Geld besparen: zo bespaar jij op de vaste lasten zoals Biologische Boodschappen

Geld overhouden zit in de kleine dingen. Een kostenpost waar je eenvoudig op kunt besparen zijn de vaste lasten. Met onderstaande tips bespaar je gelijk op de vaste lasten, zonder dat je er allemaal leuke dingen voor moet laten.

Besparen op de (biologische) boodschappen

Helaas is biologisch eten vaak duurder dan niet biologisch eten. Gelukkig zijn er nog andere manieren om te besparen op de kosten van de boodschappen. Koop jouw groente altijd lokaal en seizoensgericht. Groente uit het seizoen zijn altijd een stuk goedkoper. Maak ook altijd een boodschappenlijstje en, nog belangrijker, houd je hier ook aan. Dit voorkomt dat je impulsaankopen doet. Vaak zijn er ook aanbiedingen bij de supermarkt. Pas jouw boodschappen hier op aan. Door gebruik te maken van aanbiedingen kun je tientallen euro’s per week besparen. Ook de keuze voor een supermarkt is belangrijk. De Aldi en de Lidl zijn over het algemeen het goedkoopste.

Kleding bij de kringloop kopen of ruilen

Vintage kleding is hipper dan ooit tevoren en je kunt hiermee ook nog eens een hoop geld besparen. Bij de kringloop is de prijs namelijk twee keer zo laag als in de normale winkel. Daarnaast draag je ook nog eens bij aan een beter klimaat. Ook verkopers op Marktplaats en United Wardrobe bieden veel tweedehands kleding aan. Ben jij toe aan een hele nieuwe garderobe? Organiseer een kledingruilparty met vriendinnen of familieleden. Met dat ene kledingstuk, waar jij op uitgekeken bent, is iemand anders misschien heel blij.

Besparen op verzekeringen

Veel mensen zijn oververzekerd of hebben verzekeringen lopen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Pechhulp voor de auto bijvoorbeeld. Dit wordt soms gedekt via de autoverzekeraar, maar ook via de doorlopende reisverzekering. Doe jaarlijks een polischeck en kijk eens kritisch naar je lopende verzekeringen. Zeg verzekeringen op die je niet nodig hebt. Ook kan het lonen om verzekeringen te vergelijken. Wellicht is het voordeliger om over te stappen naar een andere aanbieder.

Bespaar op de energierekening

Met een paar, simpele aanpassen kun jij flink op de energierekening besparen. Goed voor de portemonnee en daarnaast ook nog eens goed voor het milieu. Allereerst de verwarming: schakel deze volledig uit als je niet thuis bent. Wist je dat als je de thermostaat als je thuis bent 1 graad lager zet, je gemiddeld €80,- per jaar bespaart? Datzelfde geldt als je vijf minuten korter onder de douche gaat staan. Ook op huishoudelijke apparaten kun je energie besparen. Zet apparaten niet op stand-by, maar schakel ze volledig uit als je ze niet gebruikt. Vergeet ook niet om de stekkers uit het stopcontact te halen. Wist jij dat je honderden euro’s op jaarbasis kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier? Online kun je verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken op prijs, contractduur en duurzaamheid. Binnen enkele minuten ben je overgestapt naar een andere aanbieder.

Heb jij nog meer tips om te besparen? Deel ze dan gerust onder dit artikel!