datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Stem op jouw favoriete Miss Natural 2014
31 maart 2014 
in Events
21 min. leestijd

Stem op jouw favoriete Miss Natural 2014

De deelnemers in de race naar de titel ‘Miss Natural 2014’ zijn bekend! Deelname is nu gesloten en de ‘strijd’ om de titel Miss Natural 2014 gaat nu van start, met 19 Miss Naturals en ook dit jaar weer een Mister Natural! We stellen de deelnemers graag aan je voor.

Wie inspireert jou, geeft volgens jou precies het juiste voorbeeld, is een motivatie voor anderen? Dat is jouw favoriete Miss Natural (of Mister Natural!). Weet je al op wie je wilt stemmen? Doe dit dan via de link onderaan jouw favoriet. Op vrijdagavond 18 april worden de tien finalisten bekend gemaakt. De dag erna, tijdens de Miss Natural Awards 2014 te Bunnik zullen zij hun verhaal vertellen en strijden om de titel ‘Miss Natural 2014’ en de vele prijzen die hierbij horen.

Linda Sijtsma

“Bij ‘Miss’ denk ik aan strakke jurkjes en kekke hakken. Daarmee zal je mij niet snel zien. In sportkleding voel ik me aangesproken als Natural. Als onzekere vrouw met eetstoornis ooit bij de psycholoog beland. Hardlopen en buiten bewegen bleek mijn medicijn voor een gezond brein. Drie jaar geleden de switch gemaakt om de Miss Natural levensstijl uit te dragen. Omgeschoold naar looptrainer, runningtherapeut, wandelcoach en die passie in de buitenlucht overbrengen op anderen. Dat is mijn ding. Levensstijl veranderd door Natural voeding en je eigen gevoel volgen. Hormonen in balans, geen eetbuien meer en oogkleppen af. 15 jaar getrouwd met een agrariër, wonend op het platteland en de zorg voor ons gezin. Dat alles heeft mij niet weerhouden van zelfontwikkeling door studie Hormoontrainer, stresscounseling en vernieuwend coachen. De volgende stap is om met mijn ienieminie bedrijfje als Vitaliteitscoach meer mensen te bereiken zodat ook zij van alle voordelen van de Miss Natural levensstijl kunnen genieten. Super eng om op de voorgrond te treden, maar verkozen als Miss Natural 2014 zal ik zeker een goede ambassadeur zijn!”

Stem op Linda Sijtsma>>>

Monique

“Ik word enorm gemotiveerd door Eva van Zeeland, de eigenaresse en oprichter van Miss Natural. Behalve het feit dat zij een erg mooie website heeft, is ze een levensechte vrouw met gevoelens en een krachtig leven. Zij, het bedrijf, pusht mij om mezelf te verbeteren, leren om na te denken over mijn voeding en wat erin zit. Ik kan het nog niet perfect elke dag toepassen, maar zij creëert WEL een goed platform dat mij motiveert om op het goede pad te blijven. De beste vrouw worden die je kunt zijn, en dat doet ze voor ALLE vrouwen en dus niet voor mij alléén. Daarom wil ik meedoen met deze verkiezing.”

Stem op Monique >>>

Elke Gunst

“Twee jaar terug voelde ik me heel slecht. Ik was pas een maand begonnen aan een nieuwe baan en was énorm gestressed. Ik werd ziek van de stress, maar kon niet toegeven dat het echt stress was. Dat, in combinatie met de slechte junkvoeding (denk: een volledige doos chocolate chip cookies in een keer opeten, veel te vaak afhaalpizza,…) die ik al jaren at, zorgden ervoor dat mijn darmen ontstoken raakten waardoor ik constant ‘buikgriep’ had.

Ik ontdekte uiteindelijk Paleo, waarbij ik in eerste instantie me lichamelijk ging beter voelen, maar ook langzaamaan beter voor mezelf leerde zorgen. Ik viel twee kledingmaten af en voelde me véél beter in mijn vel. Dankzij Paleo ging ik ook nadenken welke richting ik uitwilde met mijn leven. Ik ben intussen verhuisd, zocht een andere baan en begon mijn blog, omdat ik het woord over Paleo wou verspreiden. Dat werkte zó goed dat ik intussen aan de slag ben als zelfstandig voedingscoach! Sinds ik in januari zelfstandig ben geworden heb ik al meer dan 50 mensen kunnen helpen, dat voelt ongelofelijk goed!

