datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Recept voor zomerse maaltijdsalade met rode kool
01 augustus 2012 
1 min. leestijd

Recept voor zomerse maaltijdsalade met rode kool

Rode kool in de zomer? Het is niet het eerste waar je aan denkt, toch?

Zelf had ik ook niet gedacht dat ik in de zomer rode kool zou eten, maar toen ik een kool kreeg uit de moestuin van mijn schoonvader, wilde ik er toch wel wat mee doen. Het is toch zonde om zo’n mooie kool te laten liggen.

Rode kool bevat veel vitamine C

Rode kool bevat namelijk vitamine A, B en C. Het vitamine C gehalte is hoog en bevat ook thiocyanaat dat een antibiotische werking heeft. Bovendien bevat rode kool mineralen als: ijzer, koper, zwavel, fosfor, magnesium, kalk en kalium!

Naast de kool had ik nog aardappelen in huis, die al een beetje oud waren, dus goed voor puree. Toen werd het een feest met het toevoegen van ingrediënten voor de maaltijdsalade met rode kool.

Ingrediënten maaltijdsalade met rode kool

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 200 gram rode kool
  • 6 aardappelen
  • 1 avocado
  • 1 gele paprika
  • zout en peper uit de molen
  • lijnzaadolie
  • handje hennepzaad
  • handje amandelen
  • handvol verse bieslook

Bereiding zomerse maaltijdsalade

Schil de aardappelen (als je bijvoorbeeld jonge Opperdoezer Rondes of biologische aardappelen hebt, hoef je ze niet te schillen, was ze goed en kook ze in de schil) en kook ze tot ze zacht genoeg zijn om te pureren.

Snijd de rode kool in kleine stukjes. Doe dit ook met de avocado, bieslook en de gele paprika.

Giet de aardappelen af en pureer ze, laat even afkoelen. Meng dan de overige groenten erdoor en ook het hennepzaad, lijnzaadolie, amandelen en de bieslook. Voeg wat lijnzaadolie, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

Voeg eventueel wat smaakmakers toe naar eigen inzicht.

Eet smakelijk!

Wat is jouw zomerrecept met rode kool?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Rebecca Buma
Door

Rebecca Buma

op 03 Aug 2012

Heb je deze salade koud of warm gegeten? Als hij ook koud gegeten kan worden zit ik eraan te denken om hem volgende week klaar te maken voor op het werk, maar dan met zoete aardappel. Gr. Rebecca

Irene
Door

Irene

op 04 Aug 2012

Ik heb beide gedaan, de eerste avond lauwwarm. De volgende dag koud. Beide lekker!!

Mmm...lekker smullen met maaltijdsalades! - Mijn Keukentuintje
Door

Mmm...lekker smullen met maaltijdsalades! - Mijn Keukentuintje

op 07 Jun 2016

[…] Heb je geen sla in je moestuin? Dan is kool een lekker alternatief. Maak bijvoorbeeld eens een rode koolsalade met paprika en avocado. Ook verse spinazie is super lekker en gezond als basis voor je […]

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading