datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Recept voor een natuurlijk verantwoord toetje!
03 juli 2014 
1 min. leestijd

Recept voor een natuurlijk verantwoord toetje!

Desserts zijn in zekere zin een maaltijd. Het beste zou zijn om een dessert niet direct na de rest van het diner te eten, maar juist wat eerder op de dag. Echter, we zijn gewend om een dessert als laatste gang te eten. En soms is het gewoon leuk, en lekker, om een diner af te maken met een dessert. Vooral als je thuis voor vrienden kookt.

Daarom stelde ik mijzelf de vraag: bestaat er zoiets als een gezond dessert? En dat leverde een lekker recept voor een natuurlijk verantwoord toetje! Voor de laatste gang van je diner… Of gewoon lekker voor tussendoor!

Natuurlijk verantwoord toetje

Bij een gezonde en natuurlijke maaltijd hoort natuurlijk een verantwoord dessert. En een natuurlijk dessert gaat niet over het tellen van calorieën, maar over voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen. Daarnaast bevat een natuurlijk dessert geen ingrediënten als geraffineerde suikers en gehydrogeneerde oliën. En geen smaakstoffen, zoetstoffen en kleurstoffen.

Snel klaar!

Het heerlijke recept omvat slechts 6 ingrediënten en 15 minuten bereidingstijd. Het dessert is van nature is rijk aan pure ingrediënten. Kortom, een verantwoord toetje om je vingers bij af te likken.

Recept voor een rauw chocolade dessert

Recept-voor-een-natuurlijk-verantwoord-toetjeDit zijn de superfood ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 avocado (geschild en ontpit)
  • 20 gram rauwe cacaopoeder
  • 75 ml agave nectar
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 30 ml haverroom (of kokosroom)
  • 25 gram pure biologische chocolade gehakt
  • topping (nootjes of kokos)

Zo maak je het klaar:

Schil de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer de avocado met de cacaopoeder, agave nectar, kaneel, haverroom tot een gladde mousse. Roer de pure chocolade door en laat de mousse een uurtje in de koelkast opstijven. Serveer de mousse in mooie schaaltjes en maak het af met een mooie topping, bijvoorbeeld van nootjes of kokos.

Wat doen deze superfoods voor ons?

De avocado zorgt voor een romige smaak in dit dessert. Bovendien bevat dit groen wondertje veel vitaminen. De intense chocolade smaak met zijn flavanoïden geeft een gelukkig gevoel. Het aanwezige magnesium in de chocola heeft een heilzame werking. Dat is pas verantwoord smullen!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
nathalie
Door

nathalie

op 07 Jul 2014

Dit maak ik heel vaak maar dan geen haverroom erdoor maar kokosolie en dadels ipv agave, nog gezonder!!

safiera
Door

safiera

op 17 Apr 2016

Hey Nathalie, wat een goed idee om de agave te vervangen met dadels! Hoeveel dadels gebruik je dan in dit recept? Groetjes Safiera

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading