10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Koken met Irene Lelieveld Miss Natural 2012
01 november 2012 
5 min. leestijd

Koken met Irene Lelieveld Miss Natural 2012

De gezonde eter in de eerlijke keukenTwee weken geleden was ik op bezoek bij Irene Lelieveld, winnares van de Miss Natural Awards 2012. Afgelopen april won zij deze allereerste uitreiking van dé contest voor vrouwen met een natuurlijke levensstijl.

Irene is een zeer ervaren voedingstherapeut met jaren lange ervaring en een eigen praktijk. Daarnaast is zij auteur van verschillende boeken binnen de natural lifestyle. Een échte Miss Natural! Ik zocht haar op om te informeren hoe het haar vergaan is na het winnen van de Miss Natural Award 2012 en te praten over haar nieuwste boek “De gezonde eter in de eerlijke keuken” Koken met Irene dat op 18 november 2012 zal uitkomen.

Bekijk het gesprek dat ik had met Irene Lelieveld

Boek van Irene LelieveldKoud? Eet je warm!

Dit culinair gezondheidsboek Koud? Eet je warm! is voor mensen die het vaak koud hebben. Op een eenvoudige manier wordt deze theorie uit de Chinese voedingsleer beschreven. Iedereen voelt dat peper het lichaam verwarmt en pepermunt juist verfrist. Door verwarmend te eten stimuleer je de stofwisseling en verdwijnt niet alleen het constante onbehagelijke koude gevoel maar ook veel gerelateerde klachten zoals: overgewicht, vermoeidheid, een slechte spijsvertering en een zwak immuniteitssysteem. Door thermisch warm te eten stimuleer je het verwarmende effect in het lichaam. De theorie over de factoren die koude veroorzaken wordt aangevuld met verwarmende recepten. Compleet met thermische voedingslijsten.

Een gezonde eter voelt zich beter

Een gezonde eter voelt zich beter dat is een feit. Tegenwoordig komen steeds vaker welvaartsziektes voor, zowel bij mannen als vrouwen en op steeds jongere leeftijd. Onze manier van eten en wat de supermarkt ons te bieden heeft is dramatisch. Dit welvaartsvoedsel is allemaal bewerkt en de toegevoegde suiker, witte bloem en veel synthetische stoffen zijn meer regel dan uitzondering. Als je de ingrediëntenlijst op de verpakkingen leest, zul je echt schrikken.

Boek van Irene LelieveldIrene legt in dit boek uit wat welvaartsziektes zijn en welke relatie ze hebben met voeding. Ook besteed ze in het boek Een gezonde eter voelt zich beter extra veel aandacht aan de meest voorkomende welvaartsziektes zoals overgewicht, hart en vaatziekte, kanker en diabetes. Maar ook migraine, botontkalking, candida, hormonen, allergieën, schildklier, hypoglycemie en nog veel meer klachten komen uitgebreid aan bod. Je leert hoe het zo gekomen is, hoe de spijsvertering werkt en wat je ertegen kunt doen door middel van gezonde en biologische voeding.

Eindelijk een boek dat je laat zien wat ECHTE gezonde voeding is, compleet met ontgiftingskuur, zuurbalans- en verantwoorde afslanktips. Ook leer je etiketten lezen en ook waar je op moet letten om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Er staan leuke tests en opdrachten in en je kunt echt actief aan de slag met dit boek. Uiteindelijk zul je echte passie op het aanrecht beleven en alle tips en adviezen compleet met recepten eenvoudig gaan toepassen.

Een gezonde eter in de keuken. Koken met Irene

Het is een enorm uitgebreid boek waar ontzettend veel informatie en gezonde recepten in staan en hoe je het aanpakt om van je keuken een gezonde keuken te maken. Bovendien is het boek ook allergie vrij en kunnen mensen met bijna elke allergie het boek gebruiken als leidraad met ontzettend veel recepten.

Boek van Irene LelieveldWat je kunt verwachten van dit nieuwste boek

 • Waar moet je opletten als je boodschappen doet
 • Uitleg over zoetmiddelen
 • Uitleg over gezonde ingrediënten
 • Uitleg over alternatieve voor suiker en melk
 • Lijst met andere benamingen van melk en suiker
 • Wat is genetische gemanipuleerd en waar moet je opletten
 • Veel gezonde en allergenen bakrecepten
 • Zelf gezond broodbeleg maken
 • Gezond koken en veel gezonde recepten
 • Groente en fruit lijsten (hoe heilzaam zijn ze hoelang en waar moet je ze bewaren)
 • Wel of geen vlees eten, zeer geschikt voor vegetariërs maar als je wel vlees en vis wilt eten is het boek ook geschikt
 • Hoe je zelf een moestuin kunt maken en kruidenthee zelf kunt plukken, drogen en maken
 • Wat zijn de heilzame krachten van kruiden en specerijen
 • En nog veel meer!

Boeklancering Irene Lelieveld

Op zondag 18 november is de lancering van Irene haar nieuwe boek en zal zij deze ook signeren. Tevens ontvang je een zeer goed gevulde goody bag met daarin allerlei natuurlijke merken! Wees er wel op tijd bij want er zijn slechts 100 goody bags beschikbaar. Je bent van harte welkom om 14.00 uur bij Selexyz Dominicanen aan de Dominikanerkerkstraat 1 in Maastricht.

Ben jij al bekend met een van de boeken van Irene?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Pauline
Door

Pauline

op 17 Nov 2012

Een gezonde eter voelt zich beter al enige maanden in huis en gelezen en dient ook als naslagwerk. Voor iedereen aan te bevelen. Leest makkelijk, geen onbegrijpbare taal. Een duidelijk boek dat in elk huishouden thuis hoort.

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.