Gratis magazine voor jou!
Miss Natural magazine inspireert en geeft praktische tips voor jouw natuurlijke levensstijl en groei!
Clean Start 21 dagen detox
detox-cursusDirect Toegang

Page content

article content

Heb jij al eens een badkamer detox gedaan?

Je kunt er bijna niet omheen. Zodra je natuurlijk en gifvrij gaat eten, dan komt er een moment dat je ook gaat nadenken over wat je op je huid smeert en op die manier in je lichaam krijgt. Het doel van de Natural Beauty Week is om je bewust te maken van de vele chemische stoffen die je dagelijks binnenkrijgt via cosmetica en je wijzen op natuurlijke en fijne alternatieven. In je badkamer staan een heleboel spullen met chemische stoffen en dan heb ik het niet alleen over je schoonmaakmiddelen… het is tijd voor een badkamer detox!

Wat is een badkamer detox?

Wat is dat nou weer, hoor ik je denken. Ga ik dan sapjes drinken in de badkamer? Of nog erger darmspoelingen doen op het toilet? Nee, een badkamer detox is het ontdoen van verzorgingsproducten en cosmetica waarin stoffen zitten die schadelijk zijn voor je lichaam. Ongemerkt krijg je door het smeren van huidverzorgingsproducten een heleboel stoffen binnen waar je lichaam geen raad mee weet en opslaat in vetweefsel. Veel mensen zich niet realiseren is dat je juist via cosmetica en verzorgingsproducten de meeste rommel binnen krijgt die niet in het lichaam thuis horen. Vandaag de dag gebruikt een gemiddelde vrouw wel zo’n 12 beautyproducten. Wat denk je van deodorant, dagcrème, oogcrème, foundation, bodylotion, shampoo, conditioner, haarlak, mascara, oogschaduw, blusher en nagellak! Hoeveel cosmetica smeer jij dagelijks?

Waarom laten wij ons vrijwillig vergiftigen?

Mijn badkamer detox

In december 2011 deed ik zelf mijn eigen badkamer detox. Ik heb al mijn kasten, lades en toilettassen omgekiept en alles eens kritisch bekeken. Bijkomende voordeel een opgeruimde badkamer! Ik ontdekte dat ik enorm veel foute spullen in huis had. Ooit zelf gekocht, “omdat ik het waard was” of gekregen. Ken je dat? Je gebruikt het product niet meer of hebt het zelfs nooit gebruik (ruikt niet lekker) en toch kan je het niet weggooien. Als je niet weg kunt gooien geef het dan cadeau aan je buurvrouw of een vriendin. Kijk ook zeker naar de houdbaarheidsdatum, zie het potje met daarboven een getal dat staat voor het aantal maanden dat een product houdbaar is na opening.

Gebruik de 80/20 regel!

En bedenk dat je niet alles in een keer hoeft te vervangen. Maak gerust je producten op en ga ondertussen op zoek naar fijne alternatieven. Je kunt hier ook de 80/20 regel toepassen. Kies een natuurlijke variant voor producten die je dagelijks (80%) gebruikt; deodorant, dagcrème, tandpasta en mascara. Behoudt de producten die je af en toe gebruikt (20%) als bijvoorbeeld je favoriete parfum of bodylotion. Zie hier het resultaat van mijn badkamer detox!

Badkamer detox bij Miss Natural Annelieke

In de Natural Beauty Week ging Eva op bezoek bij Annelieke voor een gesprek over leven met fibromyalgie en eten zonder suiker. Ook gingen we in de badkamer kijken welke cosmetica en huidverzorgingsproducten vervangen konden worden.

Badkamer detox bij Miss Natural Esther

Diezelfde dag was ik op bezoek bij Esther uit Eindhoven en zij is pas dit jaar begonnen met natuurlijk eten. Zij had plotseling enorm last van acne en ging op zoek naar een oplossing. Bekijk het inspirerende verhaal van Esther en haar mooie badkamer met zelfgemaakte deo!

Natuurlijk had ik voor Annelieke en Esther een aantal vervangende producten meegenomen! Zo had ik voor ze een anti-aging travel set met cleansing milk, dagcrème en een kleimasker en een douchegel van Cattier-Paris en ook nog make-up van het natuurlijke merk UNE; oogpotlood, oogschaduw, blusher en lippenstift.

Welke producten ga jij binnenkort vervangen in de badkamer?

Handtekening-Miss-Natural

Deel jouw mening

Comment Section

4 reacties op “Heb jij al eens een badkamer detox gedaan?


Door Sylvia op 21 oktober 2013

Ik ben benieuwd welke vervangbare producten er bestaan. Daar ben ik zeker in geïnteresseerd!


Door Marjon op 20 oktober 2013

gelukkig gebruik ik niet al te veel spullen (veel minder dan de 12 gemiddeld) en heb ik ook een aantal goede producten er bij zitten. Ik heb echter wel een vraag. Ik gebruik een anti transparant van deoleen. Is hier ook een betere variant voor?


Door Ans Hamers op 19 oktober 2013

Nadat ik voor onze webshop een artikel over paraffine vertaald had ben ik daar zo ontzettend van geschrokken dat ik meteen mijn voorraadkast en badkamerkast onder de loep heb genomen. Ja het heeft allemaal geld gekost wat daar staat maar dan moet je opeens voor jezelf de keuze maken. Geld of gezondheid. dus verstand op nul en ruimen maar.
En ja… vooral de paraffine is grote rotzooi. Dat zie ik nu wel aan mijn eigen gezicht. De rode vlekken zijn bijna weg. Een beter bewijs kan ik mezelf niet leveren!


Door Michelle op 19 oktober 2013

Een badkamer detox is wel een goed idee. Weggooien lijkt zonde, maar gif op je huid smeren is pas zonde. Ik let wel op bij aanschaf van nieuwe producten. Het valt mij op dat verkoopsters vaak niet weten wat je bedoelt of waar je naar moet kijken, bijv als ik graag of er siliconen in een crème zitten

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

GRATIS MAGAZINE t.w.v. €4,95
Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.
Je blijft op de hoogte en kunt je elk moment weer afmelden!