Na jaren van diëten ben ik ook eindelijk niet meer geobsedeerd bezig met mijn gewicht, maar wel met mijn gezondheid. Niet met calorieën of koolhydraten tellen, maar wel met zoveel mogelijk dingen eten die mij gezonder maken in plaats van ongezonder. Natuurlijk ben ik nog niet aan het einde van mijn reis, ik blijf experimenteren met een gezonder leven. Niet alleen voeding, maar ook slaap, beweging, stress, verzorging, … Ik studeer intussen ook voor diëtiste, want mijn droom is om mensen met auto-immuunziektes te kunnen helpen.

Intussen probeer ik met mijn blog zoveel mogelijk mensen te inspireren om gezonder te gaan eten. Ik doe dat onder de noemer Paleo, maar daarom vind ik nog niet dat iedereen (strikt) paleo hoeft te eten. Maar ik vind het wel een heel goed startpunt voor veel mensen, als een eliminatiedieet om zo op zoek te gaan wat wel en niet werkt voor hun lichaam. En onderweg probeer ik hen ook te laten inzien dat het echt gaat om gezondheid, en dat dat slanke lijf dan (meestal) vanzelf wel komt. Ik hoop dat ik dankzij deze wedstrijd nog meer mensen kan bewustmaken rond gezonde voeding!”

Stem op Elke Gunst>>>

Iris Verstappen

“Natuurlijk doe ik aan deze wedstrijd mee omdat ik gezond eten en bewust leven erg belangrijk vind. In mijn dagelijkse leven probeer ik zo veel mogelijk biologisch te eten (& tuinieren op mijn balkonnetje), genoeg te slapen en voldoende te bewegen. Yoga en West-Afrikaanse dans vormen de basis voor mijn gezonde leefstijl: als ik beweeg en zweet, verlang ik daarna automatisch naar gezond en voedzaam eten. Ik vind het erg belangrijk om bewust te kiezen wat eten betreft omdat je niet alleen je eigen lichaam voedt, maar misschien later ook je kindje. Het is belangrijk om ook al voor je zwangerschap bewust en gezond te leven. Dit geldt zowel voor vrouwen als voor mannen. Naast antropologe en Lomi Lomi masseuse, ben ik ook doula. Een doula is een vrouw die vrouwen én hun partners liefdevol en bewust voorbereidt op de bevalling.

Te allen tijde ben ik voorstander van natuurlijke geboorte, waarbij het lichaam van de vrouw alle kracht en wijsheid bezit om haar kindje te baren. De medicalisatie van geboorte is erg in opmars en daarmee gaat een groot deel van inner wisdom vaak verloren. Veel vrouwen zijn bang, vertrouwen niet meer op hun eigen lichaam en geven hun hele ervaring uit handen. Dit hoeft niet zo te zijn. Als doula probeer ik hierin een verschil te maken. En via deze wedstrijd wil ik ook proberen om het concept van doula naar buiten te brengen en hiermee vrouwen een bewuste keuze aanbieden.”

Stem op Iris Verstappen >>>

Juul Donk-Payer

“Mijn hele leven heb ik al een natuurlijke interesse voor eerlijk voedsel, biologisch voedsel, echte spullen, handgemaakte/authentieke dingen, vintage. Mijn droom om balletdanseres te worden (jaaaren geleden) ging niet door en hardnekkige rugklachten als gevolg van hypermobiele gewrichten volgden daarop. Ik ontwikkelde eveneens een spastische dikke darm. Als rode draad in mijn leven, was er altijd die constante zoektocht naar alternatieven (‘Het moet toch anders kunnen‘).

Na mijn derde zware zwangerschap getergd door extreem pijnlijke bekkeninstabiliteit, wist ik ‘Nu moet er wat gebeuren!’. Ik begon met yoga en dit maakte mij bewust. Meer dan ooit. Ook toen ik onverwachts mijn vader verloor in mei 2013. De dag na zijn begrafenis stond ik er weer. Weliswaar ‘gebroken’, intens verdrietig, vol ongeloof en (emotionele) pijn. Maar ik was er. Ik merkte dat ik sterker werd. Lichamelijk en geestelijk. Tegelijkertijd begon ik met het weglaten van geraffineerde suikers en begon ook weer rauwe groenten te eten. Ik ging me ook steeds meer verdiepen in (puur, echt) voedsel en de werking ervan. Nu twee jaar verder, ben ik in topvorm! Mijn spastische dikke darm aanvallen zijn verdwenen, mijn rugklachten idem, evenals de pijnlijke bekkeninstabiliteitsklachten. En… ik ga in september starten met een opleiding tot yoga docent!”

Stem op Juul Donk-Payer >>>

Femke Haex

“Wat is een gezonde levensstijl volgens mij? Een levensstijl waarvan je kan genieten, waarbij je je gezond en fit voelt en straalt van de energie. Een levensstijl die niet gedomineerd wordt door diëten en afvallen, maar door gezond genieten en daardoor een gezond gewicht bereiken. Mijn filosofie is dat het niet alleen gaat het wel/niet eten van bepaalde producten, het gaat óók om de omgang die jij met je lichaam en met eten hebt. Wanneer jij alleen je voeding verandert, maar niets met ‘de binnenkant’ doet, wordt het heel lastig. Ik wil jou stimuleren om naast een gezonde voeding ook te zorgen voor voldoende beweging én een juiste mindset. Een mindset waarmee jij blij bent met jezelf, met het prachtige lichaam dat je al hebt. Een mindset waarmee jij weer van je lichaam gaat houden en daardoor ook goed voor je lichaam wil zorgen. Wat ik nog heel graag zou willen is meer kennis op het gebied van de hormoonhuishouding en van online coaching zodat mijn begeleidingen nóg effectiever worden en er steeds meer mensen gelukkig zijn met hun lichaam en levensstijl.”

Stem op Femke Haex>>>

Anna Zeven

“Vanwege mijn grote passie voor gezondheid en een betere wereld inspireer ik mensen dagelijks om voor puur en gezond te kiezen. Ik ben Ambassadeur Gezonde Leefstijl en schrijf een Kookcoachboek. Hierin maak ik mensen bewust van de kunstmatigheid van supermarktvoer en zet hen er o.a. via Mindfulness toe aan hun lichaamsbewustzijn te vergroten. Ik maak mijn eigen amandelmelk en tover bruine bonen om tot suikervrije chocolademousse, verbouw ’t liefst zelf mijn groenten, gebruik milieuvriendelijke verzorgingsproducten, scheid afval en ga op de fiets naar de lokale biologische boerenmarkt. Het is mijn vurige wens een stralend fit gezond en energiek Nederland te zien, zodat mensen niet anders kunnen dan hun volledige potentieel te verwezenlijken!”

Stem op Anna Zeven>>>

Yassir van Unen

“Mijn doel is om de inmiddels 5,3 miljoen chronisch zieke mensen in Nederland te halveren. Op z’n minst! Ooit was ik zelf ook chronisch ziek evenals enkele mensen in mijn omgeving. Doordat ik zag dat wij in de reguliere sector niet beter werden of zelfs erop achteruit gingen besloot ik veel onderzoek te doen. Ik kon niet geloven dat het niet anders kon. Op een gegeven moment wist ik heel veel, maar bleef die jongen met zijn kennis van internet. Toch voelde ik dat ik op het juiste pad zat. Ik ben daarom mijn opleiding gaan doen tot orthomoleculair kPNI therapeut, wat een verademing was. Eindelijk bevestiging van wat ik al wist en voelde. Tijdens mijn opleiding heb ik mijzelf al kunnen genezen van mijn enorme huisstofmijtallergie en ook darmproblemen. Ook mensen om me heen heb ik toen al kunnen helpen. Na mijn afstuderen heeft dat zich steeds meer uitgebreid en sindsdien is mijn wil om chronische ziektes terug te dringen alleen maar gegroeid. Op dit moment worden veel chronische ziektes in stand gehouden door symptoombestrijding en het niet in kaart brengen en behandelen van de oorzaak. Ik pak het juist anders aan. Ik ga op zoek naar de oorzaak om deze vervolgens via een natuurlijke manier aan te pakken. Hierom wil ik graag MISTER Natural 2014 worden. Des te groter ik mijn visie kan uitdragen des te meer mensen ik kan bereiken met mijn natuurlijke aanpak tegen chronische ziektes.”

Stem op Yassir van Unen>>>

Iris Heuer

“Met het boekje ‘Wat zit er in uw eten’ over e-nummers, is het allemaal begonnen. Inmiddels eet ik vegetarisch, biologisch, grotendeels suikervrij, weinig koolhydraten en de volgende switch gaat zijn glutenvrij. Daarnaast heeft het zich ook in allerlei andere onderdelen van mijn leven doorgetrokken, ik gebruik alleen nog maar natuurlijke cosmetica, tweedehands of biologische kleding en zelfs mijn kat eet natuurlijke voeding. Samen met een aantal anderen ben ik nu bezig met een project RealFood. Wij gaan een health food restaurant in Eindhoven openen, waar alle Miss Natural Foodies terecht kunnen met aangepaste lifestyle wensen. Op langere termijn gaan we allerlei food projecten uitwerken en uitbreiden, zoals een slow food snackbar en een biologische boerderij. Een groot deel hiervan is gebaseerd op de orthomoleculaire principes, en ik zou dus heel erg graag de opleiding hiervoor volgen, die je kunt winnen met de titel ‘Miss Natural 2014’. Als echte Miss Natural verdien ik zeker de titel en kan ik alle (potentiële) Miss Naturals in het restaurant & informatiecentrum verder op weg helpen!”

Stem op Iris Heuer>>>

Souad Abdellaoui

“Ik voel me zo rijk! Rijk omdat ik me zo bewust ben van gezond leven. Van altijd pumps naar blote voeten op het zand, van dure cremes naar arganolie, van cola naar water en van brood naar rijstwafels.

Gezond leven heeft mij energie gegeven en een frissere uitstraling. Het is onwijs leuk om eigenwijze vriendinnen te zien die er eerst niks van moesten weten nu ook bewuster eten en drinken. De titel Miss Natural zal mij nog alleen maar meer motivatie geven om te blijven leren, te ontdekken en vooral daarmee nog meer mensen te inspireren. Samen rijk worden is mijn doel.”

Stem op Souad Abdellaoui>>>

Natasja van der Meulen

“Nèt voor mijn 18e verjaardag kreeg ik te horen dat ik Diabetes type 1 heb, ook wel ‘de sluipmoordenaar’ genoemd. Het was niet, zoals je zou denken, een klap in mijn gezicht, maar eindelijk een oplossing om me weer beter te kunnen gaan voelen. En wat had ik me slecht gevoeld! Enthousiast leerde ik koolhydraten uit te rekenen door mijn voedsel af te wegen en de daarbij behorende insuline te spuiten. Men was verbaasd dat ik het meteen zo positief oppakte, en daar ben ik trots op! Ik leerde in de praktijk alle ins & outs over gezonde voeding om mijn lichaam zo in de beste conditie te houden.

Jaren later toen mijn kinderwens zich de kop op deed, wees onderzoek uit dat ik PCO-syndroom heb. Een hormonale afwijking, waardoor op een natuurlijke manier zwanger raken heel moeilijk is. Ik was zo ontzettend blij dat er een oplossing was voor mijn probleem, en snel begon ik aan mijn hormoonbehandelingen. Geïntrigeerd dat ik nu al mijn 2e hormoonafwijking te pakken had, ging ik me toch eens verder verdiepen in mijn leefstijl. In januari 2010 begon de mooiste tijd van mijn leven, mijn prachtige, prachtige zoon werd geboren!

In 2011 had ik net mijn zoontje afgezet bij de dagopvang, toen ik kort daarna werd ik aangereden door een vrachtwagen. Ik liep een wiplash op in nek en rug, en was maanden aan bed gekluisterd. Bijna 2 jaar na mijn ongeluk leek ik mijn energie goed te kunnen verdelen over de week, want de pijnen waren draagbaar. Alleen werd ik steeds vermoeider. Ik kreeg de tip om naar een Ayurvedische arts te gaan en ging me ook zelf verdiepen in de Ayurveda. Ik voel me er supergoed bij!”

Stem op Natasja van der Meulen>>>

Nicole van Gool

“Begin september heb ik mijn vaste baan als mondhygiënist opgezegd, ben ik met mijn vriend 2 maanden door Indonesië gaan reizen, en vanaf eind november zijn we gaan wonen in Malaga voor 4 maanden. Of ik positief in het leven sta? Ja dus! Mijn baan opzeggen is natuurlijk niet zomaar gegaan. Ongeveer 3 jaar geleden begon ik met een reisblog, wat uiteindelijk meer een culinaire reisblog werd. Mijn passie voor eten en op zoek gaan naar culinaire belevingen, wilde ik graag met anderen delen. Inmiddels had ik een aantal enthousiaste volgers, die meekeken in hoe ik op ontdekking ging in de foodwereld. Het op zoek gaan naar smaken en smaakbelevingen zal ik altijd blijven doen, maar ik wilde meer bereiken dan anderen daarmee alleen inspireren. En zo is mijn bedrijf Culicool ontstaan. Dit is Een online-kanaal om mensen te stimuleren om voeding meer aandacht te geven en plezier te maken met voeding om een gezond & gelukkig gewicht te krijgen en te behouden.

Momenteel zit ik lekker in mijn lijf en voel me fit en energierijk. Dit heb gedaan door voeding op nummer 1 te zetten en er plezierig mee om te gaan. Dat gun ik anderen ook zo. In Culicool kan ik mijn passie voor voeding en gezondheid kwijt kan. En ook mijn creativiteit om gezonde eetstijlen in een fun daglicht te zetten. Mensen in een positieve beweging zetten, daar word ik blij van!”

Stem op Nicole van Gool>>>

Suzanne Vosters

“Een paar jaar geleden ging bij mij de knop om. Ik was teleurgesteld in mijn lijf én mezelf. Mijn lijf liet mij letterlijk in de steek en ik ging gebukt onder dagelijkse chronische hoofdpijn en vele migraineaanvallen. Ik had te kampen met ernstig overgewicht, volgens de norm was ik ‘extreem obees’. Ik voerde voortdurend een strijd tegen mezelf, de (lichamelijke) pijn en de kilo’s. Het leek lang een gevecht dat ik niet kon winnen. Toch is me dat wel gelukt! Ik ben bijna 50 kilo lichter, kom heel dicht in de buurt van een ‘gezond’ gewicht. Maar de grootste winst is wel dat ik me hierdoor veel fitter en energieker voel en niet langer gebukt ga onder onder chronische pijnklachten. Ik voel me kortom veel gelukkiger. Met vallen en opstaan heb het pad naar een gezonde leefstijl bewandeld. Vooral na de geboorte van mijn zoon 2 jaar geleden ging ik mij steeds meer verdiepen in voeding en gezondheid. Ik leerde ontzettend veel en ging datgene wat ik ontdekte en las ook toepassen in de praktijk. Ik stapte af van de ‘Schijf van Vijf’ en stapte over een ander eetpatroon waarin ik veel bewuster en meer volgens de natuur (en niet uit de fabriek) ben gaan eten.

Het is mijn overtuiging dat ‘je bent wat je eet’ en dat ‘voeding als medicijn’ kan werken. Wat je in je lichaam stopt, is wat je lichaam vormt. En dan gaat het niet alleen om fysieke, maar ook om mentale voeding. Als ervaringsdeskundige wil ik graag mijn ervaring en kennis delen en daarom ben ik twee maanden geleden mijn bedrijf gestart. Met mijn bedrijf wil ik vrouwen helpen zich energieker, fitter en gezonder te laten voelen door hen op weg te helpen naar een natuurlijke gezonde leefstijl. Het is mijn missie om bij te dragen aan een gezonder Nederland, want gezonde mensen zijn blije mensen!”

Stem op Suzanne Vosters>>>

Jouke Krabbenborg

“Waarom wil ik Miss Natural 214 worden? Omdat ik gezonde voeding graag geïntegreerd wil zien in ons dagelijks leven én de brug wil slaan tussen de reguliere en complementaire geneeskunde! Via gezonde voeding én ook op andere vlakken een natuurlijke levenstijl is immers heel veel te bereiken!

Ik ben begonnen met een natuurlijke levensstijl in de periode dat ik een eetstoornis had (boulimia) en erachter kwam dat ik zwaar suikerverslaafd was. Het overwinnen an deze verslaving (waar ik nog altijd erg gevoelig voor ben) heeft me vele stappen vooruit geholpen. Verder doe ik stapje voor stapje aanpassingen in de voeding, in de huidverzorging, schoonmaakmiddelen, producten etc. Tijdens de zwangerschap heel veel uitgezocht en ook nu tijdens het eerste levensjaar van mijn dierbare zoon. Het blijft een superleuke continue ontdekkingstocht!

Het liefst wil ik mijn passie waarmaken. Daarvoor ik nu heel graag een opleiding volgen tot natuurvoedingsadviseur. Mijn passie ligt bij preventieve geneeskunde, het natuurlijk voorkomen of verhelpen van kwaaltjes. Ik wil mensen begeleiden naar een gezondere levensstijl!”

Stem op Jouke Krabbenborg>>>

Brenda en Eveline

“Onze eerste detox: samen gingen we van start. Vervingen koffie voor groene powerjuices, wijn voor detoxbubbels (bubbelwater met sinaasappelsap), en chips en vette hapjes voor rauwkost met de heerlijkste dips. We kregen meer energie, waren fitter, onze huiden gingen stralen en een opgeblazen gevoel was verleden tijd. We gaven een Detox diner voor onze vriendinnen, zodat zij de meest lekkere gerechten konden proeven. Zoveel heerlijkheid in een gezond jasje hadden zij niet verwacht! Nu zijn we een paar jaar verder, en detoxen we in de maand januari nog steeds, met bijna onze hele vriendinnengroep en gezinnen!

Die ene maand heeft ons leven veranderd, wij staan veel bewuster in het leven. Het heeft ons doen inzien dat voeding echt voor je kan werken en wij zijn van mening dat goede voeding zorgt dat je meer energie hebt, lekkerder in je vel zit, op een natuurlijk eigen gewicht komt en blijft, en dat je weer gaat stralen! Dat wil toch iedereen? En… het kan niet in 1 keer, je gaat je lifestyle veranderen met kleine stapjes, zodat het niet een bevlieging wordt maar een echte verandering, omdat jouw lijf dat ook verdient. Onlangs zijn wij onze droom gestart, ons bedrijf FooDivas. Switch your Lifestyle, Fix your Health!”

Stem op Brenda en Eveline>>>

Kristel van de Goor

“Jarenlang heb ik last gehad van allerlei vage klachten. Ik was vaak moe, had altijd een opgezette buik na het eten en eczeem plekjes. Ik ontdekte dat dit door een candida infectie in mijn darmen kwam. Ik ging op onderzoek uit en las dat als ik mijn voedingspatroon zou veranderen mijn klachten zouden verminderen. Daarom ben ik sinds 2 jaar gestopt met het eten van suiker, snelle koolhydraten, koemelk, varkensvlees en tarwe en begonnen mijn klachten langzaam te verdwijnen. Na 12 jaar ben ik eindelijk van de candida infectie af. Er is een wereld voor me open gegaan wat er allemaal voor lekkers is als je gezond wil eten. Heerlijk die superfoods en ik heb de lekkerste recepten ontdekt. Zoals gezonde chocolade mousse, zelfgemaakte cruesli, heerlijke smoothies en allerlei koekjes en taarten gezoet met natuurlijke suikers. Nu voel ik me super fit, heb ik veel meer energie, ben ik 10 kilo afgevallen, is mijn huid veel stralender en heb ik zin om veel te sporten.

Voor mij is gezond eten en leven een passie geworden en ik wil niet anders meer. Het liefste zou ik me professioneel gaan richten op het advies geven van heerlijke en gezonde voeding en daarom zou ik heel graag Miss Natural 2014 willen worden!”

Stem op Kristel van de Goor>>>

Sahrona de Gooijer

In 8 maanden tijd ben ik 20 kg ben afgevallen, alleen door biologisch eten, groene smoothies en superfoods! Voordat ik deze levensstijl kreeg was ik een totaal ander mens. Ik at 3x op een dag wit brood met verschillende sausjes, ik zat aan de ritalin en concerta, ik bewoog niet, en was diep ongelukkig. Voelde me niet zoals ik me hoorde te voelen in mijn tienerjaren… Nu 8 maanden geleden ben ik gestopt met mijn slechte levensstijl en ik heb mezelf opgeraapt en aan mezelf gewerkt.

De meeste meiden van mijn leeftijd geven hun geld uit aan drank, en sigaretten. Ik daarentegen maak het liefst al mijn geld op aan biologische producten, organic crèmes en superfoods. Ik ben zo blij wanneer ik naar mijn bio winkel ga, om al mijn boodschapjes te halen. Allemaal nieuwe receptjes uitproberen en eigen creaties maken. Nu ben ik gelukkig, enorm dankbaar en vooral gezond. Ik zit goed in m’n vel, ik heb energie voor 2 en ik wil dit ook aan andere mensen laten voelen! Met deze award kan ik een opleiding naar keuze winnen bij Sonnevelt Opleidingen. Iets wat ik het liefste zou willen doen, is mensen helpen die net zoals mij waren, met deze opleiding kan ik deze droom waarmaken.”

Stem op Sahrona de Gooijer>>>

Karen Marcus

“Al jaren kampte ik met darmproblemen. Ik had vaak pijn in mijn buik en een opgeblazen gevoel. Mijn buik zette soms ook erg uit en dit vond ik erg vervelend. Tijdens mijn zwangerschap van ons tweede kindje heb ik besloten dat ik na mijn zwangerschap eens en voor altijd met die overtollige kilo’s af wilde rekenen. Daardoor ben ik begonnen met hardlopen. Ik viel flink wat af, maar mijn darmklachten bleven helaas.

Hardnekkige obstipatie zei mijn darmarts. 1x in de twee maanden werd ik dan geregeld opgenomen om volledig geweekt te worden om de ontlasting zacht te maken en vervolgens weer ontlasting te krijgen. Dit resulteerde dan in 2 à 3 dagen infuus, klysma’s 3x per dag, en 2 liter laxans. En in mijn dieptepunt kreeg ik een darmverpleegkundige die mij leerde darmspoelen. Ik kreeg een darmspoelset thuis. Iedere dag moest ik darmspoelen.

Ik besloot het over een andere boeg te gooien, ging 28 dagen detoxen en leerde puur eten. Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Inmiddels had ik mezelf ook rijk gelezen aan informatie en kreeg ik zelf heel goed door dat mijn voorgaande levensstijl helemaal niet zo gezond voor mij was als ik dacht. Ik ging zoveel mogelijk glutenvrij eten, beperkt vlees, doe het meeste op geitenbasis en werd bevangen door smoothies en superfoods. Ook ben ik gaan leren etiketten lezen.

Inmiddels 30 kilo lichter, veel energieker en 3 tot 4 x per week trainend en geen last meer van mijn darmen ben ik dolgelukkig en sta ik veel bewuster en positiever in het leven.”

Stem op Karen Marcus>>>

Dayenne Bos

“Op mijn blog probeer ik onder het motto ‘het hele gezin suiker- en tarwevrij‘ mensen ervan te overtuigen dat iedereen gemakkelijk, snel en niet al te dure gezonde gerechten moet kunnen maken (weg dus met alle kant-en-klaar producten en het fabrieksvoedsel!). Eerlijke en natuurlijke (biologische) gerechten waar lichaam en geest blij van worden, dat is wat je lichaam nodig heeft om goed te functioneren!

Eten vóór in plaats van tegen je laten werken door middel van voedingsmiddelen met vitamines, vezels en gezonde voedingsstoffen. Sinds ik ongeveer een jaar geleden aan mijn nieuwe eetpatroon begonnen ben zijn mijn jarenlange gezondheidsklachten als sneeuw voor de zon verdwenen en zit ik veel lekkerder in mijn vel. Omdat ik iedereen dit geluk gun ben ik een aantal maanden geleden mijn blog begonnen om anderen mee te nemen op ontdekkingstocht naar gezonde voeding en heb ik recentelijk zelfs de opleiding Natuurvoedingsadviseur afgerond!”

Stem op Dayenne Bos>>>

Jasmijn de Bock

“Ik ben al een jaar of 10 bezig met gezonde voeding (en ik ben pas 29). Ooit begon ik met de schrijf van 5. Zes boterhammen per dag, 2 glazen melk en light producten enzovoort. Sinds ik de Miss Natural community heb ontdekt weet ik pas echt wat gezonde voeding is. Vol enthousiasme heb ik meegedaan aan de cursus 40 dagen zonder suiker en heb ik mijn vriend ook mee laten doen, zonder dat hij het door had ;).

Naast dat ik me gezonder, sterker en zekerder voel door mijn gezonde voedingspatroon, zie ik mijzelf als een Miss Natural ambassadeur. Ik heb al veel vrienden, familie, kennissen en cliënten overtuigd van mijn manier van leven. Ze zien mij inmiddels al als de expert en komen naar mij toe met vragen. Ik vind het super leuk om ze goed te adviseren!”

Stem op Jasmijn de Bock>>>

Kom jij naar de Miss Natural Awards 2014?

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 31 Mar 2014

Een van de deelnemers heet Monique. Ben of ken jij Monique? Dan had ik graag ook jouw achternaam om te plaatsen bij jouw vermelding en dan kan ik je ook toevoegen aan de besloten groep op Facebook met alle kandidaten.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading