10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Eindelijk een suikertaks en btw-verlaging op groente en fruit
31 december 2021 
2 min. leestijd

Eindelijk een suikertaks en btw-verlaging op groente en fruit

De jarenlange campagne die Foodwatch voert om de btw op groente en fruit te verlagen heeft eindelijk succes
behaald! Uit het nieuwe coalitie akkoord blijkt dat er een suikertaks, een verlaging van de btw op groente en fruit tot 0% en bindende afspraken met de industrie over gezondere voedingsmiddelen komen. En dat is super goed nieuws!

Jarenlange campagne foodwatch succesvol

Samen met 10.000 consumenten die het  'Offensief voor onze gezondheid', ondersteunen en zo'n 22.000 consumenten die roepen om een suikertaks  in te voeren en een overweldigende 120.000 consumenten die de  btw op groente en fruit willen afschaffen heeft Foodwatch eindelijk wettelijke en financiële maatregelen voor een gezonde leefomgeving kunnen laten vastleggen in het nieuwe regeerakkoord.  Elif Stepman, campagneleider van foodwatch zegt: "Consumenten roepen al jaren om maatregelen om de ongezonde voedingsindustrie aan te pakken. De ervaring heeft al vaak genoeg uitgewezen dat vrijwillige afspraken met de voedingsindustrie niet werken. De schappen staan vol ongezonde frisdrank, gezonde voeding is vaak duurder dan ongezonde en kinderen worden overstelpt door marketing van junkfood. We zijn blij dat de regering eindelijk tot effectieve acties overgaat."

De beloftes van het nieuwe coalitieakkoord

In het nieuwe coalitieakkoord staat zwart op wit: "We verhogen de belasting op suikerhoudende dranken en we verhogen de accijnzen op tabak. We maken bindende afspraken met de industrie over gezondere voedingsmiddelen. We bezien hoe we op termijn een suikerbelasting kunnen invoeren en de BTW op groente en fruit naar 0% kunnen verlagen."

Een verbod op alle vormen van ongezonde kindermarketing (onder 18 jaar) komt er helaas nog niet, maar de bal is wel aan het rollen: "We beschermen kinderen extra tegen niet-passende 'online' reclame en kindermarketing, geven ze het recht om niet gevolgd te worden en geen dataprofielen te krijgen."


Geef jou stem middels je koopkracht

Ik ben heel erg benieuwd of ze dit dus echt daadwerkelijk gaan doorvoeren!  En ik hoop dat ze ook eindelijk wat gaan doen aan de misleidende verpakkingen en etiketten. De gezondheidsclaims op producten die helemaal niet gezond zijn bijvoorbeeld. Laten we het hopen dat ook hierin het goede overwint. En anders is het aan ons om onze stem uit te brengen middels onze koopkracht! Koop zoveel mogelijk biologisch, lokaal en bij de natuurwinkel en geef je geld liever uit aan goede voeding dan aan dure niets zeggende spullen. Wanneer je investeert in je gezondheid krijg je er zeker heel veel voor terug! We hebben geen suikertaks nodig als we simpel gewoon bewust ervoor kiezen om geen suikers meer in huis te halen. Bak een gezonde cake gewoon zelf, of lekkere koekjes met banaan. In de Cursus Natuurlijk Suikervrij in 40 dagen leer ik jou alles over suikervrij eten!

Eet jij al suikervrij?
Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.