datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Nieuw! De Biologische winkel van Albert Heijn
02 april 2015 
5 min. leestijd

Nieuw! De Biologische winkel van Albert Heijn

Afgelopen dinsdag was ik bij de opening van de bio pop-up store van de Albert Heijn. Zelf doe ik al jaren met veel plezier boodschappen bij de Albert Heijn. Albert Heijn was een van de eerste supermarkten, waar biologische producten verkrijgbaar waren.

Erg blij ben ik dan ook met hun nieuwe uitgebreide assortiment, die ze lanceerde door de opening van een tijdelijke biologische winkel waar ik samen was met stagiaire Aimee.

Mijn basis is biologisch

Zoals je weet eet ik bij voorkeur biologisch, zonder geraffineerde suiker en chemische zoetstoffen en foute e-nummers. De biologische producten die ik het meeste koop zijn:

  • Biologische thee en granen koffie
  • Biologische sinas/appel sap en diksap
  • Biologische kaas, volle yoghurt, eieren en roomboter
  • Biologisch brood, muesli en havermout
  • Biologisch groente en fruit (ook diepvries)
  • Biologische rode wijn en pure chocolade
  • Biologisch vlees (vleesvervangers) en vis

Heel fijn dat er nu nog meer keuze is in biologisch! Waar je voorheen speciaal een bezoek aan de natuurwinkel moest brengen, kun je nu voor al je biologische boodschappen terecht in de supermarkt.

Bio pop-up store

Je kunt deze hele week in de bio pop-up store de biologische producten zien, beleven, proeven en natuurlijk ook kopen. Er zijn iedere dag leuke activiteiten georganiseerd: Albert Heijn’s biologische boeren vertellen over hun product, er is een speciale klantenavond, op donderdag en vrijdag koken bloggers hun favoriete bio-recept en op tweede paasdag kunnen kinderen uit de buurt eitjes komen zoeken in de winkel. De bio pop-up store werd feestelijk geopend door Adriaan Thierry, directeur omni-channel marketing & format en bio-boer Gert-Jan Kos.

Wil je zelf een kijkje nemen in de tijdelijke biologische winkel van AH? De bio pop-up store bevindt zich in de Spaarndammerstraat 460 c in Amsterdam en is tot en met 7 april geopend van 9.00-19.00 uur, met uitzondering van eerste Paasdag.

Naast de aanwezigheid van vele pers en bloggers, kwam ook Rens Kroes een kijkje nemen. Tijdens de opening werden symbolisch 850 bio winkels geopend om te laten zien dat je vanaf nu voor al jouw biologische boodschappen bij iedere Albert Heijn-winkel terecht kunt.

Mijn favoriete biologische producten

Zelf koop ik al jaren het liefste biologisch, zeker bij versproducten als groente en fruit. Er gaan er met twee opgroeiende jongens van 5 jaar een heleboel biologische bananen, appels en kiwi’s doorheen. Deze waren al jaren goed biologisch verkrijgbaar, maar er ontbraken nog een heleboel favorieten. Heel blij ben ik dan ook dat er nu ook andere biologische vruchten verkrijgbaar zijn zoals onze favoriet; aardbeien! Een aardbei is van nature erg poreus en bestrijdingsmiddelen trekken hierdoor gemakkelijk tot in de kern van de aardbei. Goed wassen heeft bij niet biologisch dus niet veel zin. Verrast was ik dan ook dat AH deze ook in het assortiment heeft opgenomen. Beetje vroeg voor de tijd van het jaar, maar ze komen dan ook uit Spanje.

Biologische babyvoeding

Ook ben ik blij met het groeiende assortiment biologische producten voor baby’s en kinderen. Zo ben ik al jaren fan van diksap; van nature zoet en zonder toegevoegde suiker of chemische zoetstoffen. Zeker nu met de komst van Little Miss Natural zie ik een duidelijk verschil met wat er 5 jaar geleden verkrijgbaar was en wat er nu allemaal verkrijgbaar is.

Naast het nieuwe AH Biologisch (diksap, zuigelingenmelk en maaltijdhapjes), zijn er nog veel meer fijne biologische merken. De producten van Zonnatura zal je zeker al kennen, maar ook de lijn van Ella’s met babyvoeding en al het verantwoorde lekkers van Organix Goodies is zeker een waardevolle aanvulling. Heel fijn dat je hiervoor nu ook terecht kan bij de supermarkt!

Maak kans op een tas vol AH Bio producten!

Ben jij net als ik ook gek op biologisch? Deel dan jouw favoriete #lekkerbio product via en maak iedere week kans op één van de vijf bio tassen vol met AH Bio producten t.w.v. 25,-. Maak een leuke, grappige of inspirerende foto met jouw favoriete #lekkerbio product.
Deel deze met #lekkerbio en #AH via Twitter, Pinterest of Instagram of op de Facebook pagina van Albert Heijn.

De origineelste of mooiste inzending maakt bovendien kans op de hoofdprijs: een AH bio cadeaubon t.w.v. 100,-. Meedoen aan deze winactie kan t/m 1 mei 2015. Bekijk hier de actievoorwaarden >>>

Wanneer is iets biologisch?

Biologisch zegt iets over hoe eten is gemaakt. Bij het telen van groente en fruit mogen boeren bijvoorbeeld geen kunstmest en geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. En biologische veehouders doen er alles aan om hun dieren een zo natuurlijk mogelijk leven te geven. Zo hebben varkens, koeien en kippen veel ruimte en mogen ze lekker naar buiten. Ze eten biologisch voedsel en krijgen alleen medicijnen als het écht nodig is. Ook onze andere biologische producenten en leveranciers gaan uit van de kracht van de natuur. Zo krijg je pure producten waaraan zo min mogelijk is toegevoegd.

Op de foto rechts, zie je een van de gerechtjes die gemaakt werden bij de opening van de Bio pop-up store. Biologisch lekker natuurlijk!

Biologisch koken? Allerhande helpt!

Wij inspireren je graag om lekker biologisch te gaan koken. Allerhande helpt daarbij met heerlijke recepten met biologische producten. Handig want met 1 klik zet je alles wat je nodig hebt voor het recept op je digitale boodschappenlijstje.

Biologisch is niet per definitie suikervrij, blijf dus zeker alle etiketten lezen en ben je bewust van wat je eet!

Ga jij het nieuwe Bio assortiment van de Albert Heijn proberen?

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Corina remmerswaal
Door

Corina remmerswaal

op 05 Apr 2015

Beste miss naturel Ik ben vegetarisch maar overweeg weer wat vlees te gaan eten. Hoe weet ik wat ECHT biologisch vlees is? Is ah bio ook echt bio? Geen achteraf verhalen dat de diertjes toch een slecht leven hebben gehad? Groetjes corina

Carlo
Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 07 Apr 2015

Hoi Corina, bedankt voor je bericht. Je kunt er zeker van uit gaan dat AH echt biologisch vlees verkoopt. Kijk altijd of het biologisch keurmerk (groen blaadje) er op staat. Je kunt hier meer lezen over biologisch vlees https://missnatural.nl/biologisch-vlees-beter-voor-mens-en-dier/ Groeten Eva

Janneke
Door

Janneke

op 08 Apr 2015

Lijkt me toch beter in een natuurvoedingswinkel kopen of bij de biologische boer. Weet niet hoor maar denk dat appie dan teveel macht krijgt en hoe zit het met de gevolgen. Te lage prijzen voor leveranciers. En hoe zit het met het assortiment. Al vaak meegemaakt dat producten uit het assortiment verdwijnen. Denk dat ze het vooral verkopen omdat er vraag naar is maar of de bedoelingen net zo zuiver zijn als de biologische waar.

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine