datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Mijn goede voornemens voor 2013
01 januari 2013 
3 min. leestijd

Mijn goede voornemens voor 2013

Normaal gesproken ben ik niet zo van de goede voornemens en om daar dan exact op 2 januari mee te starten. Als je iets wil, dan moet dat in principe per elke datum of moment mogelijk zijn. Maar toch gaat voor mij de knop dit keer toch om op die datum. 2013 wordt voor mij het jaar waarin ik echt een aantal zaken anders ga aanpakken.

En mijn eetgewoontes zijn daar een onderdeel van! Ik zal bijvoorbeeld veel puurder gaan eten en leven, beter op de E-nummers letten en weer suikerarm gaan eten, wat me in het begin van 2012 toch ook gelukt is. Maar mijn grootste doel? Een echte happy Miss Natural worden in 2013!

Ruim 160 dagen suikerarm in 2012

Dit jaar was ik  één van de eerste deelnemers die op 2 januari 2012 startten met de cursus 40 Dagen Zonder Suiker van Miss Natural. Al heel vaak had ik het geprobeerd om suikervrij (ik noem het zelf liever ‘suikerarm’) te eten. En steeds ging het mis: na een paar dagen, een week of hooguit twee weken greep ik toch weer naar zoetigheden. Maar met deze 40-daagse cursus ging het wel goed!

Na een start met flinke afkickverschijnselen, zoals hoofdpijn en zoeken naar zoet, ging ik me steeds beter voelen.  Ik wist op de dag nauwkeurig hoe lang ik al suikerarm at en toen dag 40 in zicht kwam, was ik blij en trots op mezelf dat ik het volgehouden had. Ik voelde me fantastisch, was zo’n 7 kilo lichter en het was vanzelfsprekend dat ik doorging. Ik had kennisgemaakt met goede chocolade (de rauwe chocolade), bakte koekjes met oerzoet, palmsuiker of honing als zoetstof en checkte elke verpakking of er iets van suiker of glucose fructosestroop in zat. Het ging geweldig!

En toen was het even klaar…

Het bleef goed gaan ondanks veel afleidende factoren  in mijn dagelijks leven, waaronder een reorganisatie op mijn werk. Ik hield het suikerarme eten ruim 4 maanden vol en toen ging het toch langzaam verkeerd… Een keer een bolletje ijs? “Moet toch kunnen”, dacht ik. “Want ik ben nu zo sterk”. Een keer een stukje gewone chocolade? “Ach, dat kan toch ook wel!”

Misschien geldt dit voor heel veel andere mensen wel, maar voor mij was het niet goed. Ik ging weer meer en meer producten eten waar suiker aan was toegevoegd. En ondanks het feit dat ik zelf gewichtsconsulente ben, kon ik het tij niet keren!

Goede voornemens: terugblik en vooruitkijken

Zo verstreek 2012 en sta ik nu aan het eind van weer een veelbewogen jaar, waarin heel veel veranderingen plaatsvonden.

De verloren kilo’s zijn er allemaal weer bij en zelfs nog wat extra. Want ja, ik ben een echte emotie eter. Ik weet sinds een aantal weken dat ik ‘overbelast’ ben en in januari start ik bij een bedrijfspsycholoog met een zogenaamd Creative Life Plan traject, zodat het zowel privé als zakelijk duidelijk wordt waar ik nu sta en wat ik moet doen om te komen waar ik wil. Ik kijk daar ook echt naar uit! De afgelopen 2,5 jaren waren een aaneenschakeling van vervelende gebeurtenissen: plotseling ernstig ziek worden en daardoor langdurig uitgeschakeld zijn, re-integreren en horen dat je met je team een reorganisatie in gaat, de uiteindelijke reorganisatie, het leegruimen van het pand waarin ik met mijn team zat en mijn herplaatsing in een andere functie. Alles bij elkaar niet niets!

Ik ga in 2013 heel hard aan mezelf werken en daar horen gezondere eetgewoontes en zeker suikerarm eten bij, dus ik pak mijn 40 Dagen Zonder Suiker cursusmap er weer bij. Ik voelde me fysiek zoveel beter met een suikerarm eetpatroon dat ik mezelf wel voor mijn kop kan slaan dat ik er de klad in heb laten komen!

In het begin van dit artikel heb ik geschreven dat ik een echte happy Miss Natural wil worden in 2013. Voor mij persoonlijk houdt dit in:

  • Suikerarm eten
  • Op de koolhydraten letten
  • Zoveel mogelijk biologisch eten en leven
  • Zoveel mogelijk E-nummer vrije voeding
  • Zo puur mogelijk eten
  • Aanpassingen in mijn omgeving doe. Bijvoorbeeld extra verantwoorde waterflesjes aanschaffen (want plastic kan gaan lekken en dat is ook niet goed voor je) en overstappen op biologisch wasmiddel, tandpasta, etc.
  • Doorgaan met het gebruik van biologisch doucheschuim, shampoo en andere verzorgingsproducten.
  • En het belangrijkste (wat misschien wel bovenaan hoor te staan): gelukkig en gezond blijven.

Support krijgen is fijn dus dat mag altijd via de besloten Miss Natural groep op Facebook of onder dit artikel! Wil je met me meedoen? Dat zou ik helemaal leuk vinden! En natuurlijk hoeven niet al jouw doelen hetzelfde te zijn als de mijne. Zullen we afspreken dat ik jullie eind 2013 een update geef? En jullie mij natuurlijk, als je besluit om mee te doen.

Ik wens alle lezers in elk geval een gezond en natural 2013 toe!

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2013?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Karin
Door

Karin

op 01 Jan 2013

Mooi en persoonlijk verhaal ! Mijn goede voornemen : suikerarm eten, minder koffie, vaker op tijd naar bed en regelmatig op de fiets naar mijn werk.

Marjon
Door

Marjon

op 02 Jan 2013

Hopelijk wordt 2013 een goed jaar voor iedereen. Voor mij geen goede voornemens welke nu starten. Ik had me al voorgenomen om weer te gaan sporten maar ben nu dus nog niet begonnen... hopelijk gaat me dat dit jaar wel lukken!

carolien
Door

carolien

op 07 Jan 2013

Veel succes! Mijn voornemens zijn vooral om te zorgen dat ik gezond blijf. Daarvoor moet ik natuurlijk gezond eten, lekker bewegen en vooral op tijd ontspannen! Heb mezelf beloond voor een jaar hard werken met een infrarood sauna cabine, zal jullie zeker laten weten of de positieve effecten volgens de folder ook echt waargemaakt (kunnen) worden!

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 07 Jan 2013

Succes met jouw goede voornemens! En goed dat je jezelf beloond :) infrarood geeft echt hele diepe warmte en werkt ook goed bij het reinigen (door zweten) van het lichaam.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading