datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Orthomoleculair arts Geiske de Ruig gaat schrijven voor Miss Natural
05 maart 2013 
3 min. leestijd

Orthomoleculair arts Geiske de Ruig gaat schrijven voor Miss Natural

Graag wil ik me, als het nieuwe redactielid van Miss Natural, aan jullie voorstellen. Mijn naam is Geiske de Ruig en ik ben 51 jaar. Ik heb een fantastische 19-jarige dochter, Savine, die inmiddels het huis uit is en in Utrecht studeert.  Ik woon in Capelle aan de IJssel en heb daar mijn Praktijk voor Preventieve Geneeskunde. Mijn interesse in voeding, gezondheid en het menselijk lichaam is uit nood geboren, maar heeft uiteindelijk geleid tot mijn passie en zelfs mijn werk.

Zware tijden

Alles ging een lange tijd voor de wind. Ik haalde zonder problemen mijn gymnasium diploma, ik lootte in voor de studie Tandheelkunde in Utrecht en was binnen vijf jaar tandarts. Ik was 23 jaar en vol enthousiasme om aan de slag te gaan. Ik trouwde op mijn 28e met de man van mijn leven en werkte fulltime als tandarts. Helaas sloeg op mijn 29e jaar het noodlot toe: ik werd ziek en voelde me lange tijd ongelooflijk moe. Na een aantal maanden zoeken werd de diagnose gesteld: chronisch vermoeidheidssyndroom of ME. En daar kon ik het mee doen. Heb twee jaar lang als een ziek, slap vogeltje op de bank gelegen, niet in staat om me aan te kleden, laat staan te werken.

Zoektocht in complementaire geneeskunde

Inmiddels had ik een kind gekregen en was mijn huwelijk gestrand (onder andere door mijn ziekte) en stond ik er alleen voor. Ik heb een aantal jaren halve dagen gewerkt en dat waren voor mij tropenjaren. Ik was er echter van overtuigd dat er meer was tussen hemel en aarde, dan datgene wat de huisarts en de internist mij vertelden. Ik begon me te interesseren in complementaire geneeskunde, las alles wat los en vast zat over voeding en voedingssupplementen en dit boeide me zodanig dat ik besloot de opleiding orthomoleculaire geneeskunde te volgen.

Ommekeer

Dat bleek een gouden greep! De kennis die ik daar opdeed gaf mij zoveel inzicht in mijn eigen lichaam dat ik binnen een aantal jaar zienderogen opknapte. Ik werd zo enthousiast dat ik daarnaast nog veel meer opleidingen heb gevolgd: energetische geneeswijze, laboratoriumdiagnostiek, darm therapie,… Nog steeds volg ik met veel plezier vrijwel wekelijks congressen en bijscholingen, want de orthomoleculaire geneeskunde staat niet stil.

Ik besloot om hier mijn werk van te maken en heb sinds zeven jaar mijn eigen Praktijk voor Preventieve Geneeskunde. Het vak is absoluut mijn passie geworden en ik zie veel patiënten met chronische ziekten, darmproblemen, chronische vermoeidheid. Ik vind het iedere keer weer een uitdaging om deze patiënten te helpen. Ook anti-aging heeft mijn interesse, tenslotte kun je met een gezonde leefstijl ook je veroudering vertragen!

Roeping

Ik zie het als mijn roeping om de kennis die ik inmiddels heb verzameld door te geven aan studenten en cursisten. Jan Blaauw heeft mij vijf jaar geleden gevraagd om te komen lesgeven voor zijn orthomoleculaire opleiding Ortho Linea en daar mag ik het stukje ‘ontgiften‘ voor mijn rekening nemen. Met mijn kennis als tandarts weet ik als geen ander wat de impact is van bijvoorbeeld zware metalen, zoals amalgaam op het menselijk lichaam. En wat dacht je van alle toxische stoffen vanuit het milieu? Er zitten toxische stoffen in onze voeding (van BPA in plastics, tot zware metalen zoals kwik in kunstmatige zoetstoffen zoals glucose-fructosesiroop, en kunstmatige geur- kleur en smaakstoffen in het merendeel van verpakte voedingsmiddelen), in onze deodorant (aluminium) en in onze leefomgeving.
Is dit iets waar we ons zorgen over moeten maken?  Mijn antwoord: Nee. Mits je voeding je helpt je lichaam te reinigen.

Glycobiologie

Mijn werk is mijn passie. Dat is heel fijn, want dat betekent dat ik dagelijks bezig mag zijn met dingen die me boeien. Een van de grootste nieuwste ontdekkingen waar ik me dagelijks mee bezighoud is de nieuwe wetenschap Glycobiologie, de wetenschap over suikerstructuren. Deze wetenschap is nog onbekend bij menig arts en specialist en ook in de complementaire geneeskunde staat het nog in de kinderschoenen. Het is super interessant te zien dat we toch nog steeds weer nieuwe dingen ontdekken die te maken hebben met onze cellen en cel communicatie. De Glycobiologie gaat de medische wetenschap de komende 10-15 jaar beïnvloeden, daar ben ik van overtuigd. De kennis die we inmiddels vanuit deze wetenschap hebben is zo interessant, omdat we weer een extra fenomeen hebben ontrafeld die uitstijgt boven de genetica!

Via de Miss Natural website wil ik jullie graag op de hoogte houden van alles wat nieuw is op het gebied van Glycobiologie. En graag wil ik mijn passie (darmen, ontgiften, anti-aging) met jullie delen!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
nicole
Door

nicole

op 05 Mar 2013

Hoi ! Heel interessant !! Ik ben een trouwe darm worstelaar dus ik zie je informatie blij tegemoet , alle nieuwe tips zijn altijd welkom ! Ik moet zeggen zonder suiker eten scheelt al enorm ! groetjes Nicole

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 05 Mar 2013

Welkom Geiske, ik ben benieuwd naar je bijdragen! :)

Yvonne
Door

Yvonne

op 05 Mar 2013

Super! Ik heb jaren met darmklachten geworteld, ben er zelfs mijn baan door kwijt geraakt. Ben uiteindelijk bij een orthomoleculair arts terecht gekomen en dat is mijn reddende engel geworden! 14 amalgaamvullingen en een campylobacter in mijn darmen... Nu 1 jaar verder, voel ik me beter dan dat ik me ooit heb gevoeld (kleine kanttekening, ben ook gestopt met koemelk en tarwe)

Jenaida van Wijk
Door

Jenaida van Wijk

op 05 Mar 2013

Welkom Geiske! Ik ben heel erg benieuwd naar de glycobiologie. Superinteressant!

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 05 Mar 2013

Welkom Geiske, leuk dat je er bij bent!

Saskia
Door

Saskia

op 05 Mar 2013

Welkom,en ik ben benieuwd naar alle nieuwe informatie!veel succes!

Cle
Door

Cle

op 05 Mar 2013

Hi Geis, Geweldig! ik weet dat dit weer een "plek" is waar je al je energie, kennis en enthousiasme kwijt kunt om je medemens verder te helpen in hun gezondheid(problemen. Ik volg je op afstand en dichtbij.... lfs, Clé

Karin van Holland
Door

Karin van Holland

op 06 Mar 2013

Welkom Geiske, ik ben benieuwd naar je (komende) artikelen en je presentatie bij de Miss Natural awards!

Jacintha Jangli
Door

Jacintha Jangli

op 06 Mar 2013

6 maart 2013 Hallo Geiske, Toeval of niet. Heb 3maanden niet gesport, vandaag opnieuw gestart. Lees in een gezondheidsblad een artikel geschreven door jou. Noteer jouw naam om thuis meer info op te zoeken. Waarom? heb sinds 2003 de ziekte van Crohn. Train maar val niet. Lees dat het zou kunnen komen van "foutieve bacterien"in de darmen. Klopt het? Misschien kun je svp hierover iets schrijven. Alvast bedankt en succes teogewent. Hartelijke groetjes Jacintha

Geiske de Ruig
Door

Geiske de Ruig

op 07 Mar 2013

Hallo Jacintha, leuk dat je direct reageert. Er zijn heel veel mensen met darmproblemen dus ik ga hier zeker, via Miss Natural over schrijven...Even geduld! Geiske

Carolien
Door

Carolien

op 11 Mar 2013

Ook ik heb jaren darmproblemen gehad. Zonder rund / varkensvlees en met geitenmelk ipv koemelk gaat het stukken beter. Toch heb ik het idee dat er nog wat beter kan (afvallen bijv. lukt niet, wat ik ook probeer. Ik hoop dat hier te gaan vinden!

Janka
Door

Janka

op 04 Dec 2013

Hallo Geiske, Jammer voor mij in ieder geval, dat je niet als bio-energetisch tandarts o.i.d. bent doorgegaan. Daar zitten er maar een paar van in Nederland. Ik woon in het noorden des lands en die tandartsen zitten voor zover ik weet alleen in het zuiden des lands!! Of weet jij zo iemand ergens in het midden des lands? In ieder geval succes met hetgeen waar je mee bezig bent. Hoop op antwoord van j. gr. Janka

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 05 Dec 2013

Hoi Janka, even een reactie van mij. Ik weet dat Geiske nu namelijk even haar aandacht bij iets anders heeft, inderdaad jammer dat er niet meer zijn. Wellicht leuk om eens een artikel aan te wijden! Als ik haar spreek zal ik vragen of ze bio-energetische tandartsen kent.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading