Komboecha, de theezwam ontgift
Detoxen en ontgiften
Eva van Zeeland
Detoxen en ontgiften
07/29/2013
2 min
12

Komboecha, de theezwam ontgift

07/29/2013
2 min
12

Komboecha (Kombucha) de theezwamKomboewahzegje? Hoor ik je denken! Ik was er ook niet mee bekend tot dat mijn moeder met een fles kwam aanzetten. Zij heeft het op aanraden van haar huisarts aangeschaft bij de natuurwinkel en is er erg over te spreken. Ook maar eens proberen dus! Eerst even wat meer over de werking.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van Komboecha (Kombucha) de theezwam is zijn zuiverende werking op ons organisme. Daardoor heeft Komboecha een preventieve werking bij heel wat chronische problemen.

Afvalstoffen afvoeren via de nieren

Komboecha helpt op een natuurlijke wijze afvalstoffen van onze eigen stofwisseling of giftstoffen opgenomen met de voeding of ademhaling af te voeren via de nieren. Dat hebben Dr. Molodejew en Dr. Grigeroijew met hun team ruimschoots aangetoond, tijdens hun onderzoek naar de afwezigheid van kanker in het district Perm in de USSR in 1951. Zie Komboecha de theezwamdrank van W. Frank blz.144.

Het is zeer belangrijk dat je in de loop van de dag voldoende water drinkt, om de afvoer van die vrijgekomen afvalstoffen mogelijk te maken!

Komboecha en infecties

Verschillende organische zuren van de Komboecha drank hebben antibiotische eigenschappen. Maar wat nog veel interessanter is: de inhoudsstoffen van Komboecha blijken zeer actief te zijn tegen schimmel, natuurlijk alleen in de goed doorbloede plaatsen (darmen, vaginaal…). In ieder geval zal een Komboecha gebruiker, die na een tijdje gezuiverd is van afvalstoffen automatisch een beter werkende afweer kunnen opbouwen en zijn algemene immuniteit tegen chronische infecties verbeteren.

Komboecha en de spijsvertering

De miljoenen levende micro-organismen in de Komboecha kunnen samen met het rechtsdraaiend melkzuur een heilzame invloed uitoefenen op onze darmflora. Aangezien Komboecha direct ter plaatse kan inwerken ervaren mensen met spijsverteringsproblemen soms al heel snel verbetering met een Komboechakuur. Ook bij maagproblemen bleek Komboecha steeds een goede invloed te hebben.

Komboecha en de darmen

Organische zuren hebben de eigenschap dat ze de peristaltiek in de dikke darm stimuleren op een zachte en veilige wijze. De hogere zuren van de Komboecha drank worden weinig of niet opgenomen in het bloed en schuiven door tot in de dikke darm, waar ze eveneens de darmperistaltiek stimuleren. Let wel! Iemand die voor het eerst Komboecha drinkt en uit zichzelf al een vlotte darmperistaltiek heeft, zal zeker beter met een lagere dosis starten ( 3 x 50 ml per dag ), dit om diarreetoestanden te vermijden. Na enkele dagen kan men dan overgaan naar de gemiddelde dosis ( 3 x 100 ml).

Komboecha en de lever

Onze lever maakt dagelijks kleine hoeveelheden glucuronzuur aan. De hoofdeigenschap van dit glucuronzuur is: het lichaam ontgiften van afvalstoffen. Klinisch-biologen kennen zeer goed de glucuronaten = de combinatie van glucuronzuur met een afvalstof uit ons lichaam, die in de urine teruggevonden wordt. Komboecha bevat ditzelfde glucuronzuur. Komboecha gebruikers bezorgen hun lever de extra hoeveelheid glucuronzuur, waardoor de lever haar ontgiftende werking veel beter kan uitvoeren.

Goed om te weten: een persoon met teveel afvalstoffen in de lever zal meestal een bruinverkleuring vertonen rond de ogen, verdraagt heel slecht sterk licht en heeft een afkeer van scherpzure voeding (citroen). Na een tijd Komboecha gebruik merkt men duidelijk dat die verschijnselen verdwijnen.

Tot slot de smaak. Ik vind het wel lekker, een beetje kruidig smaakt het. Je vult in de ochtend 1/3 whisky glas (heeft ook dezelfde kleur) en nog een zelfde hoeveelheid in de avond. Ik merkte er zelf niet veel van, waarschijnlijk weinig afvalstoffen om af te voeren, maar het drinken van Kamboecha geeft mij wel het idee dat ik zuiverend bezig ben!

Tip! Komboecha kun je hier kopen >>>

Iets voor jou om te proberen?

Reacties
Categorieën