datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Komboecha, de theezwam ontgift
29 juli 2013 
2 min. leestijd

Komboecha, de theezwam ontgift

Komboecha (Kombucha) de theezwamKomboewahzegje? Hoor ik je denken! Ik was er ook niet mee bekend tot dat mijn moeder met een fles kwam aanzetten. Zij heeft het op aanraden van haar huisarts aangeschaft bij de natuurwinkel en is er erg over te spreken. Ook maar eens proberen dus! Eerst even wat meer over de werking.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van Komboecha (Kombucha) de theezwam is zijn zuiverende werking op ons organisme. Daardoor heeft Komboecha een preventieve werking bij heel wat chronische problemen.

Afvalstoffen afvoeren via de nieren

Komboecha helpt op een natuurlijke wijze afvalstoffen van onze eigen stofwisseling of giftstoffen opgenomen met de voeding of ademhaling af te voeren via de nieren. Dat hebben Dr. Molodejew en Dr. Grigeroijew met hun team ruimschoots aangetoond, tijdens hun onderzoek naar de afwezigheid van kanker in het district Perm in de USSR in 1951. Zie Komboecha de theezwamdrank van W. Frank blz.144.

Het is zeer belangrijk dat je in de loop van de dag voldoende water drinkt, om de afvoer van die vrijgekomen afvalstoffen mogelijk te maken!

Komboecha en infecties

Verschillende organische zuren van de Komboecha drank hebben antibiotische eigenschappen. Maar wat nog veel interessanter is: de inhoudsstoffen van Komboecha blijken zeer actief te zijn tegen schimmel, natuurlijk alleen in de goed doorbloede plaatsen (darmen, vaginaal…). In ieder geval zal een Komboecha gebruiker, die na een tijdje gezuiverd is van afvalstoffen automatisch een beter werkende afweer kunnen opbouwen en zijn algemene immuniteit tegen chronische infecties verbeteren.

Komboecha en de spijsvertering

De miljoenen levende micro-organismen in de Komboecha kunnen samen met het rechtsdraaiend melkzuur een heilzame invloed uitoefenen op onze darmflora. Aangezien Komboecha direct ter plaatse kan inwerken ervaren mensen met spijsverteringsproblemen soms al heel snel verbetering met een Komboechakuur. Ook bij maagproblemen bleek Komboecha steeds een goede invloed te hebben.

Komboecha en de darmen

Organische zuren hebben de eigenschap dat ze de peristaltiek in de dikke darm stimuleren op een zachte en veilige wijze. De hogere zuren van de Komboecha drank worden weinig of niet opgenomen in het bloed en schuiven door tot in de dikke darm, waar ze eveneens de darmperistaltiek stimuleren. Let wel! Iemand die voor het eerst Komboecha drinkt en uit zichzelf al een vlotte darmperistaltiek heeft, zal zeker beter met een lagere dosis starten ( 3 x 50 ml per dag ), dit om diarreetoestanden te vermijden. Na enkele dagen kan men dan overgaan naar de gemiddelde dosis ( 3 x 100 ml).

Komboecha en de lever

Onze lever maakt dagelijks kleine hoeveelheden glucuronzuur aan. De hoofdeigenschap van dit glucuronzuur is: het lichaam ontgiften van afvalstoffen. Klinisch-biologen kennen zeer goed de glucuronaten = de combinatie van glucuronzuur met een afvalstof uit ons lichaam, die in de urine teruggevonden wordt. Komboecha bevat ditzelfde glucuronzuur. Komboecha gebruikers bezorgen hun lever de extra hoeveelheid glucuronzuur, waardoor de lever haar ontgiftende werking veel beter kan uitvoeren.

Goed om te weten: een persoon met teveel afvalstoffen in de lever zal meestal een bruinverkleuring vertonen rond de ogen, verdraagt heel slecht sterk licht en heeft een afkeer van scherpzure voeding (citroen). Na een tijd Komboecha gebruik merkt men duidelijk dat die verschijnselen verdwijnen.

Tot slot de smaak. Ik vind het wel lekker, een beetje kruidig smaakt het. Je vult in de ochtend 1/3 whisky glas (heeft ook dezelfde kleur) en nog een zelfde hoeveelheid in de avond. Ik merkte er zelf niet veel van, waarschijnlijk weinig afvalstoffen om af te voeren, maar het drinken van Kamboecha geeft mij wel het idee dat ik zuiverend bezig ben!

Tip! Komboecha kun je hier kopen >>>

Iets voor jou om te proberen?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Flora
Door

Flora

op 01 Apr 2013

Ik ben blij dat ik eindelijk een plek heb gevonden hier waar ik woon, waar ik kombucha kan kopen! We hebben sinds enige tijd een raw-vegi bar hier in Palma (de Mallorca), die het verkoopt. Het is gemixt met groene thee of earl grey en dat is héél lekker hihi. Het kan zijn dat je in de kombucha een soort van wolkje ziet drijven, dat kan je gewoon opdrinken.

De Meest Gestelde Vraag: Is het Paleo? - Paleo Revolutie
Door

De Meest Gestelde Vraag: Is het Paleo? - Paleo Revolutie

op 11 Feb 2014

[…] over Komboecha thee (Een wat thee..? Ik snap dat deze thee niet bij een groot publiek bekend is: Lees er hier meer over). Komboecha thee is een drankje dat ontstaat uit fermentatie van gezoete thee door Lactobacil- en […]

Ilona
Door

Ilona

op 18 Oct 2014

Hallo Lezers! Buiten het feit dat ik reeds 30 jaar een biologisch verantwoord leven LEEF heb ik ook al 15 jaar ervaring met het zelf maken van Kombucha. Het is een fantastisch produkt, waarmee je qua smaak kunt spelen door er kruiden e.d aan toe te voegen. Ik produceerde 35 flessen per 2 weken! Nu zit in midden in een verhuizing, maar popel om weer te beginnen, want ik mis het werkelijk! Wie advies wil kan mij mailen! Groet uit Amsterdam

Esther
Door

Esther

op 28 Oct 2014

Hoi Ilona, wat is je email? Dank alvast

Ilona
Door

Ilona

op 29 Oct 2014

Hoi Esther, wat zijn je vragen? Ik ben bereikbaar via ilomam52@icloud.com ik hoor t van je, groet! Ilona

Sufian
Door

Sufian

op 06 Sep 2016

Hoi Je hebt een hele tijd terug dit berichtje geschreven, maar ik vraag me af of je nog bereikbaar bent voor kombucha advies? Ik hoor het graag Gr Sufian

Bo Vervoort
Door

Bo Vervoort

op 14 Sep 2016

Hoi Sufian,Bedankt voor je berichtje. Wij zijn zeker nog bereikbaar voor Kombucha advies. Wat zijn je vragen hierover? Ik beantwoord ze graag!

Corry
Door

Corry

op 18 Jan 2016

Wij vragen ons af waar je het boekje kan kopen Kombucha, wij gebruiken het zelf, en hebben veel zwammen, maar willen er nog meer van weten. Vriendelijke groet Corry

Lois
Door

Lois

op 26 Feb 2016

Graag wil ik weten waar ik zwam kan kopen ( omgeving Dordecht) wel vekend met maken van kefir nog niet met kombucha ... Wil gebruiken voor lekkende darm en slecht werkende al leesklieren geen gluten

Jenette Versloot
Door

Jenette Versloot

op 28 Feb 2016

Hallo Lois. Ik maak al een tijdje thee met de zwam. Vind het lekker en is gezond. Je kunt wel een stukje van de zwam van mij krijgen. Maar ik woon in Nijkerk in Gelderland, dat is misschien te ver. Opsturen vind ik geen optie. Groeten

J.W. Ruigendijkj.ruigendijk@hetnet.nl
Door

J.W. Ruigendijkj.ruigendijk@hetnet.nl

op 06 Feb 2017

Hallo ik gehoord dat je ook een komboechazwam zelf kunt kweken. Maar is dat ook zo? Dit was m,n vraag.

Wil van Vessem
Door

Wil van Vessem

op 06 Oct 2017

Hoelang kan ik de thee en de zwam bewaren gr Wil

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading