Recept voor een natuurlijk verantwoord toetje!

Desserts zijn in zekere zin een maaltijd. Het beste zou zijn om een dessert niet direct na de rest van het diner te eten, maar juist wat eerder op de dag. Echter, we zijn gewend om een dessert als laatste gang te eten. En soms is het gewoon leuk, en lekker, om een diner af te maken met een dessert. Vooral als je thuis voor vrienden kookt.

Daarom stelde ik mijzelf de vraag: bestaat er zoiets als een gezond dessert? En dat leverde een lekker recept voor een natuurlijk verantwoord toetje! Voor de laatste gang van je diner… Of gewoon lekker voor tussendoor!

Natuurlijk verantwoord toetje

Bij een gezonde en natuurlijke maaltijd hoort natuurlijk een verantwoord dessert. En een natuurlijk dessert gaat niet over het tellen van calorieën, maar over voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen. Daarnaast bevat een natuurlijk dessert geen ingrediënten als geraffineerde suikers en gehydrogeneerde oliën. En geen smaakstoffen, zoetstoffen en kleurstoffen.

Snel klaar!

Het heerlijke recept omvat slechts 6 ingrediënten en 15 minuten bereidingstijd. Het dessert is van nature is rijk aan pure ingrediënten. Kortom, een verantwoord toetje om je vingers bij af te likken.

Recept voor een rauw chocolade dessert

Dit zijn de superfood ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 avocado (geschild en ontpit)
  • 20 gram rauwe cacaopoeder
  • 75 ml agave nectar
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 30 ml haverroom (of kokosroom)
  • 25 gram pure biologische chocolade gehakt
  • topping (nootjes of kokos)

Zo maak je het klaar:

Schil de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer de avocado met de cacaopoeder, agave nectar, kaneel, haverroom tot een gladde mousse. Roer de pure chocolade door en laat de mousse een uurtje in de koelkast opstijven. Serveer de mousse in mooie schaaltjes en maak het af met een mooie topping, bijvoorbeeld van nootjes of kokos.

Wat doen deze superfoods voor ons?

De avocado zorgt voor een romige smaak in dit dessert. Bovendien bevat dit groen wondertje veel vitaminen. De intense chocolade smaak met zijn flavanoïden geeft een gelukkig gevoel. Het aanwezige magnesium in de chocola heeft een heilzame werking. Dat is pas verantwoord smullen!