datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Recept: Paleo tomatensoep
02 september 2013 
1 min. leestijd

Recept: Paleo tomatensoep

Het is maandag: het begin van een nieuwe week. En deze week begint voor mij weer het schooljaar van mijn zoontje en gaan we weer een ‘normaal ritme’ in na de vakantie. Reden genoeg voor mij om niet al te lang in de keuken te staan, maar wel iets lekkers en gezonds klaar te maken. Zo’n eerste schooldag vereist namelijk heel wat energie. Daarom staat er bij ons vanavond een lekker soepje op het menu!

Paleo tomatensoep

Ik ben dol op soep. Het is eenvoudig te maken, heerlijk om te eten en bovendien kun je er heel veel gezonde ingrediënten aan toevoegen. Daarnaast vindt mijn zoon het leuk om mee te helpen in de keuken en soep is ideaal om samen voor te bereiden. In het boekje ‘Hallo Paleo‘ vond ik een lekker en eenvoudig recept voor tomatensoep. Eet je mee?

Dit heb je nodig:

 • 1 kilo tomaten, in vieren gesneden
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden (zelf ben ik een echte knoflook fan, dus ik doe er vaak wat meer in. Lekker, en heel goed voor je weerstand!)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 300 ml water
 • peper & zeezout
 • Gehaktballetjes naar smaak

Zo maak je de tomatensoep klaar:

 1. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui met de knoflook gedurende 2 a 3 minuten.
 2. Voeg de tomatenpuree toe en bak die even mee.
 3. Doe de tomaten en het water erbij, doe de deksel op de pan en breng het aan de kook.
 4. Draai het vuur laag en laat de paleo tomatensoep nog 2o minuten doorkoken.
 5. Pureer de soep met een staafmixer.
 6. Voeg eventueel de gehaktballetjes toe en breng op smaak met peper en zeezout.
 7. Voeg eventueel nog wat kruiden toe. Ik gebruik meestal peterselie en bieslook voor wat extra pit.
 8. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete maandag-maaltijd?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Judith
Door

Judith

op 02 Sep 2013

Ik zou hier een v Geroosterd broodje met ricotta, betrooid met herbamare bij eten.

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 03 Sep 2013

Lekker! Wij hadden er olijfbrood bij, rook helemaal naar vakantie :)

Evelien
Door

Evelien

op 02 Sep 2013

Klinkt goed :-) Ik heb zelfgemaakte pompoensoep op (met daarin courgette, paprika, bosui, tijm) met een speltvolkorencracker met plakjes advocado erop!

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 03 Sep 2013

Ook heel lekker, Evelien!

stephanie
Door

stephanie

op 03 Sep 2013

waarom de el tomatenpuree? heeft die een nut of alleen voor de rodere kleur? Ik ga hem morgen maken, zl vond mijn vorige tomatensoep maar vreemd smaken dus ben benieuwd of deze beter in de smaak valt want het is zijn lievelingssoep!! ;-)

Lynn
Door

Lynn

op 15 Dec 2013

Ik vraag me altijd af van welk merk tomatenpuree en tomatensaus paleo proof is? Van Heinz of?

Anja
Door

Anja

op 12 May 2016

Zelfgemaakte tomatenpuree, de rest zit allemaal in pakjes of blikjes met een laagje plastic (BPA's)

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 16 May 2016

Helaas inderdaad lastig te verkrijgen, maar in glas bestaan ze wel!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading