datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Het Sonja Bakker dieet werkt wel en niet
29 februari 2012 
2 min. leestijd

Het Sonja Bakker dieet werkt wel en niet

Eierkoeken uit het Sonja Bakker dieetIk Sonja Bakker, jij Sonja Bakkert, wij Sonja Bakkeren. Dit populaire dieet in Nederland heeft veel mensen doen Sonja Bakkeren. Wie kent er niet iemand die wel eens heeft geSonjaBakkerd? Je ziet het goed, het dieet is zelfs een werkwoord geworden.

Gek genoeg heb ik er nog nooit aan meegedaan en heb ik nog nooit een Sonjaboek in mijn handen gehad. Vanwege het grote succes van Sonja, ben ik toch nieuwsgierig geworden. Wat is dit dieet, waardoor het zo goed werkt?

Sonja werkt

Wat wel werkt, wordt meteen zichtbaar. Sonja kauwt tot in detail uit wat je wel en niet mag. Ze zegt precies wanneer je wat moet eten en hoeveel je dan mag. En wij luie mensen vinden dat maar al te prettig. We hoeven niet zelf na te denken, we hoeven alleen maar te doen wat Sonja zegt en dan komt het allemaal goed met ons.

Ik vind het een beetje verdrietig klinken, maar ik denk echt dat dit de enige reden is dat mensen willen SonjaBakkeren. Oja, en volgens Sonja mag je ook nog eens een selectie koekjes wel hebben. Die hoef je dus ook niet te missen, ook weer een hele geruststelling voor velen!

Sonja werkt wel en niet

Als ik in mijn omgeving kijk, zijn er wel wat mensen die hebben geSonjaBakkerd. Ik kan me alleen niet zo goed bedenken wie er ook daadwerkelijk blijvend slank van is gebleven. Blijkbaar is de methode van Sonja heel prettig, maar helpt het je gezonde eetpatroon en je jojo-effect niet.

Opvallende ‘Sonjadingen’

Bij het openslaan van een Sonjaboek lees ik eens door de ‘toegestane’ lijsten. Daar valt me heel veel op, maar ik haal er een paar bijzondere punten uit.

Zo is het helemaal Sonja-ok om light te nemen. Hoewel bij ‘light’ alle alarmbellen af zouden moeten gaan, vanwege aspartaam en andere ongezonde ingrediënten, gebeurt dat bij Sonja niet. Light betekent altijd dat ze iets akeligs extra in het product hebben gedaan.

Veel bewerkte producten mét suiker

Alle aanraders bevatten ook enorme hoeveelheden geraffineerde suiker. Ik zie Evergreen koeken, ontbijtkoek, eierkoeken, gestampte muisjes en zelfs vruchtenhagel! Ja, waarom ook niet… Mijn mond hing ondertussen al wagenwijd open, afgewisseld met verwonderde geluiden. Eeeeecht?

Producten met veel suiker gaan hand in hand met bewerkte producten. Veel producten die je mag, zijn bewerkte producten, met veel E-nummers en andere troep. Smeerkaas, snelle jelle’s, cracottes, volkoren beschuiten, halvarine, optimel chocoladevla. Nee, bedankt.

Te weinig om goed te vullen

De menu’s zijn ook soms erg interessant. Ik zag ergens als tussendoortje: twee mentos light en koffie of thee. Ja, dat zal lekker vullen, en nog gezond ook! Nee… Wat me opvalt is dat de maaltijden soms best klein zijn. Ik kan voor lunch soms wel 4 volkoren zuurdesemboterhammen eten of een hele bak salade. Ik zag bij Sonja verscheidene keren 1 pistoletje voorbijkomen, of 3 crackers met wat druiven. Daar red ik het niet mee hoor. Ik vind het niet gek dat je daarvan afvalt! Ik zou echt veel honger hebben. En dan als tussendoor van die eierkoeken. Hopen dat dat vult.

Doe mij maar puur natuur

Nee, doe mij toch maar lekker puur natuur. Ik eet wanneer ik wil, ik eet hoeveel ik wil en ik ben zo blij dat ik zelf verstandige en gezonde keuzes kan maken. Leren over gezond eten is veel waard, zodat je weet wat gezond eten is en waarom het gezond is. Veel meer motiverend en doeltreffend!

Ik ben ook niet altijd slank geweest

Sommigen denken misschien dat ik dat gemakkelijk kan zeggen, omdat ik slank ben, maar zo ben ik niet altijd geweest. Pas sinds ik puur natuur, suikervrij en zuivelvrij eet is mijn gewicht laag en kan ik eten wat ik wil. Daarvoor moest ik altijd opletten wat ik in m’n mond stopte, want anders was er zo weer een kilo bij. Misschien geldt dat ook wel voor jou!

Eet jij ook liever puur natuur?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Sharon Numan
Door

Sharon Numan

op 29 Feb 2012

Ook nog een leuke: van alle tussendoortjes, inclusief evergreen, snelle jelle's en eierkoeken, staat alleen bij de BANANEN dat je er maximaal 2 per week mag. Wow!

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 29 Feb 2012

Oeps, die gaan er hier met trossen doorheen! Mooie recensie Sharon.

nathalie
Door

nathalie

op 29 Feb 2012

Ik snapte sowieso die hele hype niet van Sonja Bakker toen. Dieten werkt toch niet, het enige wat helpt zijn gezonde gewoontes toepassen en niet 1 maand dieten want dan zit het er toch zo weer aan.

Marjolijn
Door

Marjolijn

op 29 Feb 2012

Goede recensie! Ik heb, ondanks overgewicht, nog nooit overwogen om te gaan Sonja-Bakkeren. Eten is zó mijn hobby, dat wil ik echt niet opgeven haha! Doe mij maar de natural lifestyle, volgens mij past dat écht bij mij!

Inga
Door

Inga

op 01 Mar 2012

Ja ja, ik heb gesonjabakkerd. Vond het prima te doen, had ook echt het idee dat ik gezond bezig was. En super handig dat ik niet na hoefde te denken wat ik nu weer moest koken! Ben 13 kilo afgevallen en was erg blij daarmee. Maar ja... inmiddels 2 jaar later, alles er weer aan.... En nu ik dit zo allemaal lees, wordt het misschien toch maar eens tijd om echt wat te veranderen. De snelle jelles, sultana's, evergreens etc. staan hier bijna dagelijks op het menu, en ik was serieus in de overtuiging dat dit gezonde tussendoortjes zijn. Voel me best gefopt nu!

geertje tolsma
Door

geertje tolsma

op 01 Mar 2012

Erg he! als je je in gezond eten gaat verdiepen, gaat er een hele wereld voor je open! ik doe nu de 40 dagen zonder suiker cursus sinds ruim twee weken, en het is heerlijk! eerste week hoofdpijn, maar sinds het eind van de tweede week voel ik me ineens een stuk beter dan daarvoor! meer energie, zin om te bewegen etc. ik kan het echt aanbevelen om je erin te verdiepen en uit te proberen wat het voor jou kan betekenen!!

Liesbeth
Door

Liesbeth

op 01 Mar 2012

Wat ik er van gezien heb in mijn omgeving is dat het werkt zolang je het blijft volgen. Ga je je eigen gang weer dan zijn de kilo's zo terug (en ze nemen vriendjes mee....). Ik geloof niet zo in diëten, wel in gezond/natuurlijk eten (maar dat moet dan wel lekker zijn).

Paul van Kuik
Door

Paul van Kuik

op 01 Mar 2012

Ja, ook ik ben, voordat ik gewichtsconsulent werd, in de ban van Sonja geweest. Ik moet zeggen, de reden waarom deze methode mij opviel was omdat dit mij sterk deed denken aan de methode van Weight Watchers met de weekmenu's. Hierbij ben ik jaren geleden geweldig afgevallen. Zo ook bij de methode Sonja Bakker. Totdat ik er weer mee stopte.... Toen kwamen inderdaad de kilo's weer terug met rente. Eerlijk gezegd had ik met geen enkele andere methode iets anders beleefd. Stoppen is terug naar je oude gewicht plus nog wat. Er is slechts één toverwoord heb ik geleerd. Natuurlijk is het het beste als je op een natuurlijke wijze met gebruikmaking van gezonde voeding gaat afvallen, maar ook dat zal niet lukken als je er niet mee doorgaat!!! Het toverwoord voor alle pogingen de extra kilo's kwijt te raken is dus VOLHOUDEN!!! Ook met andere methoden ben ik gewicht kwijt geraakt, totdat... ik het niet meer volhield. Dus, kies altijd de methode die het best bij je past (liefst natuurlijk de gezondste) en hou dat vol!!! Als je op die manier je eet- en leefgewoonten weet aan te passen heb je een blijvend resultaat!!! Paul

Gitje
Door

Gitje

op 02 Mar 2012

Heb het een keer geprobeerd met enig succes maar echt geholpen heeft het mij niet. Eet nu regelmatiger en gezonder met een klein succesje wat het gewicht betreft.

Iris de Jong
Door

Iris de Jong

op 19 Mar 2012

Ik heb een aantal jaar geleden tijdens de hype een kookboek van haar gekocht en het 2 weken volgehouden. Wat mij tegenstond, was dat ik allerlei producten in huis moest halen die ik normaal gesproken nooit at of dronk. Daarnaast ben je zo met een lijstje bezig, waardoor je nadat het dieet afgelopen is, niet weet hoe je nou eigenlijk precies gezond moet eten. Twee jaar geleden ben ik begonnen met de Weight Watchers en hierdoor verspreid over een goed aantal maanden 20 kilo kwijtgeraakt.

Elze
Door

Elze

op 25 Mar 2014

Ik ben net 30 en al heel wat diëten verder. Inclusief jojo effect. Vreselijk balen. Bijna 2 jaar bij een diëtiste gelopen, was voorzitter van Nederlands Vereniging voor Diëtisten. De lijsten heb ik nog thuis liggen, wat minder vaak te nemen en wat wel vaak. Zo ook mijn Sonja Bakker boekjes. Die liggen nu bij het oud papier. Weggeven doe ik ze niet, want een ander met iets opzadelen wat niet werkt, kan ik niet over mijn hart verkrijgen. Ook op de lijst van de diëtiste light producten, vruchtenhagel, gestampte muisjes en jam. En natuurlijk de niet te vreten 30+ kaas. Veeeeeeel te vet! Verdrietig om te weten wat ik toen allemaal niet wist, met de kennis van nu voel ik mij zoveel beter. Ik hoop nog af te vallen maar het is niet meer mijn belangrijkste doel, mijn algehele gezondheid verbetert per week! Heel erg blij mee :-)

Shsnna
Door

Shsnna

op 24 Sep 2014

Sinds ik in februari continu Sonja Bakke haar b

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading