10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Kiezen vanuit je hart! Durf jij dat?
25 maart 2021 
3 min. leestijd

Kiezen vanuit je hart! Durf jij dat?

Hoe vaak ik niet in conflict ben geweest tussen denken en voelen. Je wilt iets vaak toch rationeel verklaren, dat verwacht de omgeving ook van je. Met alleen ‘het voelt goed’ kom je meestal niet weg! Meestal is verandering even wennen en heel spannend. Je weet niet altijd wat er komen gaat en daar wordt je onzeker van. Denk maar aan je eerste schooldag, eerste werkdag bij je nieuwe baan of de koop van een huis. Ook al heb je bewust voor de verandering gekozen, toch slaat de twijfel na de beslissing dan toe. Heb je de juiste keuze gemaakt?

Groei en vooruitgang

Wij mensen staan van nature niet echt te springen om verandering en gedijen nu eenmaal goed in orde, regelmaat en structuur. Weten waar je aan toe bent zeg maar. De meeste mensen zitten niet te wachten op 7 onvoorspelbare dagen in een week vol verrassingen en onbekende situaties. Dan maar blijven doen wat je altijd deed? Dat is ook geen oplossing. Groei en vooruitgang zit namelijk toch ook in ons. Ik heb dat zelf heel sterk, willen blijven ontwikkelen en het creëren van nieuwe mogelijkheden. Je kunt beter alle positieve zaken benoemen die de verandering met zich meebrengt, dan je te focussen op de (vaak onbekende) negatieve zaken. Bevestiging zoeken bij vrienden en familie kan ook helpen, maar let op! De onzekerheid over de nieuwe komende situatie kan ook bij hen omslaan in angst voor het onbekende.

Kiezen vanuit je hart

Luister dus naar je gevoel, je hart. Dat laatste is ook makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe vaak ik niet in conflict ben geweest tussen mijn hoofd en mijn hart. Je wilt iets vaak toch rationeel verklaren, dat verwacht de omgeving ook van je. Onderbouw je beslissing hoor je ze dan denken. Waarom wil je dit? Met alleen maar; het voelt goed kom je meestal niet weg. Zou wel beter en makkelijker zijn. Wat ik eigenlijk wil zeggen is; durf te veranderen, durf nieuwe dingen te doen! Waarom? Waarom niet? Waarom jij niet? Waarom niet NU? Wat zijn jouw doelen in je leven (privé en zakelijk), wat zijn je diepste wensen? Wat zou je doen als er geen belemmeringen zouden zijn? Geld geen issue? Je bent snel geneigd te denken in beperkingen, onmogelijkheden en obstakels. Of nog erger; wat anderen zouden denken als je dat zou doen wat jij echt leuk vindt. Verandering is leuk als je zelf stuurt! Ik kijk juist erg uit naar al het onbekende dat nog komen gaat, omdat ik weet dat ik zelf mijn leven kan inrichten en de gewenste richting in kan sturen. Alleen ikzelf kan hiervoor zorgen! Dit doe ik door mijn leven niet door anderen te laat leiden en niet te wachten tot beslissingen voor mij gemaakt worden.

Patronen doorbreken

Soms is het in het leven even nodig om een patroon te doorbreken. Een patroon dat je vasthoudt in ongelukkig zijn. Een patroon als een versleten grammofoonplaat die altijd hetzelfde zegt. Dat je niet waardevol genoeg bent, dat je niet krachtig genoeg bent en dat je niet talentvol genoeg bent bijvoorbeeld. Je zit dus gevangen in een patroon van tegenstrijdige gedachten. Wil je je ongelukkige patroon doorbreken dan is het zaak om je allereerst af te stemmen op die dingen die je gelukkig maken. Dingen die bij je ware natuur horen ofwel je unieke talenten. Wat zijn jouw unieke talenten waarmee je je onderscheidt van andere mensen?

Leer je hart als kompas voor jouw levenskoers

Je ontkomt er niet aan om belangrijke beslissingen te nemen in je leven. Op het gebied van je relatie, gezondheid, werk, gezin, studie, vrienden, familie en financiën worden nu eenmaal keuzes van je gevraagd. Maar wat is de juiste beslissing? Wat is de werkelijke bedoeling in je leven? Een goede beslissing wordt altijd op het juiste moment genomen als je deze neemt vanuit je hart!

Kies jij altijd vanuit je hart of vind je dat nog lastig? Bij de MissNatural LIFESTYLE CLUB is er veel aandacht voor de reis van je hoofd naar je hart. Lees er hier meer over >>

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.