datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Mijn detox ervaring met In 28 dagen van gifbelt naar tempel
15 juni 2012 
3 min. leestijd

Mijn detox ervaring met In 28 dagen van gifbelt naar tempel

In 28 dagen van gifbelt naar tempelVan eind maart tot eind april heb ik, samen met mijn vriend, een detox dieet gevolgd. Waarom? Voor een gezonder lichaam, meer energie en een bewuster eetpatroon. En in mijn geval ook als een stukje bezinning: ik wilde bewuster stil staan bij mijn emoties in plaats van uitvluchten te zoeken in ‘gif’ als chips, koekjes, wijn en sigaretten.

Inmiddels zijn we alweer bijna twee maanden ‘klaar’ met de detox en zijn we nog steeds erg blij met onze detox ervaring. We hebben onze doelen namelijk ruimschoots bereikt. Bovendien hebben we een hoop gezonde gewoontes meegenomen naar ‘het alledaagse leven’.

Van gifbelt naar tempel

Het detoxen gebeurde aan de hand van het boek ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’, van detox-coach Jacqueline van Lieshout. Dit boek kan ik iedereen – die een detox-dieet wil volgen – van harte aanbevelen. Ik heb redelijk wat kennis van gezonde en natuurlijke voeding, maar dit boek was een handige vorm van begeleiding. Het bevat praktische informatie, motiverende teksten en – niet heel onbelangrijk – lekkere recepten.

http://www.bol.com/nl/p/het-tempelkookboek/1001004011850457/" target="_blank" rel="noopener">Het Tempel Kookboek van Jacqueline van LieshoutHet Tempel Kookboek

Wel was ik blij dat ik al het een en ander wist van deze manier van eten en dat ik graag in de keuken sta. Want het boek is geen kookboek en bevat slechts een aantal recepten. Te weinig om er vier weken mee te vullen. Voor degenen die minder voorkennis hebben, is er nu gelukkig ook ‘Het Tempel Kookboek’ van Jacqueline van Lieshout. Een boek wat ik, ook nu de detox-periode er op zit, zonder twijfel heb aangeschaft. En wat staat hier ook weer heerlijke recepten in!

De voordelen van detox

Voor wie nog meer motivatie nodig heeft zal ik even op een rijtje zetten wat de detox-ervaring ons onder meer heeft opgeleverd:

  • Meer energie
  • Gezonder lichaam
  • ‘Schoon gevoel’ van binnen
  • Een gavere huid
  • Meer bewustzijn van wat gezond voedsel nu eigenlijk is en wat het oplevert
  • Geen hoofdpijn
  • Gewichtsverlies (ca. 4,5 kg in 4 weken)
  • Geen opgeblazen gevoel of andere buikklachten meer
  • Een zelfverzekerder gevoel

Emotioneel bewust

Daarbij heb ik ervaren dat, wanneer ik verdrietig of boos ben of wat minder lekker in m’n vel zit, mijn eerste impuls is om naar dat eerder genoemde ‘gif’ te grijpen. Iets wat veel mensen doen, maar om het ook echt zo bewust te ervaren is toch wat anders. Het mooiste wat ik heb overgehouden aan de detox, is dan ook dat ik heb leren omgaan met mijn emoties.

Ik kom (ook nu nog) steeds een stukje dichter bij mijn gevoel en word meer en meer bewust van de oorzaken van mijn emoties. Ik schuif mijn verdriet niet meer van me af door een zak chips leeg te eten, een glas wijn in te schenken of een sigaret op te steken. In plaats daarvan laat ik mijn emoties de vrije loop en jank ik er lekker op los als dat nodig is. Ook het stukje ‘bezinning’ is dus een geslaagd onderdeel van de detox.

Bewust eten

Zoals gezegd is de detox ondertussen alweer even geleden en iedereen vraagt zich natuurlijk af of we nog steeds blij zijn dat we het hebben gedaan. Het antwoord is een volmondig: “ja!”. Bovenal kan niemand meer van me afnemen dat ik in vier weken tijd een behoorlijke stap dichterbij mezelf ben gekomen. Daarbij voelen we nog altijd gezonder en energieker.

Inmiddels hebben we ook alweer eens ‘gezondigd’ en ook zeker gemerkt wat hiervan de gevolgen waren voor lichaam en geest. Over het algemeen eten en drinken we nog steeds puur en gezond(er) dan voorheen, maar genieten we tussendoor ook weleens van een wijntje (het liefst biologisch), een patatje of een zoutje op z’n tijd. Zolang we dit bewust en met mate doen, moet dat kunnen. Want ook dat is een zeer goede les die we hebben geleerd van de detox: bewuster stilstaan bij wat we in onze mond stoppen en wat bepaalde soorten voedsel met of voor ons doen.

Heb jij ook een detox ondergaan? Wat is jouw ervaring?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Linda
Door

Linda

op 17 Jun 2012

Leuk artikel!

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 21 Jun 2012

Dankje, Linda! :)

Rosemarie
Door

Rosemarie

op 18 Jun 2012

Detoxen is echt super. Je bent 1 facet vergeten.......60% van onze gifstoffen verlaat het lichaam via de adem. Door bepaalde (adem-)meditaties te doen geef je je detox een extra impuls!!!! Probeer maar....Bijvoorbeeld the Quantum Light Breath, shaken, de Dynamic van Osho e.a. Groeten van Rosemarie

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 21 Jun 2012

Bedankt voor de tip, Rosemarie! Ik zal eens wat gaan researchen op dat gebied!

egidia
Door

egidia

op 07 Nov 2012

Ik doe nu cambridge en dat voelt ook als ontgiften heerlijk!

Laila
Door

Laila

op 22 Sep 2014

HiEen oud artikel maar hoop dat ik een reactie krijg.Wil mijn levenswijze ook veranderen. Wil gezonder eten, bewegen en leven. Maar iedere keer als ik daar aan begin van ik af. En ik ben 20 jaar, 1.70m en weeg 54. Dus wil alles behalve afvallen wil juist bijkomen. Maar het lijkt haast onmogelijk om gezond te leven en daarnaast niet af te vallen. Heeft iemand tips? Misschien een site/boek/video/tekst alles is welkom.Groetjes

Eva van Zeeland
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading