datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Heerlijke Smoothie met Herfstgroenten
18 november 2021 
2 min. leestijd

Heerlijke Smoothie met Herfstgroenten

De herfst is een prachtig kleurrijk seizoen. We kunnen genieten van de mooie herfstkleuren en de laatste zonnestralen opvangen tijdens een heerlijke boswandeling. Daarnaast is de herfst ook het seizoen om je in huis te nestelen, want de dagen worden korter en donkerder. Het is dan ook van belang om je weerstand op peil te houden. Gelukkig biedt de herfst veel natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor ons lichaam. Met deze heerlijke smoothie van herfstgroenten houdt je weerstand vast en zeker stand!

Herfstgroenten

De herfstgroenten zitten boordevol vitamines en mineralen. Deze groenten uit eigen land hebben geen duizenden kilometers hoeven af te leggen, voordat ze op je bord liggen. Daarnaast zijn groenten het lekkerst van smaak in de periode dat ze geoogst worden. Dus, door te kiezen voor groenten en fruit van het seizoen eet je niet alleen gezond, maar ook bewust.

Herfstsmoothie

Deze herfstsmoothie is een echt weerstandbommetje. Hiervoor heb je nodig:

  • 100 – 150 gram andijvie (groene bladgroenten: in de winter kun je kiezen voor boerenkool)
  • 1 appel (vooral in de herfst is het appeloogsttijd, zitten boordevol Vitamine C en vezels)
  • 1 peer (rijk aan kalium)
  • citroensap
  • mineraalwater

Doe de andijvie in een blender. Vul de blender met water totdat de waterlijn ter hoogte van de andijvie is. Zet de blender 30 seconden aan. Voeg daarna de in stukjes gesneden appel, peer en wat citroensap toe. Zet blender aan en geniet van je heerlijke herfstsmoothie.

De ingrediënten van de herfst

Een gezonde kennismaking met de herfstingrediënten in je smoothie:

  • Andijvie is rijk aan mineralen en vitaminen, met name vitamine A en vitamine C, die helpen om ziekten te voorkomen en de weerstand te verhogen. Andijvie ontgift op een natuurlijke manier de lever waardoor het bloed gezuiverd wordt. Ook heeft andijvie een natuurlijke waterafdrijving.
  • Eén Appel bevat 10% van de ADH vezels. Daarnaast is een appel een bron van vitamine C en antioxidanten. Vooral als je de schil opeet krijg je veel gezonde stoffen binnen die je immuunsysteem versterken.
  • De peer (familie van de appel) is ook zeer vezelrijk. Vezels zorgen er ook voor dat energie zeer gelijkmatig in het bloed wordt opgenomen, waardoor grote schommelingen in het bloedsuikergehalte voorkomen worden. Wil je appels met peren vergelijken, dan wint de appel. In vergelijking met een peer zit er in  een appel twee keer zoveel vitamine C.

Tip: Je kunt ook nog wat walnoten aan de smoothie toevoegen. Naast het feit dat dit zorgt voor een prachtige gele kleur, bevatten walnoten in vergelijking met andere noten de meeste antioxidanten. Walnoten zijn rijp vanaf half september tot half oktober en vallen dan van de boom.

Wat zijn jouw favoriete herfstingrediënten?

Doe ook mee aan de 21 dagen Groene Smoothie Challange!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Martine van den Brink
Door

Martine van den Brink

op 08 Nov 2012

Zelf maak ik nu sinds ruim 2 weken dagelijks een groene smoothie, en het bevalt me prima. De smaak is écht veel lekkerder dan verwacht, en je kunt eindeloos variëren met fruit en bladgroenten. Ik heb net verse boerenkool gekocht, ben benieuwd hoe dat zal smaken...

Eva de Beijer
isabel van meurs
Door

isabel van meurs

op 08 Nov 2012

Ik vind deze smoothie lekker. Mijn moeder Aneemiek van meurs geeft dit elke dag mee. Alle kinderen uit mijn klas zeggen dan wat drink jij? Ik zeg dan smoothie en hun vinden dat vies ,en zeggen dat jij dat opdrinkt. Alleen iedereen vind het raar dat ik gezond eet. Ik denk altijd zo dat je langer leeft, en minder snel ziek ben.

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 14 Nov 2012

Hoi Isabel, dat is natuurlijk de omgekeerde wereld. Je gooit toch ook geen benzine in een dieselauto ;) Wat zeg jij dan altijd?

Tessa
Door

Tessa

op 08 Nov 2012

Wat een heerlijk recept, ik ga het gelijk uit proberen.

sofie wiersma
Door

sofie wiersma

op 08 Nov 2012

Door Sofie op 8 november 2012 om 18.00 Als je de foto met het fruit en de smoothie ziet dan wil je de smoothie ook gelijk maken. Ik heb het gedaan en het is toch fantastisch dat een smoothie die zo lekker is ook nog een weerstands bom is.

Joop Kuijpens
Door

Joop Kuijpens

op 11 Nov 2012

Ik drink al maanden elke ochtend een groene smoothie ! Een heerlijke hersfstsmoothie is: banaan, appel, peer, 2 kiwi's, 150 gram spinazie. Tussendoor meng ik ook nog een theelepel kurkuma en een eetlepel coconut oil...mmmh lekker !

Henny de Waart
Door

Henny de Waart

op 11 Nov 2012

Net hierboven een vraag gesteld. Zit nu met een soepkom vol smoothie voor mijn neus want dosseren met al dat heerlijke fruit kan ik niet zo goed. Maak dus altijd iets te veel ;-). Maar, ik lees in de diverse sapboeken dat alleen appel en peen als groente en fruit samen mogen gaan. Voor de rest groente en fruit gescheiden houden ivm de vertering. Hier lees ik mixen! Hoe zit dit nu?

Annemiek van Meurs
Door

Annemiek van Meurs

op 11 Nov 2012

Beste Henny, Doordat je de producten rauw met elkaar mengt, kunnen ze goed samen. Wel is het zo, dat je voorzichtig moet beginnen, want je lichaam moet eraan wennen. Dus, niet teveel verschillende fruit- en groentesoorten in het begin. Kun je beter kiezen bijv. voor een groente (spinazie) en daar bijv. een appel bij, een beetje citroensap en water. Als je een gevoelige bloedsuikerspiegel hebt, kun je wat noten erbij mengen. Groetjes en veel smoothie plezier toegewenst

Eagle
Door

Eagle

op 08 May 2017

Ico a vontade é espinafrar o piloto brasileiro, mas dessa vez vou petonurar:Vgcê sabe responder o porque da BrawnGp só soltarem seus pilotos pra uma única volta lançada?Isso aconteceu pelo menos umas 5 vezes esse ano, e em suzuka a chance de erros aumenta bastante, visto que é uma pista complicada de fazer uma volta limpa sem errosQual é a resposta pra isso?

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading