datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Is jouw natuurlijke levensstijl nog niet compleet? Probeer eens je haar te kleuren met planten!
01 juni 2018 
6 min. leestijd

Is jouw natuurlijke levensstijl nog niet compleet? Probeer eens je haar te kleuren met planten!

Heb jij ook het gevoel dat er iets mist? Ondanks dat je let op alles wat je qua voeding binnen krijgt en let op wat je op je huid smeert is je natuurlijke levensstijl nog niet compleet. Nooit eerder had ik er over nagedacht dat een bezoekje aan de kapper schadelijk kan zijn. In haarverf, waarmee je haar bij de reguliere kapper wordt gekleurd, zitten stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en je hoofdhuid. Hoe fijn zou het zijn om door het behandelen van je haar een steen bij te kunnen dragen aan het milieu en er zelf ook nog eens beter van te worden. In plaats van al die chemische stoffen in je haar te smeren is het kleuren met planten een fantastisch alternatief. Veel kappers zijn hier al in gespecialiseerd en werken met producten van bijvoorbeeld OLIEBE®.

Natuurlijke haarverf of natuurlijke haarkleuring

Als kapper werkt, Annie van Natuurpraktijk Haarvriendelijk, met natuurlijke haarverf of natuurlijke haarkleuring – deze is volledig natuurlijk en bestaat uit gemalen plantendelen. Het hecht zich aan de buitenste lagen van het haar, waardoor het eigen pigment en de conditie van het haar niet wordt aangetast. Tevens ontziet deze wijze van kleuren de hoofdhuid, waarmee het goed te gebruiken is bij mensen met huidaandoeningen zoals psoriasis. De haarverf laat het haar glanzen en de laagjes maken het haar steviger. De natuurlijke haarverf leent zich ook goed voor grijsdekking bij grijze haren.

Het resultaat van de haarkleuring is afhankelijk van de eigen haarkleur van de klant, het kleurrecept en de inwerktijd. Met de natuurlijke haarverf blijven de natuurlijke kleurverschillen van het haar behouden. Hierdoor blijft de kleur er natuurlijk uitzien. De transparantie van de natuurkleuring is een belangrijk kenmerk van deze kleuring. Het kleurbereik ligt tussen blond en zwart, ook extreme kleurveranderingen zijn mogelijk. Hiervoor zijn echter meer kleurgangen nodig. Grijs haar kan ook gekleurd worden met een natuurlijke haarverf, dit in tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt over natuurlijke haarverf.

Haaruitval, allergie en hoofdhuidproblemen

Mensen met haaruitval zullen merken dat de haaruitval minder wordt. Dit omdat de gezondheid van de hoofdhuid en van de haarwortels aanzienlijk verbeterd. Ook ervaren ze dat het haar dikker en voller wordt van de kleuring en het haar ook veel mooier in model valt. Bij een herhaalde toepassing wordt de huid- en haarkwaliteit verbeterd en de kans op gespleten punten in het haar verminderd. De kleuring voedt de hoofdhuid en versterkt het haar.

Voor mensen met huidproblemen, psoriasis, een allergie voor p-phenylenediamine – een kleurstof die o.a. gebruikt wordt in haarverf –  andere vormen van ppd, of waterstofperoxide kan de natuurlijke haarverf een uitkomst zijn. Zij ervaren veelal geen jeuk meer tijdens of na de kleuring. Voor sommigen is de natuurverf de enige manier waarop ze toch hun haar kunnen laten kleuren.

Natuurlijk werken met haarkleuren

Plantaardige haarverven vullen oneffenheden op en vormen een laag om de opperhuid. Samen met het looizuur zorgt dit voor glad, glanzend en stevig haar. De kleurmogelijkheden liggen tussen heel lichtblond en zwart. Het resultaat van een kleurverandering met plantaardige haarverven is altijd afhankelijk van de individuele natuurtint van de klant en van de inwerktijd.

“Mijn hoofdhuid jeukt en schilfert niet meer, mijn uitgroei is mooier, meer natuurlijke schakering.”

Natuurlijke en chemische haarverf

De natuurlijke haarverf kan het eigen haar niet oplichten. Alleen chemische middelen, met bijmenging van waterstofperoxide, kunnen de eigen haarkleur namelijk dusdanig beïnvloeden dat het kleurresultaat lichter uitvalt. Hoewel een natuurlijke haarkleuring geen lichtere kleur bereikt, zul je verrast over de glans, het volume en de natuurlijke soepelheid van het haar na de kleuring. De natuurlijke haarverf leent zich ook uitstekend voor het donkerder maken van het haar en het dekken van grijze haren.

Het voordeel van de natuurkleuringen zijn de biologisch en plantaardige grondstoffen. Mens en milieu worden door de samenstelling van het product niet belast. Het haar krijgt meer volume en glans, het haar krijgt een individuele kleur en de houdbaarheid van de kleuring is uitstekend. De natuurlijke haarverf van OLIEBE® is een milieuvriendelijk en volledig natuurlijk product en wordt ecologisch en duurzaam geproduceerd. Lees hier meer over de natuurlijke haarkleuringen van OLIEBE®.

Hoe werkt het kleuren?

De OLIEBE® kleurproducten bestaan voor 100% uit gemalen plantendelen. De kleuring hecht aan/in de buitenste lagen van het haar. Het eigen pigment wordt niet aangetast en de conditie van het haar wordt beter. Het kleurpoeder wordt aangelengd met heet water en soms appelazijn. Dit mengsel wordt op het haar gebracht. De inwerktijden variëren van 15 tot 45 minuten. Ook 100% wit haar kan op bevredigende wijze gedekt worden, rekening houdend met de mogelijkheden van de plantenkleuren.

De natuurlijke transparantie van de OLIEBE® plantenkleurkuur maakt dat alle kleuren er natuurlijk uitzien. Er ontstaat geen harde rand in het haar met het uitgroeien van de kleur zoals je wel kunt zien bij chemische haarkleuringen. Ook vervaagt het op een heel natuurlijke manier waardoor mensen minder last van uitgroei ervaren. Door kennis en creativiteit van de kapper krijgt iedere klant een individuele kleur.

Eigenschappen plantaardige kleuren

 • Er kan niet lichter gekleurd worden met planten;
 • De natuurtint is de basis van de nieuwe kleur;
 • Het transparant dekkende effect van de haarverf zorgt ervoor dat het er natuurlijk uitziet;
 • Iedere klant krijgt een individuele kleur;
 • Het is mogelijk om de natuurlijke kleur donkerder te kleuren of een schakering aan te brengen, warmer of koeler;
 • Kleurschakeringen die één tint lichter lijken dan de natuurtint zijn te suggereren: Het lijkt dan optisch lichter;
 • Om donkerder te kleuren moet de kleur gestapeld worden, dus twee keer kleuren met dezelfde of verschillende kleuren;
 • OLIEBE®  haarkleuring is volledig plantaardig en waar mogelijk biologisch;
 • Bedrijfsfilosofie van OLIEBE is: zorgvuldig omspringen met de gezondheid van mensen en onze planeet;
 • De producten, maar ook het verpakkingsmateriaal, zijn zo gemaakt dat het milieu zo min mogelijk belast wordt;
 • Kappers kunnen op een gezonde manier werken met OLIEBE®, zonder de problemen die chemische producten met zich meebrengen.

Er zijn steeds meer merken die zogenaamde plantenkleuringen verkopen, zij zijn echter vaak gemanipuleerd met andere grondstoffen, sommigen zelfs met PPD. OLIEBE® zit door het hele land en zijn hier te vinden >>

OLIEBE® Plantenkleurkuur bestaat uit:

Henna, ratanhia wortel, cassia, indigo, rood sandelhout, krapwortel, walnootbolster, tarwe extract, kurkuma, blauwhout, salie, oregano, ververs wede, senne bladeren, vlierbessen, hibiscus, vuilboom schors, koffie, rabarberwortel, roomse kamille, cachou, rode biet, berkenbladeren, malve bloemen, zwarte thee en kummel.

Van elke plant worden de ‘kleurende’ onderdelen gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld: Bloemen, wortels, schors, hout, vruchten of de blaadjes.

Mensen gebruiken het al eeuwenlang

In bijvoorbeeld Afrika en India is en was het heel gebruikelijk om je haar regelmatig met henna te behandelen voor gezond en glanzend haar. Zelfs de huid wordt ermee beschilderd. In het westen werd ‘henna’ niet of nauwelijks gebruikt tot de jaren zestig van de vorige eeuw. Toen waaiden deze gebruiken over en begonnen hippies er hun haar mee te verven, hoofdzakelijk met hennarood. Door wat Alexander Pietschmann met OLIEBE® op de kaart zette kunnen nu ook professionele kappers van die eeuwenoude kennis kunnen profiteren.

“Ik heb nog nooit zo zacht, glanzend, gezond en gemakkelijk haar gehad sinds ik plantaardig mijn haar laat kleuren!”

OLIEBE® heeft géén keurmerk

Alexander Pietschmann kiest bewust om zonder keurmerk te werken. Géén groene blaadjes dus. Keurmerken zijn weliswaar een garantie dat er een aantal grondstoffen níet inzitten, maar er is naar zijn mening nog veel te veel ruimte om wél ongezonde of allergene grondstoffen zoals conserveringsmiddelen of geurstoffen te gebruiken. OLIEBE® heeft zijn eigen AP keurmerk.

Op zoek naar eerlijke natuurlijke producten

Ben je aan het twijfelen of een natuurlijke haarbehandeling iets voor jou is? Wij hebben een paar ervaringen op een rij gezet.

“Tot aan haar verhuizing naar Harderwijk was ik klant bij Annie in haar salon in Gorinchem. Ik heb erg goede ervaringen met de OLIEBE® haarkleuring die zij gebruikt. De kleuring heeft een natuurlijke uitstraling en glans. Mijn erg dikke haar voelt ook altijd zacht aan. Bovenal heeft de kleuring er in combinatie met de verzorgingsproducten voor gezorgd dat de hoofdhuidproblemen (jeuk, droge schilferhuid) die ik voordien had, snel verdwenen. Ook na een intensieve medische behandeling reageerden mijn haar en hoofdhuid goed op deze kleuring. Mijn haar was ook snel weer op de juiste kleur, dik en gezond.” aldus M. Leemans uit Gorinchem.

“Na jaren van verven met reguliere (natuur)producten was mijn haar behoorlijk beschadigd. Ook had ik last van allergische reacties en haaruitval. Zo kwam ik, op zoek naar eerlijke natuurlijke producten, terecht bij Annie. Zij legde me op professionele wijze uit hoe haar producten de conditie van mijn haar konden verbeteren. De kleuring was prachtig en ik zag de structuur erg verbeteren. Na 1 behandeling zag ik direct verschil. Binnen enkele behandelingen kwam er zelfs weer nieuwe haargroei! De verzorgende producten zoals shampoo en olie waren een mooie combinatie. Annie is daarnaast bekwaam op gebied van voeding en zij gaf me waardevolle adviezen mee. Ik voelde me erg bij haar op mijn gemak. Ze neemt rustig alle tijd voor je, is makkelijk in de omgang en inspireert je volop!” aldus M. Stil uit Sleeuwijk.

Natuurlijke kappers

Op zoek naar een kapper die werkt met natuurlijke haarkleuring?
Je vindt ze bij Miss Natural Lifestyle Changers >>

Laat jij jouw haren al natuurlijk kleuren?

miss-natural-eat-dance-love

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine