arrow_drop_up arrow_drop_down

THRIVE II: This Is What It Takes

2 september 2013 

Recept: Paleo tomatensoep

Het is maandag: het begin van een nieuwe week. En deze week begint voor mij weer het schooljaar van mijn zoontje en gaan we weer een ‘normaal ritme’ in na de vakantie. Reden genoeg voor mij om niet al te lang in de keuken te staan, maar wel iets lekkers en gezonds klaar te maken. Zo’n eerste schooldag vereist namelijk heel wat energie. Daarom staat er bij ons vanavond een lekker soepje op het menu!

Paleo tomatensoep

Ik ben dol op soep. Het is eenvoudig te maken, heerlijk om te eten en bovendien kun je er heel veel gezonde ingrediënten aan toevoegen. Daarnaast vindt mijn zoon het leuk om mee te helpen in de keuken en soep is ideaal om samen voor te bereiden. In het boekje ‘Hallo Paleo‘ vond ik een lekker en eenvoudig recept voor tomatensoep. Eet je mee?

Dit heb je nodig:

 • 1 kilo tomaten, in vieren gesneden
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden (zelf ben ik een echte knoflook fan, dus ik doe er vaak wat meer in. Lekker, en heel goed voor je weerstand!)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 300 ml water
 • peper & zeezout
 • Gehaktballetjes naar smaak

Zo maak je de tomatensoep klaar:

 1. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui met de knoflook gedurende 2 a 3 minuten.
 2. Voeg de tomatenpuree toe en bak die even mee.
 3. Doe de tomaten en het water erbij, doe de deksel op de pan en breng het aan de kook.
 4. Draai het vuur laag en laat de paleo tomatensoep nog 2o minuten doorkoken.
 5. Pureer de soep met een staafmixer.
 6. Voeg eventueel de gehaktballetjes toe en breng op smaak met peper en zeezout.
 7. Voeg eventueel nog wat kruiden toe. Ik gebruik meestal peterselie en bieslook voor wat extra pit.
 8. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete maandag-maaltijd?

Over de schrijver
Ik ben Aimee Elsendoorn, 19 jaar oud! Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van Mediamanagement MBO niveau 4 op het Grafisch Lyceum in Utrecht. Voor mijn afstudeerstage reis ik de komende maanden naar Eindhoven af om Miss Natural te assisteren. Ik ben zelf al een klein jaartje erg gezond bezig omdat ik modellen werk wil gaan doen (al 10kg afgevallen door een gezondere levensstijl). Wil hierna graag ook mijn steentje bij dragen binnen de Natural Lifestyle, kijk daarom enorm uit naar de komende maanden bij Miss Natural en natuurlijk mijn nieuwe suikervrije levensstijl!
Judith
Door

Judith

op 2 September 2013

Ik zou hier een v Geroosterd broodje met ricotta, betrooid met herbamare bij eten.

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 3 September 2013

Lekker! Wij hadden er olijfbrood bij, rook helemaal naar vakantie :)

Evelien
Door

Evelien

op 2 September 2013

Klinkt goed :-) Ik heb zelfgemaakte pompoensoep op (met daarin courgette, paprika, bosui, tijm) met een speltvolkorencracker met plakjes advocado erop!

Layla Pansier
stephanie
Door

stephanie

op 3 September 2013

waarom de el tomatenpuree? heeft die een nut of alleen voor de rodere kleur? Ik ga hem morgen maken, zl vond mijn vorige tomatensoep maar vreemd smaken dus ben benieuwd of deze beter in de smaak valt want het is zijn lievelingssoep!! ;-)

Lynn
Door

Lynn

op 15 December 2013

Ik vraag me altijd af van welk merk tomatenpuree en tomatensaus paleo proof is? Van Heinz of?

Anja
Door

Anja

op 12 May 2016

Zelfgemaakte tomatenpuree, de rest zit allemaal in pakjes of blikjes met een laagje plastic (BPA's)

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 16 May 2016

Helaas inderdaad lastig te verkrijgen, maar in glas bestaan ze wel!

Reactie plaatsen

Nieuw! Miss Natural 🍀 Awake News ⏳

In 20 min. een update van wat er echt gaande is in de 🌍 wereld. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.