10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Recept voor zomerse maaltijdsalade met rode kool
01 augustus 2012 
2 min. leestijd

Recept voor zomerse maaltijdsalade met rode kool

Rode kool in de zomer? Het is niet het eerste waar je aan denkt, toch?

Zelf had ik ook niet gedacht dat ik in de zomer rode kool zou eten, maar toen ik een kool kreeg uit de moestuin van mijn schoonvader, wilde ik er toch wel wat mee doen. Het is toch zonde om zo’n mooie kool te laten liggen.

Rode kool bevat veel vitamine C

Rode kool bevat namelijk vitamine A, B en C. Het vitamine C gehalte is hoog en bevat ook thiocyanaat dat een antibiotische werking heeft. Bovendien bevat rode kool mineralen als: ijzer, koper, zwavel, fosfor, magnesium, kalk en kalium!

Naast de kool had ik nog aardappelen in huis, die al een beetje oud waren, dus goed voor puree. Toen werd het een feest met het toevoegen van ingrediënten voor de maaltijdsalade met rode kool.

Ingrediënten maaltijdsalade met rode kool

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 200 gram rode kool
  • 6 aardappelen
  • 1 avocado
  • 1 gele paprika
  • zout en peper uit de molen
  • lijnzaadolie
  • handje hennepzaad
  • handje amandelen
  • handvol verse bieslook

Bereiding zomerse maaltijdsalade

Schil de aardappelen (als je bijvoorbeeld jonge Opperdoezer Rondes of biologische aardappelen hebt, hoef je ze niet te schillen, was ze goed en kook ze in de schil) en kook ze tot ze zacht genoeg zijn om te pureren.

Snijd de rode kool in kleine stukjes. Doe dit ook met de avocado, bieslook en de gele paprika.

Giet de aardappelen af en pureer ze, laat even afkoelen. Meng dan de overige groenten erdoor en ook het hennepzaad, lijnzaadolie, amandelen en de bieslook. Voeg wat lijnzaadolie, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

Voeg eventueel wat smaakmakers toe naar eigen inzicht.

Eet smakelijk!

Wat is jouw zomerrecept met rode kool?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Rebecca Buma
Door

Rebecca Buma

op 03 Aug 2012

Heb je deze salade koud of warm gegeten? Als hij ook koud gegeten kan worden zit ik eraan te denken om hem volgende week klaar te maken voor op het werk, maar dan met zoete aardappel. Gr. Rebecca

Irene
Door

Irene

op 04 Aug 2012

Ik heb beide gedaan, de eerste avond lauwwarm. De volgende dag koud. Beide lekker!!

Mmm...lekker smullen met maaltijdsalades! - Mijn Keukentuintje
Door

Mmm...lekker smullen met maaltijdsalades! - Mijn Keukentuintje

op 07 Jun 2016

[…] Heb je geen sla in je moestuin? Dan is kool een lekker alternatief. Maak bijvoorbeeld eens een rode koolsalade met paprika en avocado. Ook verse spinazie is super lekker en gezond als basis voor je […]

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.