Recept voor zomerse maaltijdsalade met rode kool
Zelf had ik ook niet gedacht dat ik in de zomer rode kool zou eten, maar toen ik een kool kreeg uit de moestuin van mijn schoonvader, wilde ik er toch wel wat mee doen. Het is toch zonde om zo’n mooie kool te laten liggen.
Rode kool bevat veel vitamine C
Rode kool bevat namelijk vitamine A, B en C. Het vitamine C gehalte is hoog en bevat ook thiocyanaat dat een antibiotische werking heeft. Bovendien bevat rode kool mineralen als: ijzer, koper, zwavel, fosfor, magnesium, kalk en kalium!
Naast de kool had ik nog aardappelen in huis, die al een beetje oud waren, dus goed voor puree. Toen werd het een feest met het toevoegen van ingrediënten voor de maaltijdsalade met rode kool.
Ingrediënten maaltijdsalade met rode kool
Voor 4 personen heb je nodig:
- 200 gram rode kool
- 6 aardappelen
- 1 avocado
- 1 gele paprika
- zout en peper uit de molen
- lijnzaadolie
- handje hennepzaad
- handje amandelen
- handvol verse bieslook
Bereiding zomerse maaltijdsalade
Schil de aardappelen (als je bijvoorbeeld jonge Opperdoezer Rondes of biologische aardappelen hebt, hoef je ze niet te schillen, was ze goed en kook ze in de schil) en kook ze tot ze zacht genoeg zijn om te pureren.
Snijd de rode kool in kleine stukjes. Doe dit ook met de avocado, bieslook en de gele paprika.
Giet de aardappelen af en pureer ze, laat even afkoelen. Meng dan de overige groenten erdoor en ook het hennepzaad, lijnzaadolie, amandelen en de bieslook. Voeg wat lijnzaadolie, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg eventueel wat smaakmakers toe naar eigen inzicht.
Eet smakelijk!
Wat is jouw zomerrecept met rode kool?