datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Recept: Salade met radijs en tuinbonen
08 juli 2014 
1 min. leestijd

Recept: Salade met radijs en tuinbonen

Radijzen worden in de zomer van gegeten als onderdeel van rauwkost of salade, of gewoon zo, uit het vuistje. Ook worden ze vaak in soepgroenten verwerkt. De lekkere pittige smaak geef een echte bite aan je gerechten.

Dit lekkere saladerecept met radijs en tuinbonen is een ideale lunchsalade met lekker veel pit. En je profiteert meteen van alle gezondheidsvoordelen van de radijs. Dubbel genieten dus!

Over de radijs

Radijs is de wortel van een plant uit de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan en zijn lekker pittig. Daarnaast zijn ze natuurlijk erg gezond! Zo bevatten ze veel vezels, waardoor je spijsvertering beter verloopt, en voedingsstoffen worden gelijkmatiger in het bloed opgenomen. Ze zijn onder meer ook goed voor je nieren, bevatten veel vitamine C, B en K, en er zitten anthocyaninen in die ervoor zorgen dat gifstoffen uit het lichaam verwijderd worden. Een reinigende groente dus!

Salade met radijs en tuinbonen

Dit heb je nodig voor 4 personen:

 • 1 krop Lollo bianco
 • 1 grote bos radijs
 • 4 bosuien
 • 250 gram tuinbonen
 • Een stukje schapenkaas of een andere milde kaas
 • Olijfolie, azijn, peper, zout, tijm en honing voor de dressing

Zo maak je het klaar:

 1. Snijd de radijs en bosui in kleine stukjes.
 2. Maak de tuinbonen schoon en haal de bonen uit de schil. Als je verse tuinbonen (bijvoorbeeld uit eigen moestuin) hebt, dan kun je ze gewoon rauw eten. Zijn ze niet zo vers, kook ze dan een minuut of tien.
 3. Snijd de kaas in kleine stukjes en was de Lollo bianco.
 4. Maak de Lollo bianco klein en meng met de overige ingrediënten.
 5. Maak een dressing van olijfolie, azijn, peper, zout, tijm en honing en meng dit met de sla.

Dit recept en 49 andere natuurlijke recepten vind je in mijn kookboek ‘Natuurlijk! Eten!’ Verkrijgbaar als e-book en gedrukt exemplaar.

Heb jij ook een lekker recept met radijs?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Nicolet Janse
Door

Nicolet Janse

op 22 Jul 2013

Lijkt me heerlijk!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading