10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Maak je eigen detox bad
03 oktober 2011 
4 min. leestijd

Maak je eigen detox bad

Ontgiften in bad met HumaSoak badpoederDes te meer ik weet over toxische stoffen en wat deze kunnen aanrichten in je lichaam ben ik op zoek naar manieren om te kunnen ontgiften. Nieuw voor mij was ontgiften in bad!

Met Rob Greuter, eigenaar van de webshop Heel Bewust, had ik een leuk gesprek over de verschillende methodes om te ontgiften. Probeer HumaSoak badpoeder eens, zei hij.

Hiermee kun je namelijk je eigen detox bad maken of noem het je eigen thuisspa! HumaSoak is geheel gemaakt van organisch hoogwaardige humusen en fulvinezuur, de actieve ingrediënten van turf en spa modder. Het ongift je lichaam, ontstrest en geeft een energieboost.

Mijn detox in bad moment

Het geconcentreerd badpoeder wordt traditioneel gebruikt als ontstekingsremmer. Daarnaast versterkt het ook de bloedcirculatie, ontgiftigt je lichaam en verbetert en verzacht de huid. Gewoon thuis je bad laten vollopen en HumaSoak toevoegen. Nou, dat ging ik maar eens doen!

Afgelopen donderdag, nadat het artikel voor de volgende dag klaar was, liet ik mijn bad vollopen met twee theelepels (5 gram) van het bruine poeder. Het bad kleurt zoals thee of slappe koffie. HumaSoak badpoeder is verkrijgbaar in geurloos en lavendel. Ik vind lavendel wel lekker ruiken en ontspannend werken, maar ik had helaas de geurloze variant.

De actief werkzame stoffen

Balneotherapie (bad therapie), wordt al sinds de oudheid gebruikt, zowel door de Grieken als de Romeinen. Vandaag de dag worden in allerlei Spa’s over de hele wereld modder-, turfbaden en allerlei pakkingen aangeboden. Maar ook natuurlijke mineral soaks. Sinds kort hebben wetenschappers ontdekt dat de actieve werkzame stoffen in deze behandelingen de humusen en fulvinezuren zijn.

Humusen zijn sterke anti-oxidanten die de vrije radicalen uit ons lichaam vangen, hierdoor wordt de celbalans hersteld. Wanneer vrije radicalen in ons lichaam verblijven, kunnen cellen ongecontroleerd gaan woekeren.

Fulvinezuur normaliseert de celgroei en herstelt de celbalans. In onze dagelijks milieu en voeding worden we blootgesteld aan zware metalen en chemicaliën. Humusen zijn de enige stoffen die complexen radioactieve stoffen kunnen transformeren naar ongevaarlijke stoffen om ze zo uit onze voedselketen te houden en aantasting van de menselijke cellen te voorkomen.

De voordelen van humusen en fulvinezuren

  • Verbetert de huidconditie (ook bij eczeem)
  • Verwijdert gifstoffen uit het lichaam
  • Vermindert rugklachten
  • Vermindert gewrichtsklachten
  • Ontstekingsremmend
  • Versterkt het immuunsysteem en verminderd daardoor de kans op griep
  • Vermindert stress en stressklachten
  • Vermindert klachten diabetes

Voor een optimaal resultaat

Ontgiften met Huma Soak badpoeder

Aangeraden wordt om 9 keer gedurende de eerste drie weken, dus drie keer per week voor een optimaal resultaat HumaSoak te gebruiken. Daarna eventueel 1-2 keer per week als onderhoudsdosis. Om de kuur goed aan te laten slaan, is het van belang niet intensief te sporten en veel water te drinken na afloop van een badkuur met HumaSoak. Ga na het bad even lekker ontspannen liggen gedurende 1-2 uren. Zelf heb ik nu 2 x een bad genomen en zal dit advies zeker opvolgen om optimaal resultaat te krijgen.

Ook detoxen met HumaSoak?

Mijn ervaring met ontgiften in bad is positief. Al vind ik het lastig om na 2 x al te zeggen of ik er ook resultaat van heb. Het volgende bad ga ik toch iets heter nemen, wellicht versterkt dit het ontgiftingsproces. Ook in bad met HumaSoak? De webshop Heel Bewust biedt Miss Natural leden tijdelijk HumaSoak met 20% korting! Je kunt de voordeelcode hiervoor vinden bij Mijn Profiel.

Verstuur een Detox TweetDetox Tweet

Daarnaast mogen we ook nog Miss Natural leden blij maken met een gratis verpakking HumaSoak. Wat moet je hiervoor doen? Verstuur een Detox Tweet met @missnatural in het bericht.

Je kunt hiervoor het beste de Tweet button onder dit bericht gebruiken. Uit al deze Tweets selecteren we dan uiteindelijk de winnaars!

 

 

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
patries 88
Door

patries 88

op 26 Dec 2011

Hoi, Ik was benieuwd of jij Eva of iemand anders hier het na het plaatsen van het artikel nog vaker heeft geprobeerd en of je er uiteindelijk baat bij hebt gehad en wat voor verschil je gemerkt hebt? Het klinkt interessant maar vind het erg prijzig om in een keer voor 25 euro + 6,75 verzendkosten een zakje aan te schaffen als ik niet weet of het ook echt werkt.

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 26 Dec 2011

Ja, ik heb het hele zakje opgebruikt en ik had niet echt ergens last van behalve dan een kalknagel. Nooit eerder gehad en het mooie was dat deze wel verdween na een aantal baden, dus dat werk goed!

Dorine van Rij
Door

Dorine van Rij

op 24 Jan 2012

Hoi Eva, Geldt de tweetactie om kans te maken de een gratis HumaSoak nog steeds? Of is die al weer voorbij... Groetjes, Dorine

Dorine van Rij
Door

Dorine van Rij

op 24 Jan 2012

Hoi Eva, Ik hoor net van Rob Greuter van Heel Bewust dat de 20% kortingsactie op HumaSoak tot 1 november 2011 liep. De 20% korting is dus helaas al voorbij.

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.