarom de zaadlijsten uit de komkommer snijden?

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 16 Jun 2014

Dat maakt de salade minder vochtig Marcella. Ik vind het zelf ook altijd zonde, maar eet de zaadlijsten gewoon apart op :)

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading