datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Leef jij in verbinding met je hart?
19 april 2017 
4 min. leestijd

Leef jij in verbinding met je hart?

Leven vanuit je hart, doen wat je passie is. Dat is iets dat ik al jaren doe. Mijn hart volgen, doen wat ik echt leuk vindt en waar ik voldoening uit haal. Toch voelde dit leeg. Er bleef letterlijk een leegte in mijn hart en ik besef nu wat dit is. Ik kom tot de ontdekking dat ik dit ‘doen wat mijn passie is’ niet volledige vanuit verbinding met mijn hart deed.

Je hart openstellen

Dat hier een verschil in bestaat, besef ik nu. Niet dat ik nu een harteloos persoon ben, maar ik herken wel dat ik mijn hart niet open stel voor iedereen. Bang om gekwetst te worden, een overblijfsel uit het verleden. Mijzelf kwetsbaar opstellen is ook een thema dat ik aan het ontdekken ben. Bijna mijn hele leven delen via een website, magazine en op social media is toch niet hetzelfde als je kwetsbaar opstellen.

in-verbinding

Uit zelfbescherming

Naar de buitenwereld kom ik over als iemand die niemand nodig heeft en alles goed voor elkaar heeft. Dat dit mijn pantser is, de jas die ik heb aangetrokken, om mijzelf te beschermen, daar kom ik nu achter. Ik was ook in de veronderstelling dat je jezelf ook beter niet aan iedereen kwetsbaar kon opstellen, maar waarom eigenlijk niet? Je leeft dan namelijk niet volledig in verbinding met je hart en dat voelt leeg en ook wel eenzaam. Het kleine meisje in mij wil gezien worden en het grote meisje heeft dit voor zichzelf geregeld en toch voel ik mijzelf soms niet gezien. En ja, daar mag je om lachen, dat deed ik zelf ook toen ik tot dit besef kwam. “Hoe meer gezien wil je worden Eva, je staat zelfs op je eigen magazine!”.

kwetsbaar-opstellen

Nieuwe vrouwelijkheid

Nu ik dit jaar op reis ben en mijn nieuwe vrouwelijkheid aan het ontdekken ben kom ik steeds een stapje dichterbij wie ik werkelijk ben en wil zijn. Zo veel mooie inzichten heb ik al mogen krijgen, soms ook confronterend en pijnlijk, maar vooral transformerend naar een verbeterde versie van mijzelf. Ik mag mij kwetsbaar opstellen zonder bang te zijn om gekwetst te worden.

Haast en ongeduld

hartDe negatieve aspecten van het hart zijn haast, onrust, competitie en ongeduld. Laten dit nu typische kenmerken zijn die ik mijn hele leven al ervaar. Ik mag mijn tijd nemen en het rustig aandoen. De positieve aspecten van het hart zijn liefde en vreugde, eigenschappen van een gezonde verbinding tussen ons sekscentrum en ons hart.

In verbinding met mijzelf

Jarenlang was ik buiten mijzelf op zoek naar verbinding. Terwijl ik éérst de verbinding met mijzelf aan mag gaan vanuit mijn hart. Dit is een mooie, liefdevolle, spirituele en zuivere manier om vervolgens, in een volgende stap, verbinding te maken met anderen.

Terug naar de pijn

Met verbinding met je zelf doel ik dus niet alleen op die lagen van ons innerlijk die mooi, stralend en krachtig zijn. Maar ik heb het juist ook over de lagen van pijn, emotie, frustratie, oude energie en dergelijke. Met deze lagen kunnen we ons vaak veel moeilijker verbinden, omdat we dan werkelijk de diepte van de pijn mogen doorgronden. Veel liever vermijden we deze pijnlijke lagen of stoppen ze weg! Echt weg is het alleen niet, alles zit opgeslagen in je lichaam.

in-verbinding

Onvoorwaardelijke liefde

Om steeds dieper met jezelf in verbinding te treden is het juist goed om werkelijk alle lagen die we zijn aan te raken, te omarmen en te accepteren. Dat kan alleen vanuit het onvoorwaardelijke neutrale hart, vanuit onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. Vanuit een omarming en acceptatie van jezelf leg je de juiste basis om jezelf nog dieper te openen, voor jezelf en uiteindelijk ook voor anderen. Wanneer je met alle lagen, mooi en lelijk, verbindt krijg je een dieper overzicht in waar je in verbinding met jezelf bent en waar nog niet. Zo krijg je ook voor jezelf helder waar nog werk te verrichten is in groei, heling en bewustwording.

In ontwikkeling

Net als een pas genomen foto, ben ik dus vol in ontwikkeling. Niet op de nieuwe snelle manier van mobiele fotografie, maar de manier waarop we vroeger nog een foto trokken. Tijd om naar mijn eigen donkere kamer te gaan om verder tot ontwikkeling te komen. Stil zijn, naar binnen keren en luisteren naar mijn innerlijke stem die antwoord heeft op al mijn vragen. Het is niet nodig om te haasten of dingen te forceren. Alles gebeurt op de juiste tijd. Er bestaat geen competitie waar ‘t het ware doel van je leven betreft.

Filmtip over het hart

power-of-the-heartMet essentiële spirituele en wetenschappelijke inzichten, presenteertThe Power of the Heart een fascinerend bewijs dat het hart meer is dan een ‘simpel fysiek’ orgaan. Het HeartMath Institute toont in de film aan dat het hart eerder weet dan het hoofd. In een dubbelblind onderzoek worden mensen voor een willekeurige vertoning van foto’s gezet met tussenpozen. Want wat blijkt? De hartslag geeft enkele momenten voor het beeld verschijnt al aan of het een vreedzame of angstaanjagende foto is.

Jouw innerlijke stem

Ons hart beschikt over een eigen intelligentie, dat in staat is om jouw ideeën over geld, gezondheid, relaties en succes te transformeren. Deze inzichten begeleiden je naar de bijzondere krachten van het hart zoals intuïtie, intentie, dankbaarheid, compassie, vergeving en liefde. De onvergetelijke lessen van de grootste leraren in de wereld in deze film zullen ongetwijfeld jou ook inspireren om je verborgen talenten te vinden, je innerlijke stem te horen en jouw hoogste doel in het leven te vinden.

Eigen zenuwstelsel

Dat het hart het enige menselijke orgaan is met een eigen zenuwstelsel en autonoom kan voortbestaan, is wetenschappelijk aangetoond. Maar dat het hart ook een eigen intelligentie heeft, is het verrassende feit dat overduidelijk naar voren komt in deze film en het boek.

Leef jij in verbinding met je hart?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Maartje G
Door

Maartje G

op 20 Apr 2017

Lieve Eva, wat een top stuk uit Eigen Hand/rt ✨💓 Liefs, Je Maa(r)tje

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 20 Apr 2017

Lief <3 dank je!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading