datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Natuurlijk zwanger worden steeds minder vanzelfsprekend
06 november 2013 
3 min. leestijd

Natuurlijk zwanger worden steeds minder vanzelfsprekend

Natuurlijk zwanger worden wordt helaas steeds minder vanzelfsprekend: 1 op de 5 koppels ondervindt problemen met het op natuurlijke wijze zwanger worden.

Milieuvervuiling en onze leefstijl hebben een negatieve invloed op de kwaliteit van ei- en zaadcellen. Daarbij bevat de dagelijkse voeding onvoldoende van de juiste natuurlijke stoffen om daar weerstand tegen te bieden. Hierdoor daalt de kans op een natuurlijke zwangerschap en neemt bovendien de slaagkans bij IVF af. “Een zorgwekkende ontwikkeling,” zegt dr. Decleer, gynaecoloog en diensthoofd van het Jan Palfijn Ziekenhuis (AZ) en Fertiliteitscentrum Fertility Belgium te Aalter. “Veel koppels kunnen hun kinderwens niet op een natuurlijke wijze verwezenlijken.” 

Verkeerde voeding

“De samenstelling van onze voeding is de afgelopen decennia drastisch veranderd”, vertelt bioloog drs. Gabriël Devriendt ons. “De voeding zelf, maar zeker ook de chemische toevoegingen en gifstoffen als pesticiden en gewasbeschermers, hebben een groot effect op het functioneren van ons lichaam. Daarnaast zorgt het ontbreken van bepaalde natuurlijke voedingsstoffen ervoor dat de kwaliteit van ei- en zaadcellen steeds verder verslechtert. Slechts weinig koppels met een kinderwens beseffen het effect hiervan op hun zwangerschapskans.”

Kwaliteit van ei- en zaadcellen verbeteren

“Wanneer het niet lukt om zwanger te worden, lijkt de weg naar de IVF-kliniek de enige mogelijkheid”, zegt prof. dr. em. Frank Comhaire, androloog en specialist in mannelijke onvruchtbaarheid. “Wat vaak overgeslagen wordt, is het verbeteren van de kwaliteit van ei- en zaadcellen. Het is vanzelfsprekend dat wanneer de kwaliteit van deze cellen toeneemt, ook de kans op een zwangerschap veel groter wordt.” Jarenlang onderzoek onderschrijft de grote invloed die bepaalde natuurlijke voedingsstoffen hebben op de kwaliteit van ei- en zaadcellen en daarmee op de kans om op natuurlijke wijze zwanger te worden.

Zo blijkt uit wetenschappelijke publicaties van prof. Comhaire en dr. Decleer dat bij mannelijke onvruchtbaarheid bepaalde voedingssupplementen de kans op een natuurlijke zwangerschap kan verviervoudigen. Dubbelblind placebogecontroleerd onderzoek waarbij zowel de vrouw als de man met de voedingssupplementen werden voorbereid op IVF, liet maar liefst een verdubbeling van het aantal doorgaande zwangerschappen zien. Enerzijds neemt de kans op een natuurlijke zwangerschap toe, maar ook de slaagkans bij kunstmatige bevruchting stijgt en de kosten per geboorte worden aanzienlijk gereduceerd.

Samen-Natuurlijk-Zwanger-Worden-Webinar

Natuurlijk zwanger worden eerste keus

“Kunstmatige methoden om zwanger te raken zouden een laatste redmiddel moeten zijn”, vindt dr. Decleer. “Wanneer je met een natuurlijk voedingssupplement de kans kunt vergroten, zonder dat dit risico’s met zich meebrengt voor moeder, vader of kind is dat altijd te prefereren. De negatieve bijwerkingen van kunstmatige methoden komen niet voor bij een natuurlijk en uitgebalanceerd voedingssupplement.”

Door ondersteuning met het natuurlijke voedingssupplement Pre-Pregnant kan volgens gynaecoloog dr. Decleer in veel gevallen worden volstaan met een lichtere vorm van therapie, maar wordt ook de kans op een natuurlijke zwangerschap aanzienlijk vergroot en hoeft de gang naar het ziekenhuis in veel gevallen niet te worden gemaakt.

Miss Natural e-book ‘Natuurlijk Zwanger’

Heb je moeite om zwanger te raken, of heb je een miskraam gehad? Ontdek dan in het e-book ‘Natuurlijk! Zwanger‘ bruikbare tips en adviezen om natuurlijk zwanger te worden zonder direct te kiezen voor het medische traject.

Zwanger zijn is een magische gebeurtenis, maar natuurlijk zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat heeft Eva van Zeeland helaas zelf ook mogen ervaren. “Een zeer emotionele, frustrerende en moeilijke periode die ik gelukkig, na ruim 5 jaar, heb kunnen afsluiten met de mooiste beloning die er bestaat… zwanger worden! Mijn geduld werd in maart 2010 zelfs dubbel beloont met een tweeling.”

Medio augustus 2011 besloot Eva om haar verhaal op te schrijven, deels als blijvende herinnering en anderzijds als inspirerend verhaal en informatiebron. Dit resultaeerde in het e-book ‘Natuurlijk Zwanger‘. Voor dit boek heeft ze bovendien alle informatie omtrent natuurlijk zwanger worden voor je verzameld. “Naast mijn eigen ervaring ben ik gaan praten met verschillende professionals die ieder vanuit hun eigen vakgebied hun meningen en ervaringen met je delen”, vertelt Eva. “Zo sprak ik met een natuurgeneeskundig therapeut en bestuurslid van Het Verbond, de Beroepsorganisatie voor Natuurgeneeskundig Therapeuten. Had ik een interview met Amber Albarda, voedingscoach en schrijfster van Eet, jezelf Mooi, Slank & Gelukkig. Ging ik lunchen met gynaecoloog Dr. Susanne van der Velden en haar collega Anja van Rossum en sprak ik met orthomoleculair therapeut Jeroen de Haas.”

In dit boek wordt vanuit een aantal verschillende en soms zelfs verrassende invalshoeken gekeken naar zwanger worden. Je zult het echt hele waardevolle informatie vinden en heel positief zijn over zwanger worden na het lezen van dit boek.

Heb jij moeite (gehad) om zwanger te raken?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Ruud
Door

Ruud

op 17 Aug 2015

Mooi artikel, ik wil er graag nog iets aan toevoegen als dat mag. Het lichaam is het resultaat van onze gedachten. Zo kun je het hele artikel opnieuw lezen met die mindset en lees je alles ineens helderder. De natuur wilt ons vaak iets zeggen. Mentale blokkades, trauma's e.d. die ons onderbewustzijn hebben overtuigd "dat het (nog) geen tijd is om zwanger te raken". Zelf heb ik erg veel ervaring hiermee in mijn vak als hypnotiseur met wonderbaarlijke resultaten, van vaginisme tot hormonale problemen die dit voorkomen: de bron is de psyche (ik heb al zoveel berichten met fotos gekregen van babys :-) Al met al dus heel goed nieuws voor mensen die zwanger willen raken, maar het gaat dus erom dat we ook even nadenken waarom de natuur dit (nog) zou voorkomen, waardoor het spanningsveld tussen ons en ons doel ineens "in de vrij" komt te staan. Wanneer daarna de beslissing nog steeds ja is (ja, mijn man is geschikt, ja, ik heb alles gedaan wat ik "moest" doen voordat ik kinderen heb etc.) brengt je psyche je de oplossing. You are magic, en de natuur is het bewijs :-) Ruud Nooyen

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading