datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Lonneke is een jaar suikervrij:
18 september 2013 
2 min. leestijd

Lonneke is een jaar suikervrij: "Ik kom de dag nu veel beter door"

Een jaar geleden begon Lonneke aan de Miss Natural e-cursus ‘40 Dagen Zonder Suiker. Ze had in die tijd veel last van oververmoeidheid, ‘kleine pijntjes’, hoofdpijn en een tekort aan energie. Na een jaar zonder suiker geleefd te hebben, zijn die klachten een stuk minder geworden en heeft de 34-jarige vrouw uit Gennep naar eigen zeggen veel meer zelfvertrouwen gekregen. Om haar en haar 1-jarig jubileum extra in het zonnetje te zetten, interviewde ik haar over haar ervaringen en haar geweldige prestatie.

Van 2 maanden naar een jaar

“Een jaar suikervrij, ik kan het bijna niet geloven”, vertelt Lonneke. “Ik ging in eerste instantie voor twee maanden, om te zien wat voor effect deze manier van eten op mij had. Dit werd mij aangeraden door een therapeut in verband met de vele gezondheidsklachten waar ik mee kampte.” Lonneke had vooral last van zogenaamde kleine pijntjes en was ook erg moe: “Er waren dagen dat ik amper mijn bed uit kon komen”.

Voor de volle 100%

Haar therapeut kon haar helaas niet begeleiden in een suikervrij dieet en Lonneke ging op zoek naar een andere manier. Het internet bood uitkomst en ze vond de cursus ’40 Dagen Zonder Suiker’ van Miss Natural. “Ik heb me meteen opgegeven en me sindsdien ook trouw aan deze manier van eten gehouden”, vertelt ze. Lonneke is iemand die meteen ergens voor de volle 100% voor gaat, als ze een keuze heeft gemaakt. Heel knap, vinden wij, want in een keer je hele eetpatroon omgooien is niet altijd even makkelijk! “Ik heb ook veel gehad aan het forum en de bijbehorende facebook groep voor cursisten,” laat ze weten. “Die facebook groep is echt een uitvinding! Je kunt er terecht met je vragen en je hebt binnen no time een antwoord. Ook vind je er veel inspiratie als het gaat om producten of recepten. Het is eigenlijk de enige reden waarom ik op facebook zit.”

Ik kies voor mezelf

Lonneke heeft weinig moeite om een suikervrij voedingspatroon aan te houden, mede omdat ze al na enkele weken merkte dat haar gezondheid er op vooruit ging. “Ik heb veel minder klachten en meer energie“, vertelt ze. “Ik ben nog steeds wel moe, maar ik word nu niet meer wakker met de gedachte: ” O help, hoe ga ik vandaag de dag weer doorkomen!”, en dat is heel fijn! Bovendien heb ik het afgelopen jaar meer zelfvertrouwen gekregen en kies ik nu echt voor mezelf. Zo neem ik mijn eigen eten mee als we op visite gaan en luister ik niet meer naar opmerkingen als: “je kunt toch wel een keer wat anders eten”. Ik weet dat ik me beter voel zonder suiker, dus ik blijf erbij.”

Suikervrij eten is lekker!

“Ik had overigens nooit gedacht dat suikervrij eten ook echt lekker zou zijn”, gaat Lonneke verder. “Voordat ik mijn voedingspatroon veranderde, leefde ik zo’n beetje op suiker en ik kon me niet voorstellen dat er iets lekkerder was. Gelukkig is suiker goed te vervangen door gezonde, natuurlijke producten. Aangezien ik dol op koken en bakken ben -tot een jaar geleden maakte ik regelmatig marsepein taarten!- kon ik hier veel inspiratie uit halen.”

Natuurlijke leefstijl

Naast suikervrij, probeert Lonneke zoveel mogelijk natuurlijk en biologisch te eten en zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Ook let ze op de ingrediënten van haar verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. “Als je eenmaal suikervrij eet en je lichaam steeds gezonder wordt, ga je automatisch naar je leefstijl kijken en ook daar aanpassingen maken,” aldus Lonneke.

Eet jij al suikervrij?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
henriette
Door

henriette

op 26 Jun 2014

Ik ben deze week begonnen mrt suikervrij eten , ik kom er achter dat haast alles suiker in zit ! Ik ga wel door en vind het leuk de uitdaging aan te gaan .

LOUISE
Door

LOUISE

op 09 Dec 2014

Van het recept "ovenschotel met spitskool" begrijp ik niet veel. Moeten de aardappels garen in de gehakt of in de bouillon en waar blijft die bouillon, in de ovenschotel?

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading